Прескочи до съдържание

Барселона - конкретно


Deska

Препоръчани мнения

Здравейте, сила! Неведнъж сте ми помагали, така че се обръщам за съвет първо към вас:

-          Кацаме в 21 часа на Летище Ел Прат. Две семейства сме с по две деца. Апартаментът, който съм наела е близо до метростанция Girona. Засега съм решила да се придвижим с Аеробуса до спирка площад Каталуня и оттам пеша – 20 мин. С по една раница сме, нямаме багаж. Билетите са 13,20 на човек в двете посоки. Имате ли по-добро предложение? Тъй като апартаментът е на централно място, мисля че няма да се налага да ползваме често транспорт.

-          Как да стигнем от метростанция Girona до Тибидабо? Заслужава ли си изобщо? Загледах билетите за транспорт, мисля че най-уместно е да взема Т-familiar, но не мога да се ориентирам за една или 2 зони ми трябва. Благодарна ще съм на разяснения.

-          Места където да хапваме? Вкусно и бюджетно, че толкова забележителности съм включила…

Предварително благодаря!

Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...
На 4.03.2023 г. в 19:50, Deska каза:

Кацаме в 21 часа на Летище Ел Прат. Две семейства сме с по две деца. Апартаментът, който съм наела е близо до метростанция Girona

Скоро бях в Барселона и имах цял ден в града между два полета. От летището Ел Прат, Барселона си взех Billet Aeroport за 5 евро и нещо (може да се вземе направо дневна карта за 10 евро и нещо, ако ще обикаляте с транспорт същия ден), хванах метро - линия L9, смених линията на Torrassa и хванах линия L1 до Плаца Испания. Това всичко с билета от летището, който важи до излизане от метрото. До станция на метрото Girona можете да следвате моята комбинация от метро линии, като вместо на Плаца Испания, да продължите още няколко спирки с линия L9 и да слезете на Urquinaona, където ще смените метрото с жълтата линия L4 до Girona. Има и друга възможност като например: С линия L9 до Collblanc и оттам със синята линия L5 до Diagonal или Verdaguer, като оттам повървите малко до Girona.

С метрото ще стигнете със сигурност по-бързо, отколкото с автобуса, който е явно и малко по-скъп. 

Ето и карта на метрото за ориентация. 

image.png.7a8ffffe158b4e4776fd7afd3df8fcdb.png

П.П. Проверете за групови билети за метрото. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Принципно автобуса е по-бърз и по-удобен до центъра (площад Каталуня), а и за разлика от метрото до което има почти 700-800 метра пеш, спирката му е пред терминала.

До Girona може да се стигне и с регионален влак (Rodalies) na Renfe от летището до станция Passeig de Gràcia - и там се ползват стандартните билети Т+ добавка за летището

На Тибидабо - има хубава гледка и парк с атракции. Ако си купите билет за парка в него е включен и билет с фуникуляра. Ако сте само за гледката фуникуляра се плаща отделно.

 

T-familiar е билет за 8 пътувания и може да се ползва от няколко човека или както сте 8 човека ще трябва да купувате нова карта за всяко пътуване. Ако планирате да имате повече от 8 качвания на транспорт по добре да вземете от индивидуалните Т10 билети с 10 пътувания. Добавката за пътуване до летището се купува отделно

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Вчера се прибрахме.Ползвахме регионален влак от летището до Passeig de Gràcia- много удобно, без прикачване, бързо, избегнати са задръстванията и евтино с Т -фамилиа -10 евро за 8 пътувания.

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 8 месеца по-късно ...
На 16.03.2023 г. в 20:21, Deska каза:

Вчера се прибрахме.Ползвахме регионален влак от летището до Passeig de Gràcia- много удобно, без прикачване, бързо, избегнати са задръстванията и евтино с Т -фамилиа -10 евро за 8 пътувания.

 

Здравейте, а може ли да ми кажеш как става с тази карта T-familiar. Как се чекират хората? Първият минава, дава на другия и т.н. или е по друг начин?

Благодаря предварително!

Връзка към мнение
преди 31 минути , Nadeto_89 каза:

Здравейте, а може ли да ми кажеш как става с тази карта T-familiar. Как се чекират хората? Първият минава, дава на другия и т.н. или е по друг начин?

Благодаря предварително!

Влиза се от първата врата на автобуса и един човек чекира картата колкото хора искате да чекирате. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте, да се разпиша и аз в темата за предстоящата ми Барселона и какво открих докато правя списък с местата които искам да посетим.

Много ми се искаше да видя  Palau de la Musica Katalana. Сградата е паметник на културата на ЮНЕСКО, а концертната зала е една от най-красивите в целия свят.

Има няколко вида билетите за посещение с гид , с аудио и т.н и започват от 18 евро 

В началната страница има програма за месеца и онлайн закупуване на билети. Случайно натиснах да видя какви са цените/ основно опера и симфонични оркестри/ и на една от датите 04.02 когато сме там на един симфоничен оркестър цените на билетите започват от 7 евро :party: Та фламенкото ще го пропуснем , но на концерт на симфоничен оркестър ще ходим :preved: Ще е интересно да видя реакцията на моите тинейджъри като разберат  :taunt:

 

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Виждам, че запитването е старо, но за бъдещи пътешественици прилагам един списък - 220 заведения в Барселона, има и по-евтини, има и по-скъпи. 

https://maps.app.goo.gl/RHQkeBXAVq62D7cn6 

Връзка към мнение

Здравейте, имам запитване : в момента съм в Барселона. Купих си от автомат 2-дневна карта за градския транспорт, за която пише, че е валидна 2 дена след поставяне на timestamp.  Но не съм сигурен как работи всичко това...на входовете на метрото виждам възможност за чек-ин като се доближава карта (както при нашето метро) и жълти отвори. Предполагам за timestamp ще трябва да вкарам картата в жълтия отвор. Ама след това като ползвам картата всеки път ли трябва да я вкарвам в жълтия отвор и няма ли автомата ли ще се усеща , че вече е отпечатано време? Добавям снимка на картата. P.s. сори написах че е за 2 дена, а тя е за 3

 

17062475226507084716011643340699.jpg

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.