Прескочи до съдържание

Японско приключение с деца март/април 2024


veselush

Препоръчани мнения

преди 16 минути , veselush каза:

 

Здравей, прочетох програмата и ви желая приятен престой в Япония, какъвто съм сигурен, че ще бъде! Япония е прекрасна страна, като най-голямата ѝ ценност са самите японци - възпитани, вежливи, отзивчиви, работливи и много добри хора. По отношение на дисциплината дори германците са няколко обиколки назад в сравнение с тях. Ще си позволя няколко бележки по програмата:

 

- на път за Нара (или на връщане от Нара към Киото) може да се отбиете за два часа и в градчето Uji. Там е темпълът, който е на гърба на монетата от 10 йени и е доста впечатляващ.

 

- Според мен няма да съжалявате, че сте си взели Osaka Amazing Pass - предоставя достъп до много обекти, както и до градски транспорт. Виждам, че сте предвидили посещение и на Tenku Art Museum в Осака - отличен избор! Нямах никакви очаквания към този музей, но изложбата и филмчето се оказаха чудесни. Бонус е, че е в самата сграда на Umeda и не се губи никакво време в път.

 

- в Токио отидете на Tokyo Metropolitan Government Building , което предоставя разкошни гледки от високо, а входът е безплатен. 

 

- виждам, че "не сте набелязали ресторанти" - ако японската кухне не е по вкуса ви, може да пробвате веригата Saizeriya, в която има вкусна европейска кухня на много достъпни цени.

 

Още веднъж ви желая незабравими изживявания в Япония!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Станислав Генов

Здравейте, чета обезпокоителни новини за нова инфекция в Япония която се разпространявала бързо. Тъй като ни предстои дългоочаквано пътеществие след 10 дена, сме притеснени от случващото се. По телевизията бегло споменаха за стрептококи а в нета чета като цяло едно и също. Та някой има ли представа какво точно се случва в Япония?

Връзка към мнение

Честно казано нищо не сме чули тук. Няма допълнителни мерки никъде, където сме били досега. В момента сме в Юнивърсъл и е такава навалица. Ние не се чувстваме притеснени.  
 

Силно препоръчвам за хората насочили се към Юнивърсъл. Както @samuraika каза - единствено с експресен пас си заслужава. Вече е 3 часа, а минахме почти всичко. Остава ни Супер Марио и още веднъж да се пуснем на The flying dinosaur и челюсти. Взехме 4 паса като два, по два различни. Така децата се качиха на по-голям брой атракции. Опашките са между 100-180мин на по-желаните атракции. 
 

IMG_3139.jpeg

IMG_3126.jpeg

IMG_3044.jpeg

IMG_3010.jpeg

IMG_2989.jpeg

IMG_2948.jpeg

IMG_2939.jpeg

IMG_2925.jpeg

IMG_3058.jpeg

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Привет, 

Приятно прекарване в Япония и хубаво време ви пожелавам! 

Относно Нико, препоръчвам да не го пропускате, дори да ви е последният ден в Токио.

Аз го направих в един ден с Цукиджи маркет. Сутринта бях рано на пазара, като приключих обиколката на обяд, където ядох най-доброто суши. След това влака до Нико и успях да го разгледам без много хора, защото следобед вече се връщаха повечето хора които са пристигнали сутринта. Така, че Нико е постижимо и следобед.

Като споменах ресторантите за суши на Цукиджи маркет, говорех за предишното му местоположение преди да го преместят. На новото място не съм бил и нямам представа дали има ресторанти за суши там.

 

И още един глас за аквариума в Осака. Ако имате време в програмата, много ще ви хареса.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.