Прескочи до съдържание

За първи път в Лисабон


Balkanka

Препоръчани мнения

Обмисляме и ние Лисабон, така и така ще е "съсипия" полет от 4,5 часа, средно, който едвам ще издържа:) Мразя малките самолети и дългите полети, но няма как. 

 

Ще разгледаме всичко, но понеже имаме навика да излизаме сутрин рано и да се прибираме късно вечер, и цял ден ядем и пием всичко, което ни хареса, предполагам и тези 7 дни, които ще сме там, ще караме така, та се сетих да питам дори как са и има ли изобщо пулични тоалетни или заведения, в които можеш спокойно да посетиш...

 

В Истанбул има навсякъде, в Париж - също, на други места е различно, та ми беше интересно как е в Лисабон.

Връзка към мнение

Не видях улични тоалетни, в заведенията може. Полетното време реално е максимум 4 часа, хем закъсняват с излитането, хем го наваксват после. Нашият полет на отиване беше 4 часа, на връщане по-малко. 

Връзка към мнение

Благодаря, заведенията винаги са спасителен пояс и буквално така се действа, но и понякога това, което предлагат като ВЦ... Иначе - да. 4 часа и по-малко връщане, за мен в тези малки самолетчета е много време, макар че и по 5 съм летял. Просто ти отива цял ден... Затова, ако ще е полет надалеч, гледам да е вързан с повече време, например 10 дни или 14. Докато жена ми ще иде сега за 4 дни, да се види с роднини, което за мен е малко убийствено, а и веднъж като ида, по-скоро трудно ще повторя скоро... По-добре да е съзнато, за 14 дни и с обикаляне на цяла Португалия::)

Връзка към мнение

@ProstoAZ , аз летях точно 4.5 часа - гледах го по часовник. На 30-45 мин. трябва да ставам да се раздвижвам, защото имам операция на гръбначния стълб и ставах 6 или 7 пъти.

В едно заведение опитахме и казаха, че без консумация не може - говоря за ВеЦе-то. Накрая се направихме на луди, влязохме в един ресторант и ни дадоха меню да гледаме, Употребихме тоалетната и казахме, че нищо не сме си харесали за ядене, което, апропо, си беше чистата истина и си излязохме.

Връзка към мнение

Да, из различните страни е различно. Понякога изобщо не те спират, друг път те спират, трети път няма значение. Когато човек е на зор, ще вземе едно кафе, или просто ще съчетае с обяда. Но има различни културни. Например в Барселона в 07:00 слизам за кафе под нас, някакви китайци държат нещо като бакалия, БЕЗ обособена тоалетна. Сутрин правят кафе. Докато чакам, влиза някаква си жена, насочва се зад БАРПЛОТА, отива си към тоалетната на тези хора (те си имат, просто е някъде отзад), ползва я, и си заминава. Не й казаха и копче. И в Гърция съм го виждал. На щендери, където продават например храна за вкъщи, като нашите сладкарници едно време, минават си хората зад щендъра към кухнята, ползват си тоалетната и си излизат. 

 

Така че, винаги е интересно. 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Малко да повдигна темата. Освен стандартните сайтове за настаняване (Booking, Agoda) има ли някой местен сайт, който да дава по-добри цени.

 

Очертават мми се 9 нощувки през Юли със семейството (4 човека) и това, което намирам като цени и рейтинг, въобще не ми харесва. Та все се надявам отнякъде да намеря нещо по-приемливо.

Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Ние със съпругата бяхме за 4 дни в ЛИСАБОН-09.21-посетихме СИНТРА И КАШКАЙШ също.В ЛИСАБОН БЕШЕ МНОГО ЖИВОПИСНО-някаква смесица от стара ЕВРОПА и Латинска Америка или поне на нас така НИ се стори.СИНТРА Е вълшебно място което си заслужава един пълен ден.В ЛИСАБОН крепостта САН Жорже беше с най ХУБАВИ гледки .ХРАНАТА И ВИНОТО ПО РЕСТОРАНТИТЕ бяха хубави БЕЗ да е скъпо.Вечер страхотен живот кипеше на всяка крачка.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.