Прескочи до съдържание

Правите ли резервации с включена закуска?


Препоръчани мнения

преди 31 минути , rdd каза:

Искам да попитам: като нощувате в хотел, купувате ли “закуска”?  Имам предвид, закуската, която се предлага от хотела. 

 

Зависи от цената, за такива като които задължително закусват си е удобство да има закуска в хотела, но не на всяка цена

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Преди 1 час, Климент каза:

Зависи от цената, за такива като които задължително закусват си е удобство да има закуска в хотела, но не на всяка цена

Зависи от целта на пътуването. Ако става дума за класически туризъм, задължително търся хотел с добра закуска, защото като тръгнем да обикаляме огладняваме чак вечерта. Ако става дума за концертен туризъм според зависи. Ако закуската е включена в цената, добре дошло, но в противен случай не купувам допълнително защото така или иначе лягаме късно след концерт и сутрин не бързаме да ставаме рано. Във всички случаи, добрите хотели предлагат и качествена закуска и е въпрос на цена - при мен обикновено няма разлика защото ползвам намаления и ъпгрейд през резервационната система...

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Това ☝️ - по ризорти е силно препоръчително  със закуска , иначе могат да ти счупят джоба ( Интерконтинентал Таити-140€ на човек , но е истински пир , ако човек го влече ) или е занимавка да се търси такива на други място .
В сити хотелите предпочитам да не  /рядко ползвам хотелските закуски .

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Зависи от целта на пътуването, локацията на хотела (както в кой град/страна е, така и самото му разположение в града) и цената на закуската. Много важно е какви са вашите навици в храненето!
Аз в ежедневието си минавам с едно кафе, но като съм някъде с цел туризъм ставам по-късно и предпочитам за хапна нещо. Избягвам въглехидратите и затова яйца във всякаква форма са добре дошли. Тук локацията влиза в играта, защото ако наблизо няма подобно заведение, ще си губя времето да търся или ще пропусна, а зависи каква е програмата за деня. 
Предполагам, че питаш за хотела в Сингапур, нали? Влез в трипадвайзор и виж снимки на закуската от гостите на хотела. Ще се ориентираш за разнообразието, дали на вас би ви харесало и заслужава ли си доплащането. Погледни наоколо какви заведения има, какво биха предложили за закуска и много важно - на каква цена и виж кое би било по-удачно за вас. Ако имате навик да закусвате, най-добре е да имате закуска в хотела, особено ако нивото на закуската е високо. Сингапур е скъп град и закуска извън хотела може да ви излезе дори по-скъпо. И пак зависи какво ще закусвате - на улицата, но със сигурност може да си купите разни неща в повечето случаи от азиатската кухня, но те не могат да се сравнят с хубава закуска в хотела. Ще видиш, че много хотели в този регион рекламират, че предлагат европейска закуска. 

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Закуската е основното ми хранене, затова вземем, но не при резервация, а в хотела. Когато не съм плащала  за закуска, поради различни причини, винаги разходите за храна за деня са били по- големи. Освен това и денят ми тръгва " накриво"- трябва да прекъсна маршрута си и да се оглеждам за ядене и пиене. 

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към мнение

Ако пътувам по работа - да. Ако е с туристичска цел - не. Не винаги ставам в обсега на закуската, а и ако съм гладен - хвърлям око какво предлагат и си я добавям на място, но това е изключение.  Така или иначе кафе+цигара стигат да изкараш до обяд .

Все пак се е случвало да избирам даден хотел заради ревю с по-добра закуска, ако се чудя между няколко.

Връзка към мнение

Резервациите и лични и служебни ги предпочитам с включена закуска. 
при пътувания с малки деца и възрастни хора, които имат схема на пиене на лекарства, поне две от храненията да са подсигурени предварително.

Връзка към мнение

То явно е въпрос на вкус, ама за мен закуската е съществено ядене за деня, тоест може да не обядвам или вечерям ако имам други ангажименти, ама ако не закусвам деня за нищо не става.

В тази връзка в Бразилия винаги се предлага добра закуска в хотелите (освен ако е верига и по стандарт няма включена закуска), в Скандинавия закуската е много добра и спестява доста средства... Харесвам и английската закуска, тя си е почти обяд и после лесно може да се пропусне някое ядене.

  • Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към мнение

За хора с деца и-или на отдалечени от градовете е много по-удобно да има включена закуска.

Аз не бих платила засега освен ако не е включена в цената. Навън обикновено може да се пробват много по-хубави и пресни неща, а и местни, а не стандартните работи, които се дават в хотелите независимо колко са луксозни. Винаги се опитвам да бъда повече пътешественик, а не турист. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

За мен няма конкретен отговор.

Зависи от мястото/страната, хотела и цената.

На много места не си струва, но на други си струва напълно, примерно в хотели където има 15 вида плодове и още 50 неща.

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
Травеолани
На 31.05.2023 г. в 6:47, rdd каза:

Искам да попитам: като нощувате в хотел, купувате ли “закуска”?  Имам предвид, закуската, която се предлага от хотела. 

 

Да, винаги избрам хотел с включена закуска, ако я има опцията. Ние сме 4 човека и си заслужава. 
 

Наскоро бяхме приятно изненадани в един от хотелите с безплатна вечеря + 3 алкохолни напитки за всеки възрастен. Вечерята беше шведска маса, не кой знае какво, но след дълъг и уморителен ден разглеждане и няколко часа пътуване, просто беше идеално. Веригата се казва Drury, ако някой иска да ги пробва 🙂

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Все ми е едно има ли закуска или не, защото не закусвам. 

 

Откакто имам дете по-обръщам внимание на това, но не ми е водещо при избора на място за настаняване.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.