Прескочи до съдържание

iCard


Препоръчани мнения

Долното мнение на Жоро ме накара да погледна iCard и в последствие да извадим такава:

 

 

Предвид липсата на превалутиране, картата ми изглежда чудесен вариант за пътуващи. Кешбекът очевидно остава в миналото, така че вече се радвам и на по-малко 🙂 Благодарности на @Георги Матеев, че отново сподели за полезен продукт!

Кандидатствахме миналия петък и получихме одобрение след 3 работни дни.

iCard е българска, централата им е във Варна.

Кредитният лимит го делят на такъв за трансакции и на такъв за покупки на разсрочено плащане. Тъй като второто не ни интересува, при заявяване на картата, посочихме, че искаме само кредитен лимит за трансакции и така го одобриха.

Картата се издава само в евро. Както и Жоро е посочил, най-ценното при нея е, че еврото е по фиксинга на БНБ, а останалите валута - по курса на Visa (в нашия случай, тъй като заявихме издаване на iCard Visa Classic, най-ниското ниво). Годишна такса обслужване за нея е 20 евро, но ако бъдеш одобрен до края на 2023 г., първата година не начисляват такса. Служителката, която днес ни предаде картата, изрази предположение, че е възможно това промо без такса през първата година да го удължат.

Картата може да се закрие по всяко време (след погасяване на задълженията) и предвид, че това става без такса, е добър вариант да се тества за година.

Някои от нещата, които ми правят впечатление на първо четене:

- има такса за оспорване 15 евро. Понеже Diners малко ме разглезиха (не ми се рови сега, но мисля, че и те имат такса, но до сега няколко пъти съм оспорвала основателно и не са начислявали такава), таксата при iCard е малко дразнеща, но нейсе. Начисляват я при самото стартиране на оспорване на трансакция

- имат 24/7 съпорт на тел. 0878 113 444

- най-лесният начин за погасяване е по IBAN. Опциите погасяване на банкомат, в офис на iCard или в OMV не ми се струват вариант

- другото ценно за потребители, които към другите си КК нямат застраховка пътуване в чужбина е, че при iCard, ако доплатиш 8 евро на година, се сдобиваш със застраховка към Generali. Включва медицински разходи, закъснение на полет, загуба на багаж. Застраховката се активира по познатия покрай Diners начин: чрез покупка на самолетен билет, хотел и т.н. преди пътуването с КК или чрез покупка на място в чужбина с КК. Ако се избере тази опция, годишната такса на картата става 20 евро + 8 евро

- блокиране и отблокиране на картата може да се прави безплатно онлайн, като си влезеш в акаунта. Иначе си има такса - 5 евро

- има опция за плащане на комунални услуги, ако на някой му трябва

- преиздаване на картата по искане на клиента е 10 евро

- sms известията за трансакции са платени - 0,10 евро, но при влизане в акаунта можеш да заявиш получаване на известия по мейл, което е безплатно

Тарифата се намира тук: https://www.icard.bg/bg/tariff-individual 

 

Ами това е. В очакване съм на лични впечатления от ползването и при първото възможно пътуване, тъй като тя е най-практична именно за пътувания 🙂

  • Харесвам 9
  • Смея се 1
Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

Всичко хубаво, ама забелязах че има едни дразнещи таксички като: превишен кредитен лимит 10%, надвнасяне по картата 2%. Трябва да се внимава. Ха си кривнал от правия път, веднага ти удрят секирата.

На дебитните карти icard.com валутните курсове са меко казано - дърво. Само да не вземат и кредитните да поемат по този път.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Честита Нова Година!

Сутринта получих този sms и се чудя да се притеснявам ли. Никога не съм имала намерение да им ставам клиент, даже не бях чувала за тях. Някой има ли представа какво се случва?

 

Screenshot_20240101_115157_Messages.jpg

Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Аз ползвам MyPOS, което е фирмена услуга на iCard. Всичко е перфектно с много повече функционалности, удобства и символични такси спрямо родните банки. Освен валутните курсове - там теслата е огромна.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 месеца по-късно ...

Споделям тук застрахователното покритие към iCard кредитни карти. Застраховката е към Дженерали, както беше при Diners, даже в случай на застрахователно събитие се звъни на същия телефон: +359 2 92 67 222. Сравних покритията с тези към Diners KK - в някои отношения при Diners лимитите са по-високи, в други отношения - при iCard. Застраховката е по желание към картата, доплаща се за нея 8 евро на година.

Иначе застраховката се активира на същия принцип, както беше при Diners - със закупуване на самолетен или друг билет, хотелска резервация, рент-а-кар преди заминаването или при плащане на ПОС на място в чужда държава и преди настъпване на застрахователното събитие.

Номерът на кредитната карта е номерът на индивидуалната застраховка.

iCard все още са без годишна такса в първата година от издаването. След това таксата е 20 Евро/година.

Таксите съм ги посочила в първия пост, не е перфектната карта, но и не очаквам банките да работят само в интерес на пътуващите хора 🙂 Има някои дразнещи, като таксата за оспорване на трансакция - 15 Евро, но за мен добрите курсове за всякакви валута и еврото по фиксинга на БНБ + туристическата застраховка са голям плюс. Кешбек имам от друга КК. Тази я извадих единствено за плащане в друга валута в България и чужбина.

 

Сумите по-долу са в евро:

 

image.png.cad738cb36834a93b4692ce4a606b891.png

image.png.104efba5a99b77d2e2adec366367f77a.png

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.