Прескочи до съдържание

Най-опасните летища - случки, истории, съвети


vinidj

Препоръчани мнения

Вероятно ще е добре да има една такава тема с предупреждения за опасности по летищата, които неминуемо дебнат понякога и всеки, ако иска да сподели опит какво и къде му се е случило нещо за да внимаваме.

 

Лично на мен първото премеждие ми се случи през далечната 2006та година с първия ми полет, беше с прекачване през Франкфурт на Майн и тъкмо се нареждам към скенерите за следващия полет и ошашавен гледам покрай мен всякакви хора, всякакви раси. Та входа-изхода беше много странно на 2 метра от нареждането за проверка и всеки можеше да влезе и излезе, по едно време се наредиха до мен 5-6 арабки от Магреб там някъде и един мъж с бебе на главата, аз като предупреден да си отварям очите на четири от стара коза яре следя всичко и по едно време усещам бута ме по джоба някой и до там, след малко пак този път по сериозно побутване по джоба където ми е мобилния телефон...обръщам се аз и почвам да гледам лошо арабката до мен и се чудя дали да я бия дали да викам полиция, ама ще си изпусна следващия полет с разпити и тъкмо да реша нещо и високия мъж с бебето на главата се провикна - тоалет, тоалет и арабките уж бяха наредени, а се разбягаха във всички посоки.

 

Друго неприятно впечатление ми е правело в Солун по автогарата и Пирея пристанището - тълпи от Албански просяци основно и всякакви бежанци искащи постоянно нещо то теб, винаги са ми били неприятни такива навлеци, които ходят по 3-4-10-30 човека и сядат до мен, аз се изместя, те пак дойдат.

А при пристигането ми с ферибот в Родос при слизането, бързам аз с една чанта лаптоп да сляза първи и с бърза крачка напредвам и по едно време двама цивилни полицаи ме спряха за проверка, та докато ми отворят чантите се оказах последен...

 

И така ще се радвам всеки да сподели нещо някоя история.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Интересна тема, присети ме за една абсурдна случка, преди 10тина години на Ататюрк, в Истанбул. Летим с жена ми за Бангкок или КЛ, не помня вече, и сме се наредили на опашката за паспортен контрол. Там гишетата бяха разположени на зиг-заг, и пред мен има 1 човек който си подава паспорта, а полицая го взема обаче гледа настрани към колегата си и нещо му говори на висок тон, другия му отговаря пак така. Без въобще да гледа в паспорта удря печата, човека пред мен си минава и идва моят ред. В този момент полицая скача от гишето, колегата му отдясно също и започва страшен бой, търкалят се пред мен, шутове, лакти абе кьотек на макс. Седя си аз с паспорта и не мога да повярвам какво виждам, а освен мен и всички на опашките. Скочиха там останалите гранични и ги разтърваха, а най-абсурдното е че ги върнаха пак на същите гишета, за има няма 3-4 минути. Аз плахо пристъпвам с паспорта и ми става много смешно и леко се подхилквам. Този пак избесня нещо и взе да ми крещи ама като не разбирам, въобще не погледна паспорта, с всичка сила прасна един печат, хвърли ми го и продължава да нарежда, а аз подхилквайки се преминавам границата. Общо взето беше изключително абсурдна ситуация.    

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Октомври имаше стачка в Рим и чакам да ми намерят хотел на летище Чампино,а един бразилец с жена си като разбра ,че няма да може да пътува до Лисабон и сутринта ще си изпусне полета за Бразилия изпадна в истерия и удари 2 пъти куфара си с колелцата в плочките на пода. Веднага дойдоха всички полицаи, около 7-8 и го заобиколиха. 

Същата сутрин пътувах с шатъл автобус от Фиумичино до Рим и в него се качва един работник от летището и си показва карта за градския транспорт,а този автобус е 7 евро и такива карти не важат. Шофьорът му каза да слиза,но онзи след минута се върна,влезе пак и седна вътре. Шофьорът му каза,че ще извика карабинерите,но след като говори по телефона , никой не дойде и автобуса тръгна. В града водача извика пътника и му прочете едно конско,но все пак го докара безплатно.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.