Прескочи до съдържание

Каква навигация ползвате в Исландия?


Avo

Препоръчани мнения

Извинявам се за многото въпроси в отделни теми, но нямам друг източник на достоверна информация освен този форум!

Планирам пътуване за 7 дни из Западните фиорди и срещам трудности с разбиването на маршрута. Каква навигация да ползвам за целта? Като офлайн вариант, който предпочитам заради независимостта от обхвата на клетките на мобилните оператори, разполагам със Sygic, която ползвах преди три години и нямах проблем по ringroad-а и около него, но сега разцъквайки западните фиорди се натъквам на трудността, че много населени места ги няма, както и има такива, до които според картата няма път,  а има, и съответно не ми ги приема като точки. Същото, но с някои вариации, се случва и с viamichelin.  Например такъв е случаят с Latrabjarg , навсякъде го дава все едно е в нищото и няма път дотам, а има категорично. По тея виещи пътища ми е трудно да се ориентирам за времето за път от точка А до точка Б.

 

И втори въпрос, къде да намеря актуална карта с наличните бензиностанции,  и евентуално магазини за хранителни стоки, в западните фиорди, защото допускам, че това може да се яви проблем?

 

Благодаря предварително на отзовалите се.

Връзка към мнение

Гугъл мапс от телефона, дори и някъде да загубиш обхват, пак мисля че ще се справи по-добре от другите компромисни. Само с времето за пътуване може да не е особено точна но слагай лек буфер и всичко ще е ок. 

 

Фиордите са си диви, но не чак толкова диви, където има населено място можеш да очакваш да има бензиностанция и магазинче към нея, в най-лошия случай ще има в следващото на макс 1-2 часа шофиране. Най-голямата верига бензиностанции N1 например има над 20 обекта само на фиордите (много от тях на самообслужване , но с тази особеност сигурно си запознат вече); https://www.n1.is/en/locations/

Вече, ако искате наистина сериозно зареждане от супермаркет, зареди в някой Bonus след кацането и след това пак в Isafjordur. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.