Прескочи до съдържание

4 дни в Андалусия- от 13.04 до 18.04 (Православния Великден)


Milos

Препоръчани мнения

Здравейте, изчетох няколко теми за Андалусия и набелязах много места за посещение. Уловката е, че четох теми на хора, които разполагат с доста повече време от 4 дни. Основната цел на пътуването ни е хубави селца и градчета, да опитаме вкусна храна, основни забележителности без да задълбаваме. Основно отиваме заради Ронда и селцата около нея (мечтаем за тях от няколко години). Кацаме в Аликанте към 21:00 и мислим да наемем кола от летището и веднага да отпътуваме към Гранада и да спим там. На следващия ден да посетим Алхамбра и да се насочим към Севиля. За Севиля и околността може би ще отделим 2 нощувки. Останалите 2 нощувки да разпределим между Ронда и Гранада отново и да пътуваме наобратно към Аликанте в деня на полета (към 21:00). 

Може ли да препоръчате как да съобразим пътуването- събират се много часове път особено на връщане- около 6 часа. 

Ако имате други препоръки за толкова кратко време- ще съм благодарна да споделите! Благодаря! 

Връзка към мнение

Много хубава дестинация, ще се върнете пак със сигурност!

За 4 дни ще ви е трудно да видите основните забележителности, едновременно да се насладите и на селцата около големите градове и т.н.

Бих ви посъветвал да се концентрирате върху Гранада, Севиля и Ронда. И за тях няма да са ви достатъчни 4 дни, но да речем ще е ок основни неща да видите щом ще сте и с кола.

Alhambra е задължителна и невероятна, най-малко 4 часа ще ви трябват да я разгледате и да се насладите. Може и по-бързо, ако не сте по разглеждането много.

Севиля е голям град, пълен с атракции и забележителности, разгледайте и си набележете какво искате да видите, за да не се лутате.

Ронда щом ви е мечта, значи вече имате представа къде ще отидете точно.

Гранада 1 ден.

Севиля 2 дни.

Ронда 1 ден.

 

Постижимо е, направете предварително добро разпределение на времето.

Успех!

  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Ние бяхме за три пълни дни, два в Севиля и един в Марбея, но ще се върнем още няколко пъти за по три-четири дни. Прекрасно е. Не бързайте, не препускайте, изберете си две места и комбинирайте забележителностите с вкусната храна и прекрасното испанско вино, насладете се на обстановката и живота в тези прекрасни места. За Севиля си отделете пълни два дни, другите два за Ронда и селцата около нея + път до летищтето. Другия вариант, доста по удобен може би, е да включите Гранада и да пропуснете Севиля. 

  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.