Прескочи до съдържание

Начин на работа на DHL


Препоръчани мнения

Избягвайте DHL за официални докумнти във връзка с издаването на визи, за да не са набутвате финансово и да не Ви провалят пътувания. 

Искам да споделя моя опит от последните няколко дни.

Имах закупен билет за 26 януари 2023 до Акра в Гана. Попълних онлайн формуляра за виза. Заплатих таксата. Приложих нужните документи и паспорта за полагане на визата и с DHL ги изпратих до консулството на Република Гана в Истанбул. След предоставяне на допълнителни документи онлайн на консулството ми беше издадена виза за Гана. Свързах се миналата седмица с консулството на Гана в Истанбул и ми казаха както съм изпратил паспорта така да си го взема. Свързах се с DHL искаха да пусна заявка онлайн и да платя таксата /119 лева/. Направих го. Няколко пъти ми звъняха от DHL аз да се свържа с консулството и да уточня ден и час, за да вземат паспорта.

Свързах се и им уточних днес между 10:00 и 16:30 да отидат да го вземат. Оказа се, че трябва консулството да принтира товарителницата и да им даде паспорта с нея, те товарителници не принтирали - това беше първият проблем. Най-големият проблем се оказа, че когато им дават паспорта от DHL отказват да се подпишат на документ от консулството, че им предават точно моя паспорт. Съответно днес не са ми взели паспорта. Така ми провалиха пътуването. Явно знаят само такси да събират, а свързване за уточняване на дата и час, принтиране на документ трябва друг да им го свърши.

Съветвам Ви да не използвате тях при изпращане/получаване на документи за визи /за да не провалят планувани пътувания/ и други важни официални документи.

 

 

  • Шок 1
Връзка към мнение

При това положение не може ли да отидеш в началото на седмицата до Истанбул да си го вземеш лично от консулството ? 

Връзка към мнение
преди 6 минути , stanimir каза:

При това положение не може ли да отидеш в началото на седмицата до Истанбул да си го вземеш лично от консулството ? 

От консулството ми казаха, че само в петък връщат документи. Не ми върши работа, защото ще е 27.01, а полетът трябваше да е на 26.01. 

Направих каквото може и се сетих, за да оптимизирам поне разходите. Пуснах заявление за нов паспорт с ел.подпис, анулирах хотела - беше безплатно анулирането до 24.01, анулирах полета - ще възстановят почти 1/3 от сумата. Но желанието за посещение, радостта от получената виза, разликата от платените разходи и възстановената сума успяха DHL да убият у мен.

  • Харесвам 1
  • Замислям се 2
Връзка към мнение

На 4 януари основните онлайн, изпратих ги с DHL на 5 януари, последния изискван от тях документ - покана от гражданин на Гана или официално потвърждение от хотела качих в системата им на 13 януари.

Връзка към мнение

Наистина много тъпо.От консулството нямат ли някаква стандартна процедура по изпращане на документи , едва ли си единствения.Нищо ли не казват предварително ? 

Чел съм тук за хора позовали DHL при виза за ЮАР и други без да са споменавали за проблеми.

 

Да не се окаже, че виновник е някой мързелив африкански чиновник ? Една разпечатка на товарителница не ми изглежда като особено тежък труд ,но пък щом работят само в петък може и да им идва нанагорно това усилие.

Връзка към мнение

Казаха ми, че те не работили с куриерски фирми. Както съм го бил изпратил така и да си го взема.

За мен не е нормално DHL да искат аз да им уреждам дата и час, за да вземат пратката, да не си разпечатват товарителниците, а още повече да отказват да се подпишат на разписка, че им дават моя паспорт. Мисля, че никое консулство/посолство без подписан документ, че връщат паспорта не биха го дали.

Връзка към мнение

За мен сагата приключи, снощи минимизирах до колкото е възможно разходите.

Остава огромното разочарование, че с консулството успях да се разбера - за нужни документи, прилагане на други, а не тези дето изискваха първоначално и получих виза. Радостта до вчера беше голяма, от получената виза. Въобще не очаквах, че проблем ще дойде от DHL и те ще провалят пътуването ми.

Имам доста планувани пътувания до средата на месец юли, ще се насладя на тях. За тях не ми е необходима или вече имам издадена виза. Здраве да е!

Връзка към мнение

Днес ново 20. След цял петък скандали и разправии по тефон и ел.пощи ми обясняваха как нищо не могат да направят и да съдействат. Вечерта споделих ситуацията във един форум и три групи във фейсбук. Днес както не може получавам СМС да очаквам пратка от консулството на Гана утре. Само, че след като казаха как нищо не могат да направят си отмених хотел, билет и пуснах нов паспорт. Ако дойде утре вече е късно. Явно не са въобще в час какво правят, пишат и говорят.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.