Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2024 и актуална информация


Thierry Henry

Препоръчани мнения

Здравейте, драги Магеланци. Чета форума от няколко месеца и искрено ви се възхищавам, на пътуванията, на споделянията и на това, че винаги помагате с мнения и впечатления за дадени места. Тъй като от този месец започват ранните записвания и отстъпките за лятото, исках да ви попитам кой чужд сайт освен резервационните (booking, agoda и пр.) ползвате? От 2-3 г. ползваме български туроператор, но предполагам, че може да се намери нещо още по-бюджетно. Периодът е 21.06-28.06 (7 нощувки) - 2 възр. + 1 дете на 6 г. Бюджетът ни е малък, но миналата година се вписахме и в по-малко. Тази година съм го вдигнал на 2200 лв. Искаме да е AI., като нямаме претенции за определено място. Ясно е, че за островите няма да се впишем, а предполагам и за Турция със самолет също.  Благодаря на всеки, който ще се включи с мнение или предложение. 

Връзка към мнение

Гърция не е точно All inclusive дестинация. Ако се притеснявате за изхранване на детето, може да потърсите настаняване със закуска. За този период би трябвало да намерите изгодно настаняване. За остров, ако сте с автомобил, например на Лефкада бихте се включили. Там настаняването не е скъпо.

Вариант също така е да запазите с безплатна отмяна нещо на Корфу, Родос и Крит и ако паднат цените на полетите с Раян, да решите къде да отидете.

По принцип Северна Гърция е по-скъпа като настаняване. Прекалено е близко до другите балкански страни.

Специално за Гърция гледаме хотели, вили, студиа в google и звъним по телефона. По принцип искат 30% капаро предварително. Ако толкова държите на хотели, проверете и TUI uk, nl, be, de  дали предлагат пакети без транспорт.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@Thierry Henry, ако пътувате с автомобил, виж Вурвуру, 

Хотел Вергос

 

Не е AI, но закуската е добра, хотелът е на самия бряг, собствен двор, и има възможност за изхранване на място. 

Цените бяха доста приемливи когато проверявах миналата година и за 7 дни със сигурност ще ви излезе около лимита. 

Освен това брегът е много удобен за малки деца. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

На Родос виждам че може да се намери за този период до към 800 евра стая за двама с дете ОИ, вече трябва да издебнете и самолетните билети.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 5 месеца по-късно ...
Иван Попов

Нови правила за шофьорите в Гърция! Южната ни съседка отново чака българските туристи, като предварителните прогнози показват, че стотици хиляди наши сънародници и тази година ще почиват на юг от Кулата!

Дори ще ни глобяват, ако караме бавно! 

Внимавайте! Нови извънредни мерки контролират трафика в Гърция, глобите са солени!

Хиляди отново тръгнаха напът за празниците. А и лятото е близо и пак всички пътища водят към Гърция. Южната ни съседка отново чака българските туристи, като предварителните прогнози показват, че стотици хиляди наши сънародници и тази година ще почиват на юг от Кулата.

Санкциите, които гръцката полиция налага са доста сериозни. Те ще бъдат, както за шофиране с превишена скорост, така и за шофиране с твърде ниска скорост. Причините в Гърция българинът да забрави за високата скорост са солените глоби и фактът, че трябва да се носят последствия в чужда държава. Ефектът на глобите в Гърция е моментален. Няма кой да остане равнодушен, когато разбере, че полицията в южната ни съседка директно конфискува автомобила на онзи, който в населено място може да премине със 70км/ч над ограничението.

Глоби ще има и за скорост под 70км/ч по магистралата. Гръцката полиция е безкомпромисна с нарушителите.

  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.