Прескочи до съдържание

Сейнт Лучия, Барбадос,Гваделупа,Антигуа и Тортола


didipas

Препоръчани мнения

Здравейте!

С група приятели ще бъдем на круиз през февруари и ще сме благодарни, да споделите къде най-много на всеки от островите ви е харесало.

Кой плаж, някаква активност - примерно хранене на скатове в Антигуа. Ползвали ли сте местни агенции?

Къде е най-атрактивно за гмуркане.

 

Благодаря предварително на всички отзовали се!

 

И весело посрещане на новата година, нека е щастлива и изпълнена с вълнуващи пътувания 2024-та!

Връзка към мнение

Сейнт Лучия препоръчвам Stairway to Heaven, гледката наистина е топ, виждат се питоните, а ако тръгнете да се качвате на тях е по-трудно и ще виждате само другия от тях. Плажът между тях е красив.

На Антигуа много от плажовете са красиви, не помня кой избрахме ние. Обикновено няма време за Барбуда.

На Барбадос изкараме повече време, районът около столицата е с по-добрите плажове, мудля югозапад беше. Има едни скали Басчеда или не знам как правилно се пишеше - и там е красиво, но не е за къпане.

Гваделупа бяхме около седмица, Sainte Anne най ми хареса като плаж.

На BVI Devils pool е много яко, страшно прилича на Сейшелите, но е на съседния остров от Тортола.

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
преди 17 часа, Oshko каза:

На BVI Devils pool е много яко, страшно прилича на Сейшелите, но е на съседния остров от Тортола.

Много ни хареса идеята. А помните ли далече ли е от мястото, където спират фериботите? Ще ни трябва ли допълнителен транспорт?

Връзка към мнение
преди 1 час, didipas каза:

Много ни хареса идеята. А помните ли далече ли е от мястото, където спират фериботите? Ще ни трябва ли допълнителен транспорт?

Близко е и не беше проблем, мисля че не сме го вървяли пеша, ами взехме нещо като бус без прозорци. Самото ходене между скалите не е съвсем лесно, помня защото бяхме с децата.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...
На 13.01.2024 г. в 8:44, Гергана С каза:

Здравейте,

И аз се интересувам от темата. Вероятно ще пътуваме на един и същи круиз 27.01.2024 от Мартеник.

Не, няма да сме на един и същи круиз , ние сме от 25 февруари от Ла романа.

Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Предполагам, Costa Pacifica. Покрай Нова година бяхме на 10-дневен круиз с тях по подобен маршрут.

 

В Сейнт Лусия трябва да видите Питоните (обект на Юнеско). Ние взехме екскурзия от кораба с цел да изкатерим големия, но не препоръчвам- закъсняхме с тръгването, катеренето беше препускане по камъни с елементи на пътека заради един единствен нормален изглед към малкия Питон (просто трябва повече време и по-добра организация). Препоръката за ресторанта (Stairway to Heaven) е добра- гледката си заслужава. Може да отидете до "Drive-In Volcano" (фумероли и кални бани) в La Soufriere (ние сме посещавали подобни места и за нас не беше от интерес) или някъде на snorkeling, но не мисля, че ще имате време да го организирате между двата Питона.

 

В Барбадос, круизният терминал е на около 10-15 минути пеша от Бриджтаун, който е също обект на Юнеско (няколко интересни сгради, но нищо кой знае какво). Има красив пясъчен плаж (Carlisle Bay) почти в рамките на града (има маршрутки, които за 5-10 долара ще ви закарат там от круизния терминал или от центъра). На около 50-100 метра от брега плуват малки зелени костенурки. Предлагат се "екскурзии", които буквално ще ви качат на някоя лодка и като забележат костенурка, ще ви изсипят във водата, за да я видите, а за по-сигурно и ще се опитат и да я хранят. Ако имате маска и шнорхел, без проблем можете да видите костенурките сами (ако се затрудните, просто се насочете към произволно струпване на плуващи хора). На около 100-150 метра от брега има потопени две лодки, където могат да се видят типични карибски риби. Иначе плажът е пясъчен, но може да мернете някой скат или flying gurnard. За Барбадос, може да погледнете и за екскурзии до St. Nicholas Abbey (изглежда интересно, но ние не отидохме). Предлагат се екскурзии до някаква пещера (но пещери по света много).

 

В Гваделупа, бяхме с кола под наем и се срещахме с приятели. Видяхме водопaдите Carbet (има дървена пътечка до втория, но няма възможност за къпане; останалите май са по-екстремни) и се разходихме в Pointe des Chateaux (красиви гледки). Не стигнахме до плаж, но имат красиви. Естествено има и екскурзии за сноркелинг.

 

В Антигуа, градът, St John's, е меко казано колоритен. Можете да видите Nelson's dockyard (обект на Юнеско, исторически британски док, но понастоящем яхтено пристанище с вход от 15 долара), по-интересна е гледката от близките Shirley Heights (може да се стигне с такси от дока). До самия док може да се отиде с доста колоритен автобус от St John's (за о-о 2 долара), но ако не сте прекалено авантюристично настроени, може би екскурзия дотам плюс накой плаж би била по-добре. Ако ви се плува със скатове, мисля че може да вземете екскурзия до Stingray city (за нас не беше от интерес, но ние живеем във Флорида...)

 

За Британските Вирджински острови, идеята за екскурзия до Devil's Bay или the Baths, което е на практика едно и също, е много добра. Имайте предвид, че това е на друг остров (корабът спира на Tortola, a скалите са на Virgin Gorda) и стигането дотам включва пътуване с лодка и после с нещо като отркит автобус. След това имате малка разходка след скали и кактуси, възможност да плувате на един плаж сред скалите, да попълзите през the Baths (това е най-интересната част) и да стигнете до втори плаж за плуване. След това, можете да седнете в ресторант с гледка над скалите, после пак на автобуса, на лодката и обратно на кораба. Предвид на факта, че круизният кораб тръгва рано, бих препоръчал да си купите екскурзия предварително вместо да се опитвате да организирате нещо на място. Ние купихме от кораба (още на първия ден). Имаше опция с обяд в гореспоменатия ресторант и без. Ние взехме без и имахме повече време за плуване и пълзене 🙂

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.