Прескочи до съдържание

5 дни Будапеща


Sunny Girl

Препоръчани мнения

Здравейте, 

 

Планирали сме 5 дни в Будапеща, началото на април и имам няколко въпроса:

1. Карти за транспорт 5/30 от къде се купуват и как се ползват - доколкото прочетох са за абсолютно цялата градска мрежа?

2. Колко кеш да си вземем? Чета, че навсякъде се плаща с карта, имам и револют от който мога да изтегля без такси, така че...

3. Нещо не мога да се ориентирам за замъка Буда - има ли вход, как се влиза, обикаля ли се. За рибарския баситон прочетох, че има вход, но как се стига до него като е в Буда? Или аз нещо не съм разбрала правилно? И някаква информация работи ли Funicular-а, къде трябва да се качим, колко струва, какво точно представлява?

4. Някакви ковид рестрикции има ли? Доколкото прочетох не, но ако някой е ходил скоро, бих се радвала на потвърждение. 

 

Оказа се, че всъщност няма чак толкова много неща, с които да запълним 5те дни и ми се иска да ни дадете малко препоръки, за нещо, което съм изпуснала. (Баните не са ни опция по никакъв начин, автобуса Амфибия също не ни е интересен)

Слагам програмата:

Ден 1: Кацане, кафе някъде близо до квартирата, настаняване - вероятно ще дремнем за малко, така като ни познавам, ще се разходим вечерта до операта и св. Стефан, да ги видим отвън евнтуално и ще хапнем някъде. Като цяло съм го оставила доста по лежерен ден, защото си знам компанията, а и себе си и след полета ще сме скапани. 

 

Ден 2: Зоопарк, Площада на героите и Vajdahunyad Castle. Вечерта - Виенското колело. 

 

Ден 3: Парламента, Обувките край Дунав и The magic (тематично Хари Потър кафе, защото сме луди фенове). Тук късния следобед и вечерта са празни. Смятахме да ходим до Lumina Park на остров Маргарет, но се оказа, че работи до март месец, така че сега съм с голяма чуденка какво да правим. 

 

Ден 4: Замъка Буда и околията и вечерта разходка с туристическо корабче по Дунав. 

 

Ден 5 - празен е, полета ни е в 19ч, нямам идея какво ще правим. 

 

Като цяло съм свикнала с доста по гъста програма и ми се вижда адски празно и скучно, приемам всякакви допълнителни идеи. 

 

Малко за нас: 

Не съм убедена, че музеи на изкуството ще са ни интересни, природонаучен не успях да намеря или не ми е харесал, харесваме Хари Потър (стана ясно), Властелина... 

Нямам идея какво точно искам, приемам всякакви идеи. 

 

Благодаря предварително на хората, отделили време да прочетът този роман. 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.