Прескочи до съдържание

Самолетни билети София - Катманду - София


Препоръчани мнения

Здравейте,

 

търся билети от София до Катманду и обратно. Датите са ми 01.10 - 13.10 +/- 1 ден. Предпочитам с 1 прекачване. Ще ми трябва и чекиран багаж, не повече от 20 кг. Ако има изгодна оферта бих пътувала и до близък град. Все пак, вероятно ще съм сама и някак не си се представям да пътувам с нощния влак до Истанбул 🙂 Най-удобното/изгодното, което намерих е с Fly Dubai - общо 855 Е. Хубавото е, че се включва и възможност за промяна на датите 24 ч. преди полета. 

Всичко хубаво, но да дам 855 Е до Катманду никак не ми се струва магеланско 🙂 Моля, помагайте 🙂 Тези  Fly Dubai дали пускат периодични промоции, дали може да се очаква някакво намаление?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

При мен цената излиза със стотина евро по-надолу за същите дати с един стоп ~ 827$ с ФД/Емирейтс.
 

Съмнявам се Емирейтс да свалят цената , същото важи и за Катар Еъруейс , за мен по вероятно е цената да се качи , отколкото да поевтинее. Вероятно ще намалиш цената с 100-200$ , ако летиш на отделни билети до Рияд или Кайро от София .  За единични хора това работи , особено когато човек желае да види две дестинации на цената на една и има времето за това .

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Вероятно си видяла, че най-евтино се лети с гастарбайтерските полети на FlyDubai и Air Arabia от ОАЕ (Дубай/Абу Даби/Шаржа) и Air India , Vistara от Индия (Делхи).Има и разни непалски авиокомпании за търсачи на силни усещания - Himalayan Airlines.

 

"Паразитни" нощувки и загуба на време теб явно не те устройват и не оправдават спестяването.

Едва ли скоро ще има много по-добра цена от София или някъде от Европа.От Истанбул е традиционно още по-скъпо ,  така че спокойно може да не мислиш за влака до там.

 

Катманду разполага със силно ограничен брой слотове за самолети и преди време вдигнаха драстично летищните такси. В момента са едни от най-високите в света - сборно над 60$ на посока/на пътник ! Авиокомпаниите отговориха с намаляване на ротациите и увеличение на цените. Всичко това в комбинация с огромния интерес към дестинацията след пандемията.

Ако планираш вътрешен полет към планината , остави си няколко дни буфер в двете посоки.Попадаш в края на мусонния сезон и често няма полети с дни.Това важи с особена сила за връщането - поне два дни е абсолютния минимум.

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@stanimir, благодаря ти за мнението! Да, разгледах всички варианти, явно ще е с Fly Dubai. В случая прецених, че няма смисъл от допълнителни гимнастики, удължаващи времето или билети с отделни компании. Цените на Fly Dubai леко варират, в момента има полет на 02.10 и връщане на 13.10 с минимално кратко време за прекачване и багаж на цена 781 Е. Ще почакам още малко, хубавото тук е, че няма резки скокове нагоре-надолу в цените.

Да, ще имам полет до Лукла. Оставила съм по 2/3 нощувки и на отиване и на връщане. Моят преход ще е кратък 🙂 Всичко ще е наред 🙂 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.