Прескочи до съдържание

Откраднати документи в Италия


moli84

Препоръчани мнения

Здравейте, днес на влак от Флоренция до Венеция ми откраднаха раницата със паспорта на дъщеря ми ,моята лична карта,портфейл с пари и карти и ключ за колата.

Имам няколко въпроса ,имам международен паспорт с мен ,това проблем ли е за чекирането на Райън Еър/ползвала съм лична карта/.

Казаха да отидем да подадем сигнал в полицията/ в момента сме в Лидо ди Йезоло/ има ли смисъл?

За да се приберем в България ,това няма. Как да се случи без документ на дъщеря ми,нали. ?имам само акт зА раждане в момента.

Посъветваха ни да отидем до Милано,най-близкото консулство. От там да ни издадат временен документ.

Колата е паркирана на летище София т2,ключа е за безконтактно палене. Някаква идея как да я изкараме от там бе ключ . С пътна помощ?

Благодаря предварително

Връзка към мнение

Няма никакво значение с какво сте се чекирали, можете да пътувате с друг документ, в случая паспорт. 

Идете в полицията и обявете документите за откраднати, има смисъл, не че ще ги намерят, а за да ви издадат по-лесно заместващи. Може преди да ходите в Милано да попитате Райънеър и граничната полиция дали може да минете само с акта за раждане и документа от полицията, но се съмнявам, предполагам ще трябва да идете до консулството в Милано.

Успех

 

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Нямате ли втори ключ за колата, някой да ви го донесе на летището? Ако колата е на лизинг, трябва да се обадите на тях. Те би трябвало да ви го донесат, естествено срещу някаква такса. Със сигурност ще може да я отключите, а според модела автомобил, може и да успеете да запалите. При някои модели втория ключ е само за отключване. Ако не може да я запалите, само пътна помощ ще може да ви помогне. 
Блокирайте си картите веднага! Вие ще може да минете с паспорта, но съм почти сигурна, че ще искат и документ за детето. Но при всички положения, ще ви трябва документ от полицията, че документите и ключа от колата са ви откраднати. Не знам дали в Милано ще има някой дежурен през уикенда, но в Посолството ни в Рим ще има със сигурност. Обадете се там да ви кажат какво да направите!

Много неприятна ситуация, но нещата ще се наредят!

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Само в консулството е начина. И брат ми като работи  в Прага си счупи лична карта и в посолството му дадоха документ. Аз тези неща по екскурзии,заедно  с телефона ги държа в джобовете си,а в раницата  няма нещо важно,само паспорт  като резерва,друг телефон. Два пъти ми пада калъфа с лична карта и банковите без да забележа. Веднъж в легена на ренгена  в летището  Истанбул  ,та след няколко минути се върнах и на загубени вещи ми го дадоха. Друг път като спях в летището Рим паднал под пейката и отидох  до тоалетната, та там видях и се върнах до мястото.  Добре,че някой чистач не ги взе.

Връзка към мнение
преди 3 часа, Zara каза:

Обадете се незабавно на банките да ви блокират картите! 

 

Ако идат крадците на банкомат ,не знаят Пин кода,ако плащат онлайн,трябва верификация  с парола. Как ще им откраднат пари? Може само безконтактно на Пос,моя грешка.Но веднага  на телефона  ще пристигнат  съобщения  за транзакцията. 

Връзка към мнение

Картите ги блокирах. Колата не е на лизинг ,но е само с един ключ.долкото разбрах за БМВ за да  изработят нов ключ,им трябва пълен комплект документи и колата остава при тях за този период т.като се пращали в Германия .така пишат по форумите . Имам застраховка отмяна на пътуване и медицинска отделно ,които покриват някакви щети за за загуба на багаж,но снощи не  вдигаха телефоните.с Райънеър също не успявам да се свържа

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
40 minutes ago, dimitrov6 said:

Тази седмица отмениха социалните помощи за 140 000 италианци .Кражбите ще зачестяват.

Извинявай , но с какво помагат тези постове ? 

Жената търси полезен съвет за изход от неприятната ситуация , и е достатъчно напрегната  за да я занимаваме с безполезна информация.Има други теми за общи приказки.

  • Харесвам 8
Връзка към мнение

В посолството ще ви издадат временен документ с който ще може да пътува детето. Би трябвало да стане бързо, знам за подобна ситуация в Мадрид обаче - полет с прекачване, кацат сутринта в Мадрид, разхождат се из града, на мъжа му открадват документите в метрото, полиция, посолство, издават му заместващ документ за часове и вечерта си взе втория полет. 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 41 минути , stanimir каза:

Извинявай , но с какво помагат тези постове ? 

Жената търси полезен съвет за изход от неприятната ситуация , и е достатъчно напрегната  за да я занимаваме с безполезна информация.Има други теми за общи приказки.

В предния ми пост писах да идат в Консулство, това е начина. Тази информация е за другите  да се пазят.

 

Консулството отваря в понеделник.

Връзка към мнение

Преди години, когато учих в Италия имах казус с откраднат паспорт и единственият вариант беше през най-близкото консулство - в Милано. Тогава имаха телефон за спешни ситуации, на който отговаряха. И моята ситуация тогава беше през уикенда. 
Задължително спри първите карабиниери и попитай как да си извадиш документ за изгубените документи. Дори и да потенциално някаква злоупотреба ще си защитена. 

Успех! 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Не знам дали ще има дежурни в Консулството през уикенда. Най-добре е да се обадят в Посолството, ако в Консулството никой не отговори.


За да поръчате втори ключ, колата трябва да се остави в оторизиран сервиз на марката. С документите се доказва собствеността на автомобила. Талонът на кое име е? На чието име е, този човек трябва да направи заявката за втори ключ. Питайте в БМВ дали ще искат и договора за покупката. Всяка марка има различни процедури. А колата остава при тях, за да “обучат” новия ключ. 

За да я изкарате от парко мястото, трябва да я избутате. За целта ще ви трябва ключар, за да я отключи.

Колата автоматик ли? Много вероятно е пътна помощ да не може да влезе в паркинга на летището. Тогава ще трябва с друга кола с въже да я издърпате. Ако е автоматик, трябва ръчно да се освободи скоростната кутия, за да мине в режим N. Питайте за това БМВ. Ако е ръчна, е лесно. Не се опитвайте да я бутайте без да сте я освободили от скорост и ръчна спирачка. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ако не е 4х4 има малки репатраци, които могат да влязат в паркинга и да вдигнат задвижващите колела. Проблем може да се окаже ако е паркирана със задвижващите колела към стена (т.е. няма подход) или пък има автоматично активираща се ръчна спирачка при паркиране, която да хваща незадвижващите колела. Ако е в откритата част на паркинга най-лесно е репатрак тип паяк и директно в БМВ.

Връзка към мнение
преди 14 минути , DaBo каза:

Колата автоматик ли е? За да я изкарате от парко мястото, трябва да я избутате. Първо ви трябва обаче ключар. Много вероятно е пътна помощ да не може да влезе в паркинга на летището. Тогава ще трябва с друга кола с въже да я издърпате. Ако е автоматик, трябва ръчно да се освободи скоростната кутия, за да мине в режим N. Питайте за това БМВ. Ако е ръчна, е лесно. Но първо трябва да се отключи, така или

Бутането и дърпането на автоматик трябва да е възможно най-малко иначе ще се прецака кутията. Освен това не съм убеден, че без да е запалена колата е добра идея да се бута и дърпа. По паркингите е тясно и със заключен волан е възможно да се удари някъде колата.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

То идеята е, колкото да се избута от парко мястото, за да може да се закачи за репатрак или евентуално да се върже с въже за друг автомобил, колкото да се изкара от паркинга и вече отвън да се качи на пътна помощ.  Ако е автоматик, но най-добре да питат БМВ как да я освободят, че да не стане някой фал.

Връзка към мнение

Бяхме в полицията в Лидо ди Йезоло ,направихме рапорт, имам копие на паспорта на дъщеря ми,приложиха го към документите, но всичко зависело от авиокомпанията дали ще ни пуснат без оригинал . Говорих с Райънеър на чата,единия път каза че може с копие и рапорт от полицията,после се свързахме отново с тях ,но втория път казаха че не можело. Решихме понеделник да пробваме с летище Тревизо ,дали ще ни пуснат . Ако не стане изтърваме този полет ,отиваме в Милано за временен документ и се прибираме от Милано ..или каквото стане 

 

На телефона на посолството в Рим говорят на италиански и телефона е изключен ,а пише че е денонощен дежурен , на консула в Рим никой не се хаби да вдига, целия ден звъня. Добре ,че в Милано са на линия и са любезни...

  • Харесвам 9
Връзка към мнение

Дано ви позволят да се приберете с копието и документа от полицията. Пробвайте да потвърдят по чат, че е възможно да пътувате и после покажете чата на летището.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз в телефона си имам снимки на личната карта и паспорта.Веднъж ме спря КАТ,че карам велосипед без жилетка и ми писаха акт,но не носех документи и по снимка ми записаха данните.

Връзка към мнение
На 5.08.2023 г. в 22:36, dimitrov6 каза:

 

Прибрахме се.😊 Говорихме с Райън Еър ,после с имиграционните и нямаше проблем . Ключовата дума беше ,,going home,,. Ще поръчаме днес нов ключ за колата ,за около 5-10 дни ще е готов,срещу скромната сума от 850 лв. 

Започнаха да се нареждат нещата.

Благодаря на всички.

  • Харесвам 18
  • Браво 6
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.