Прескочи до съдържание

Сингапур и Бали през Май 2023 - съвети и препоръки?


Pepi Popova

Препоръчани мнения

Здравейте! Ето, че най-накрая едно дългоочаквано пътуване е на път да стане реалност. 🥰 Имам закупени билети за София - Сингапур и Бали-София през Април-Май 2023.

 

Четох доста съвети, изгледах доста видеа и програмата я наредих по този начин:

3 нощувки  Singapore и полет до Бали

4 нощувки Ubud

1 нощувка Seminyak и оставяне на багажа

1 нощувка Nusa Penida

3 нощувки пак в Seminyak

4 нощувки Uluwatu

6 нощувки Canggu

 

Ден 1-4 За Сингапур все още не съм правила  програма. Нещата, които със сигурност искам да посетим са Gardens by the bay, Marina Bay Observation deck. Приемам всякакви съвети и препоръки как да наредя 4те дни. Гледам, че има сим карти на доста изгодни цени - има ли нужда или има лесно достъпен Wi-fi?

 

За полета Сингапур - Бали  - следя от 2 месеца Scoot и Air Asia, но нищо под 80 евро не съм виждала. Няма много смисъл да купя от посредник, защото ще имаме и голям чекиран багаж. Добре ли е с багажа около 110 евро като цена или да не бързам все още? 

 

Ден 4 В Убуд ще пристигнем вечерта късно, вечеря и по леглата. Мисля, да поръчам СИМ карта направо в хотела да я донесат. Повечето активности и услуги ги намерих най-евтино в Klook.

 

Ден 5 Ще разпуснем  в Cretya Ubud и  ще посетим оризовите полета и храма Pura Tirta Empul. 

Ден 6 Мисля да наемем скутери и да да обикаляме по храмове и водопади и залез на Campuhan Ridge Walk. 

Ден 7 Изкачване на Mount Batur и после Моnkey Forest и пазарът в Убуд. Предполагам ще сме доста уморени и ще си легнем рано. 

Ден 8 Наемане на шофьор за цял ден. Чек аут и посещение на Pura Penataran Agung Lempuyang  и Tirta Gangga и после откарване до хотела ни в Seminyak, където да си оставим куфарите.

Ден 9 Отпътуване рано сутрин с бързата лодка към Нуса Пенида. Наемане на скутер и цял ден обикаляне на острова. Посещение на Kelingking beach, Broken beach , Diamond Beach, Тree House и изпращане на залеза в Amok sunset bar. Някой да е слизал долу на плажа на Kelingking beach? Дали е лесен прехода? 

Ден 10 Шнорхелинг в Crystal Bay и Мanta Point - намерих някакви комбинирани предложения. Плаж и хващане на лодката наобратно към Seminyak

Ден 11 - 13 Почивка, безцелно шляене, хапване и посещение на Beach Day Clubs

Ден 14 Наемане на шофьор за целият ден и настаняване в Uluwatu.  Посещение на различни плажове и по залез Uluwatu temple и kacak dance.

Ден 15 Плажен ден. Също така гледах в едно клипче за един изоставен самолет. Някой има ли повече информация?

Ден 16 От тук нататък ще работя и в свободното време спечелено от часовата разлика ще ходя на плаж. Също така планирам посещение и на Tanah Loh в удобно време докато съм в Canggu. 

 

Знам, че трябва да си изкарам международна книжка от България, както и да си направя задължително застраховка. Съвети къде да направя застраховката?
Четох, че няма задължителни ваксини, но някъде съветват, че е препоръчително. Вие какво бихте ме посъветвали? 
Имате ли съвет за предотвратяване на Balli Belly? Превантивно да се взимат пробиотици дали помага? Или някакви техни хапчета?

 

Друго питане, което имам е за полетите с Turkish. На връщане летя през Куала Лумпур , като Malaysia Airlines изпълняват полета Бали - Куала Лумпур. Значи ли това, че и за този полет допустимият багаж ми е 40 кг, както при Turkish? 

 

Всякакви съвети, препоръки и корекции биха ми били от полза. Набелязала съм и доста места за хранене и пийване по картата, но съм отворена на всякакви препоръки  и за това, както и за номера на шофьори или услуги, ако сте ползвали такива и сте останали доволни.

Мерси предварително!


Поздрави!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.