Прескочи до съдържание

Моля за помощ за канселиран вътрешен полет в Китай - част от полета ни до България


Препоръчани мнения

Здравейте, имаме закупен билет от Китай до България: Нанчанг-Ченгду-Истанбул-София. Билетът е закупен през платформата на Trip. Полетът ни от Нанчанг е на 16.12., а от Ченгду на 17.12 в 1:45 сутринта. Днес ни канселираха полета на 16.12 от Нанчанг до Ченгду и го промениха да летим на 17.12 в 11:30. Това е невъзможно да се случи, тъй като имаме полет в 1:35 сутринта на 17.12 от Ченгду за Истанбул. Решихме да отидем с влак до Ченгду и от там да си хванем полета до Истанбул. Разговаряхме и с авиокомпанията Sichuan Airlines и с Trip, но и от двете страни ни беше казано, че е невъзможно да се качим на полета от Ченгду, защото билета бил join ticket(тоест един билет за трите полета). Попитахме ги какви са ни опциите, понеже полетите които са ни дадени са невъзможни за хващане. Казаха че единствената опция е да канселираме полета и да ни върнат сумата за билетите. Сега трябва да закупим в последния момент нови билети които са двойно по-скъпи. Та въпросът ми е да канселираме ли доброволно билетите и да си получим refund-a или да не предприемаме никакви действия, понеже имаме намерения да предявим претенции срещу тях за неустойки?

403814852_846826920556077_5146147699768108522_n (1).jpg

404315895_926770965459307_8433806440509232396_n.jpg

Връзка към мнение

Толкова ли не можете да намерите друг полет вместо отказания? Може да е предния ден в краен случай, или да промените с по-късен дълъг полет, както ви е удобно. Пробвайте пак, ако един път не се е получило. Понякога могат и да направят изключение за нелетяната отсечка, щом е по тяхна вина.

 

Отказ ще предизвика големи неприятности, ако сте използвали част от билета. Ще ви върнат малко пари, а ще трябва да платите много за еднопосочен в последния момент. Вижте застрахователя какво казва за тия случаи.

 

Връзка към мнение

Ако не направите нищо, ще има нови промени, защото не може да остане така с невъзможна поредица. Вероятно ще промени на по-ранен полет или по-късен полет с турците.

Може дори да искате да ви прематшрутират тотално примерно през друг град, а не Ченгду. Въобще отказа трябва да е в много много краен случай. Търкиш дават възможности през Шанхай ако купуваш сега билет, обадете се и на Търкиш, не на Съчуан. Билета ви трябва да е издаден от Търкиш, щом по-голямата част е с тях.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз не схванах , билета на едно ли е ? Смисъл, не са отделни билети ами начална точка Нанчанг и финална - София 1 билет? с междинни Истанбул и Ченгду ,ако е на един билет не разбирам защо не ви асистират ?

Връзка към мнение

То ако е на един, няма шанс да не им асистират.

Но пък предполагам са проверили в сайта на Турците под този резервационен номер дали е целия билет от три отсечки или само последната част, която се изпълнява от Турски авиолинии.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз не бих анулирал билета , ще се намери разрешение с подходящ служител - не получавате съдействие в момента от а/к , защото билетите са ви закупени от агенция.


Какви са първите три цифри на билета ( тринайсет цифреният номер ) ?

Връзка към мнение

Един е билета, да. Но отменят само първата отсечка- вътрешния полет. Няколко пъти сме говорили с авиокомпанията, не може да се качим директно на втория полет със същия билет, което за мен е непонятно. Казват че можем сами да си канселираме останалата част от полета Ченгду-Истанбул-София и ще ни върнат част от парите. Все пак казаха, че ще разгледат пак нашия случай и ще ни уведомят за решението до 24 ч. А цените на билетите летят нагоре ... Първите три цифри от тринадесет цифрения код са 876

Връзка към мнение

трябва да може да ви премаршрутират някакси, настоявайте. Или други дати.

в краен случай може да изчакате до утре и да видите новите промени заради невъзможните дати

876 е Съчуан Еърлайнс

  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Правилно са ви отговорили , технически няма начин да пропуснете първата отсечка и да летите от втората - такива са законите в авиацията , билета ви ще бъде анулиран автоматично . Задължително планувайте да летите първата отсечка , сега ще разгледам опциите и ще пиша след малко . Не си губете време за комуникация с агенцията , освен ако автоматично не ви премаршрутират ( което ми е непонятно защо не се е случило ) . Ако анулацията е отпреди няколко часа , понякога отнема малко повече време за автоматично премаршрутиране.  Вашият случай е типичен пример , при който по-опитните извличат само дивиденти от подобна промяна - смяна на ден , час или стопоувър.
 

 

Билета ви е издаден от Китайците , тоест Търкиш нямат право и възможност да го пипат . 
 

 

  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Виждам, че възможните варианти са два и няма да е токова лесно да се възползвате от анулацията :

 

1.  на 16.12 няма директни полети може Нанчанг и Ченгду 

 

-

2. на 15.12 има един полет , но няма места в икономи , а само премиум икономи - на практика няма шанс да променят класа , освен ако не ескалирате до супервайзър на Сичуан по телефона , и той  желае да ви помогне на добра воля ( не сте купили билета от а/к) 

 

Реалните възможности са тези :

 

3. да ви прехвърлят на 15.12 на полет между Нанчанг и Ченгду с две прекачвания :

 

IMG_1968.png.16005498777fbc5a676b4c6dc0324013.png
 


и по-приятната опция :


4. Пълно премаршрутиране с Шенжен Еърлайнс  и Луфти , Нанчанг - Бейжинг- Мюнхен/Франкфурт- София . Сектора Бейжинг - Франкфурт се лети от Шенжен, Чайна Ийстърн и Луфти , което ви дава няколко подопции.

 

В случай , че пропускам нещо , а и вие да се ориентирате по-добре , това са кодшеърите на Сичуан в Китай , тоест на тях няма да им струва и стотинка да ви прехвърлят на всеки един от тези превозвачи:

IMG_3088.jpeg.42e57e4e39a15810ee0513b30000f7f0.jpeg

 


Започвайте да звъните преди да свършили местата от Нанчанг , бъдете екстра любезни - не се притеснявайте да затворите и опитате отново, ако не получите желаната промяна от варианти 3 и 4. 
 

Вижте и за телефонни номера на Сичуан в чужбина , случвало ми се е да звъня в офиси в Австралия и НЗеландия  ( Еър Франс билети ) за да получа това , което желая преди да свършат / намалеят опциите . В подобни случаи, често само първите печелят. Опитайте да намерите техен номер в тяхна дестинация в Европа , ако на централният им номер не окажат съдействие ..

 

 

Sichuan Airlines is operating mainly flights in East Asia. (Hong Kong, Tokyo, Beijing, Osaka, Seoul, Shanghai, Taipei, Guangzhou, Lhasa, Kunming, Urumqi, Kathmandu, etc.)[citation needed]

Others destinations include Australia (Sydney, Melbourne), New Zealand (Auckland), Africa (Cairo), Western Asia (Dubai, Tel Aviv), Southeast Asia (Singapore, Bangkok), Europe (Prague, Zurich, Copenhagen, Rome, Helsinki) and North America(Vancouver, Los Angeles)

  • Харесвам 1
  • Браво 5
Връзка към мнение

Благодаря,  препращам всичко това на съпруга ми и дъщеря ми- те са пътуващите. Аз съм си в София😀. А те са в Zhengzhou в момента, и ще видим как ще се развият нещата. Благодаря на всички още веднъж и най- вече на stanislavpp за съдействието🙏 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Това отваря още възможности - принципно при анулации , резервационните системи позволяват безплатна промяна на начална/крайна точка с 250 мили , в някои случаи и повече . Опитайте да смените Нанчанг с близкият Вухан , виждам че има безброй полети  на 16.12 до Ченгду със Сичуан , Тибет, Еър Чайна и Ченгду а/к, и всичките имат кодшеъри .

  • Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към мнение

Здравейте, след много разговори с авиокомпанията и с Trip, успяхме да променим полета от Дженджоу и да летят с първоначално резервираните билети от Ченгду и Истанбул. В продължение на 3 дни по няколко пъти сме звъняли и наши приятели китайци говориха със Съчуан.  Преиздадоха билета по-малко от 24 часа преди полета. Благодаря ви много за помощта и съветите!

  • Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.