Прескочи до съдържание

Лисабон и Порто


magelan_new

Препоръчани мнения

Здравейте,

 

през юли 2024 за 7 дни ще посетим Лисабон, като искаме да отидем и до Порто. Ще ползваме влак или автобус.

Кацаме в Лисабон в 17,20 ч. и ни се иска още същия ден да се придвижим до Порто и да останем за 3 дни, а останалите 4 дни в Лисабон, от където е и обратния полет за БГ.

Прочетох, че в Лисабон има само едно летище (Humberto Delgado) и разстоянието до най-близката жп гара (Oriente Station) е около 2,5 км., или около 6 минути с метро, което можем да хванем от Терминал 1. Искаме да купим билетите за влака предварително, но основното, което ни притеснява е какъв час да изберем за влака (мислим за 19-19.30 ч.), което зависи от това колко време приблизително ще ни отнеме излизането от летището, на кой терминал сме, ориентирането и т.н.

Търсих билети, но има само до 02.2024 г., най вероятно е прекалено рано, но и избрах произволна гара в Порто, защото не знам, коя е основната.

 

Ще бъда благодарна ако ми дадете някакви насоки.

Връзка към мнение

@magelan_newГара Ориент е гарата която ти трябва за да хванеш влак за Порто.В Порто главната гара е Кампаня/Campanha/.Задавай нея като крайна точка. От там има връзка с четири от линиите на метрото. Има и влак който ви кара до старата гара Сао Бенто в центъра на Порто/близо до катедралата/. Времето ще ви стигне и спокойно ще си хванете влака в 19:30 ако полетът ви е по разписание.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Летището в Лисабон е сравнително малко и от него се излиза доста бързо, особено ако сте само с ръчен багаж. Ако полетът ви кацне навреме, влак в 19ч30 от Ориенте ще ви устрои напълно, даже може и да почакате 🙂 

(моят опит е, че за около час успявам да изляза от самолета, от летището, да си купя билет за метрото и да стигна с метрото почти до центъра на града)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.