Прескочи до съдържание

Шест дни във Френска Полинезия с деца (last minute)


Препоръчани мнения

Здравейте, писахме и в темата с бързите въпроси, но може би е по-правилно като нова тема. Дълго е разказване(ще го направя с удоволствие занапред), но тази вечер кацаме в Таити. Нямаме нищо резервирано, нито набелязано за следващите 6 дни, които ще прекараме във Френска Полинезия. Видях, че има няколко теми, в които има подробни разкази и препоръки за островите, започвам ги веднага след като напиша това. Ще ви бъдем страшно благодарни, ако ни дадете съвети за следните неща:

 

- бюджетни(доколкото е възможно) опции за настаняване.

 

- разбрах, че има нещо като hop-on, hop-off с Air Tahiti, може ли малко повече информация и късно ли да си вземем тези билети?

 

- препоръки за места и активности, които да не пропускаме (с 3 деца сме ☺️)

 

- има ли алтернатива на такситата в 22:30+, когато пристигаме?

 

- всякакви полезни съвети 

 

- капани, които да избегнем.

 

- малко психологическа подкрепа, че не сме прецакали всичко.🥴

 

 

 

Благодарим.

  • Харесвам 1
  • Браво 2
Връзка към мнение

- hop on hop off ( Air Tahiti Pass) си заслужава покупката предимно , ако се ходи до отдалечени острови като Бора Бора , Маркезови острови, Аустралови острови и прочие. Щом търсите бюджетни настанявания , паса едва ли ще ви е привлекателен  ( мисля,че платих 1600-1700$ за трима за една от скромните им версии ) 

- такситата нямат алтернатива , без значение от часа

 

- на ваше място при само шест дни , бих се спрял твърдо и единствено само на остров Моореа. Все още не съм попадал на друг остров в света  , който да предлага всичко необходимо за всеки вкус за плажна ваканция . Главният остров Таити си е мизерийка ..

 

Ние изкарахме три седмици през февруари тази година във ФП и бяхме в Таити , Моореа , Бора Бора , Рангироа и Тикехау.

 

П.с. не пропускайте да купите за любимата си перли от ФП

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Два капана ще спомена

 

1. дечицата говорят единствено френски език и вашите деца няма да могат да се социализират и играят с тях , освен ако не владеят говорим френски език 

 

2. бирата ( + бяло вино и розе)  в магазинната мрежа вече се продава единствено топла по закон .

  • Шок 2
Връзка към мнение

Присъединявам се към съвета за Моореа, ако сте само за 6 дни. Поразгледайте за 1-2 дена Таити и се отидете с ферибота на Моореа. 

Островът наистина предлага прекрасни плажове. Има и къде да се разходиш, ако вземете кола под наем. 

Ние бяхме намерили прекрасна къща на брега от Airbnb.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Дани Магелани
преди 2 часа, milkoy каза:

 

- препоръки за места и активности, които да не пропускаме (с 3 деца сме ☺️)

- има ли алтернатива на такситата в 22:30+, когато пристигаме?

- всякакви полезни съвети 

 

Вижте Атракции в Букинг и Viator. Ще може да се ориентирате какво се предлага и на какви цени. На място ще прецените какви турове да вземете. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Не изключвайте и Air Moana - новата конкуренция на Air Tahiti за островни полети.

Ако резервирате полети (или пас) от територията на ФП, ще имате възможност да ползвате местните тарифи, които са често наполовина по-евтини и имат опция без голям багаж за всеки пътник. Така може да направите еднодневна разходка до Бора за около 100-150 евро на човек, според наличностите.

Алтернатива на такситата са споделените микробуси, които може да поръчате през мястото си за настаняване или да потърсите сами, предварително.

Евтините места за настаняване често нямат собствено онлайн присъствие, а са достъпни през местните агенции. На Таити и Моореа общо взето всичко го има и онлайн, но ще платите цените за американци.

Внивавайте с таксите в банките, при смяна на валута. Курсът е фиксиран, но имат доста разнородни практики за комисионните. Отделно, трябва да носите паспорт или хубаво фотокопие.

Вземете си предплатени карти, например водафон 500, с малко минути и няколко гига интернет. С оглед липсата на планиране, ще ви трябва местен номер и интернет навсякъде. Имаха и специални за туристи, но не виждам да ги промотират отдавна.

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Много благодарим. Успяхме да си намерим местенце за тази вечер в Кон Тики - точно срещу пристанището за Моореа. То е нещо като капсули, но децата се побъркаха от кеф. Ще ви послушаме за този остров и направо натам ще се насочим. Скоро ще пиша пак. Опитваме се да поддържаме разходите ниски, но все пак след като сме стигнали до тази част на света, ще се опитаме да вземем каквото можем. Децата са луди по животните и към такива преживявания ще се насочим.

  • Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към мнение

Здравейте отново. Вече сме на о-в Моореа, намерихме си супер бюджетно местенце на десния от двата залива. Проблемът е, че се намираме на един страшен баир(Moorea tropical garden) и изкачването е предизвикателство всяка вечер. Ако имахме кола, щеше да е супер, но собственичката не успя да ни уреди алтернатива на Авис, а те са доста сложни и скъпи. Имате ли идея как по друг начин да се придвижваме. И също - откъде да си букнем екскурзии и кои са топ плажовете, които да посетим?

Благодарим много за помощта.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Велосипедите под наем са много популярни , голяма част от настаняванията ги предлагат безплатно .

 

Рентакар компаниите ми се видяха общо взето две , ние не сме ползвали :

 

https://www.autorentmoorea.com
 

https://www.mooreacarrental.com

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

   Ние взехме от  Albert Transport & Activities . Поггледнах и  имат коли в момента 100 Е на ден . На 15 мин са от вас . Обади им се и ще дойдат да ви вземат до паркинга. С кола няма асолютно никакъв смисъл да плащате за каквото и да било организирано . Правите си го сами . Според каквото ви се прави . Имате интернет действайте .  С 3 деца мисля че с кола си е най добре .

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...
On 6/27/2023 at 10:44 AM, macf1an said:

Не изключвайте и Air Moana - новата конкуренция на Air Tahiti за островни полети.Ако резервирате полети (или пас) от територията на ФП, ще имате възможност да ползвате местните тарифи, .

Тоест не става през агент , а само на място ? 

Връзка към мнение

Ако агентът е местен, може и да стане, но не всички продават само билети.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.