Прескочи до съдържание

София-Венеция за един ден с автомобил (1200км)


Sweatpea

Препоръчани мнения

Здравейте! Искам да споделя - не се плашете от пътя София - Венеция. Това лято го направихме през юли в пика на турското преселение. Пътувахме повече от предвиденото, но предвид на това че бяхме с две малки деца мина нормално.

Почти 1200 км е пътят, така че ранно тръгване от София е задължително. Ние потеглихме в 0400, бяхме в Местре в 1900. Забавянето беше заради някаква неясна формалност на границата Сърбия-Хърватия без обяснения защо само моята кола беше спряна да чака "проверка". После лекомислено реших да карам без GPS в Италия и се въртяхме още час около Местре. Без тези забавяния, спокойно щяхме да сме в 1700 в Местре. Пътят е изключително лек до Любляна. Така, че не се плашете от 1200км, ако магистралата е права и позволява леко шофиране с постоянна скорост. Да, има умора, но е приемливо да се пропуснат балканските държави, ако целта е Италия. Нищо против Сърбия, Хърватска и Словения, но няма добавена стойност спирането там.

Така, че смело и дори да сте с малки деца. Особено ако автомобилът е висок клас (нашият не е).

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.