Прескочи до съдържание

Оптимален маршрут в национален парк Кърка


Препоръчани мнения

След няколко дни ми предстои пътуване до Хърватия с нейните национални паркове Плитвички езера и Кърка. Идеята беше да се видят през пролетта, когато реките ще са пълноводни. Програмата за първия си я направих, но съм малко затруднен с втория, Кърка.

 

В момента, април 2023, виждам следното съобщение на сайта, че пътеките на дървените пътеки над Скрадински бук са затворени. Освен това корабчетата Скрадински бук - Рошки слап и Рошки слап - о. Вишовац не работят:

 

  • Promotinal prices from 1 to 30 April 2023 – entrance ticket prices for all land localities reduced 25%.
  • Online ticketing is currently not available. Tickets can be purchased at the receptions in the Park.
  • Wooden hiking trail over Skradinski buk is closed due to works on the path. Skradinski buk can be visited through the ethno-village and the plateau, over the stairs to the bottom of the waterfall. The same route is used for the return.
  • Boat excursions available in April: Skradinski buk – Visovac, Skradinski buk – Čikola, Stinice/Remetić – Visovac, Roški slap – Krka monastery.
  • From 2 December 2022, the Lozovac – Skradinski buk waterfall hiking trail will be under renovation work until April 2023. We kindly ask visitors to use the other entrances for Skradinski buk. Thank you for understanding.

 

Идеята ми беше да изкараме цял ден в парк Кърка, но с оглед на новата ситуация, някой би ли дал идея как да се оптимизира маршрутът? При така стеклите се обстоятелства, струва ли си да се изкара там цял ден? Откъде да се влезе, какъв маршрут да се хване пеша и/или с корабче? Ще бъдем с кола, така че не е проблем да се придвижим с нея от едни вход на парка до друг. Благодаря за идеите!

 

На сайта виждам информация, че корабчетата из парка са платени, а хора пишат, че са включени в цената на билета. Каква е в крайна сметка ситуацията? Може би само някои маршрути са предплатени?!?

Връзка към мнение

И аз съм в същата ситуация. На 11 април /вторник /ми се пада да сме там.  Тези новини са много обезпокоителни. Надали някой може да ни помогне с актуална информация, за съжаление...

Връзка към мнение

@vorbisМоят план за този ден е следният - спим в Задар. Рано сутринта сме в Скардин, откъдето ловим корабчето за водопада Скардински бук. След разглеждането му се връщаме и с колата до Рошки водопад, после Майноловски, градчето Книн с крепостта, изворите на река Цетине и прибиране за спане в Шибеник.  @Kristian Desev

Връзка към мнение

@ruwenzogy Благодаря ти за включването! Снощи се прибрах и не успях да видя съобщението ти по-рано.

 

Програмата ти е почти същата като моята, която в крайна сметка измислих:
Нощувка близо до Скрадин. Сутринта хванахме корабчето от Скрадин до Скрадински бук, и обратно към Скрадин. Но преди да отидем с колата до Рошкия водопад, се отбихме до една панорамна точка, от която се открива гледка към островчето Висовац:

https://goo.gl/maps/GJk4JThLHoaY61AA6

Колата се спира на 200-300 метра на едно малко кръстовище, където спира асфалтовият път и продължава полегат макадам път до въпросната точка.

 

Кръговата пътека на Скрадински бук беше отворена и е прекрасна, струва си да се посети. Още повече, че в момента реките са пълноводни. Тръгва се от големия мост в началото на водопадите, минава се през етнографската част и се върти обратно на часовниковата стрелка.

  • Благодаря 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Здарсти,  @vorbis,   поради противоречивата информация ме интересува колко струва корабчето  от Скрадин до водопада. Или пък може да е безплатно.

Ние посетихме Скрадински бук от главния вход при Лозовац.  Автобусите там са безплатни, а входа си е 15 евро /временно/

Връзка към мнение
преди 6 минути , ruwenzogy каза:

Здарсти,  @vorbis,   поради противоречивата информация ме интересува колко струва корабчето  от Скрадин до водопада. Или пък може да е безплатно.

Ние посетихме Скрадински бук от главния вход при Лозовац.  Автобусите там са безплатни, а входа си е 15 евро /временно/

Корабчето от Скрадин до водопадите е безплатно и е включено в цената на входния билет.

Тръгва на всеки час и за сутрешните настава блъсканица за качване, тъй като на никой не му е хрумнало да обособи лента за опашката. Имай го предвид, така че малко по-отрано там.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.