Прескочи до съдържание

Междуградско предвижване


Насам_натам

Препоръчани мнения

Здравейте, 

Вече цял месец чета форума, ютюб и де що има  актуална информация за пуста Япония. Горе долу май се ориентирам за придвижването вътре в градовете. Свалила съм си NaviTime и съвсем ясно виждам как се стига от точка А до точка Б, ОБАЧЕ... Изобщо не ми става ясно от къде купувам билет, КОГА купувам билет, отсега ли резервирам, на място ли купувам и леко се фурстрирам. 

Нашият маршрут е следният:

Токио- Фуджи

Фуджи- Такаяма

Такаяма- Каназава

Каназава-Киото

Киото-Коя (нощувка в манастир) 

Коя- Хирошима

Хирошима (полет до Токио). 

Моля за насока и съвет как да подредя тази главоблъсканица. 

 

Връзка към мнение

Билет за автобус ? Билет за влак ?

 

 

Ако е за влак , билети се купуват от машинки по гарите . От гарата може да ги купиш по всяко време …

Връзка към мнение

За автобус също гледах, че от машинки по гарите се купуват, но също така предупреждават, че заради нарастващия поток от туристи, било невъзможно да си вземеш билет Токио-Фуджи непосредствено. Та за това всякаква информация и тактика ще ми е от полза, защото не искам да се панирам безпочвено. По същия начин се стресирах за Индия, а в крайна сметка нямаше никакъв проблем да си купуваме билети ден за ден

Връзка към мнение

Няма необходимост от тактики или стрес .

Ако отивате висок сезон и през уикенд , нормално е да вземете билет до хитова забележителност два-три дни предварително ( това за автобус ) - важи за цял свят.


За влаковете , вземете билети когато ви е удобно . Обичайно туристите взимат влакови билети предишният ден на излизане от гарата , спестява се чакане на машинките в деня на пътуване , както и е един вид удобство , когато знаеш точно в колко часа ще вземеш влак и плануваш деня си около него.


Билети за влак на момента същият ден също не е проблем , все пак гарите са малки градове , винаги може да закусите , обядвате, пиете кафе , напазарувате и прочие , след като сте взели билет в предпочитано от вас време.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

 

преди 28 минути , stanislavpp каза:

 

За влаковете , вземете билети когато ви е удобно . Обичайно туристите взимат влакови билети предишният ден на излизане от гарата ,

Благодаря ви. В главата ми и аз така си го представям, но не знаех дали на практика е така. С всяко следващо пътуване се убеждавам, че прекаленото четене понякога обърква, а и като прочетеш 5 коментара на стресирсни туристи, кашата е гарантирана. 

Добре де, а като имам прекачвания как става? Давам пример с този скрийншот. Дс речем чекирам си суйка за Yamanote line и трябва да се прекача на синьото? 

Screenshot_20240201_194435_com.gbox.com.google.android.apps.maps.jpg

Връзка към мнение

Точно така , две различни линии са ( синя и жълта ) , влаковете са на 5-10 минути , така че няма никакво значение , ако изпуснете следващият .
Билета важи за маршрута до излизане от метрото.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.