Прескочи до съдържание

Будапеща-Виена-Прага - Виена - 9 дни през април


Neo Boss

Препоръчани мнения

Здравейте , планувам обиколка из Европа за двама,  плана е следния:

Ryanair до Будапеща  1 , 2, 3 ден влак или бус до Виена

Виена 3,4,5 ден  автобус до Прага

Прага 6, 7,8,9 ден връщане с автобус до Виеана и полет обратно до София пак с Ryanair . 

 

Някой пътувал ли е с автобуси между Европейските столици , как са връзките на автогарите и защо влаковете са 3 пъти по скъпи от рейсовете (поне това намирам онлайн).

Какво бихте препоръчали да се види , знам че времето е малко

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте, да, влаковете наистина са по-скъпи от автобусите в Централна Европа. Не съм бил все още в Будапеща (в Унгария - да, но с кола), но по мой опит в Австрия, Чехия и Словакия влаковете са за предпочитане. При все, че техните автобуси като цяло са на по-добро ниво от на родните фирми, дори по вътрешните им линии.

 

По магистралите между Братислава и Прага и между Виена и Братислава често стават задръствания и тапи, при едно пътуване между виенското летище и Братислава моят автобус попадна в задръстване и буквално по едно време се влачеше с 20-30 километра. А автобусът ми от Братислава до Прага също попадна в тапа между Бърно и Прага в един момент и естествено закъсня. С влак отново минах този маршрут няколко години по-късно и е много по-комфортно с влак. Автобусът ми на връщане от Дрезден към Прага също попадна в задръстване, явно си е характерно за там. Предполагам и между Будапеща и Виена стават тапи понякога. Аз ако имам време не бих ползвал автобуси там точно заради тези тапи по магистралите.

 

Относно нещата, които да видите за тези три града е писано наистина много, включително и на български. Естествено старите части. Във Виена част от замъците са малко като в широк център се падат, но с метро бързо се стига. В Прага наистина старата част е по-компактна, но пък там красотата е и от другата страна като цяло. В Будапеща също, но по-голямата часто от основното и при Прага и при Будапеща е около реките. При Виена по-интересните неща са по-скоро на югозапад от канала в центъра. Не се забивайте край Дунава, освен един остров с парк, където местните през лятото прекарват свободното си време Виена няма интересна речна част.

 

Ето някои идеи:

https://saveti.bg/zabelejitelnosti-budapeshta/

https://www.nasamnatam.com/grad/Praga-zabelejitelnosti.html

https://nomadstime.com/топ-10-забележителности-на-виена/

https://bulgarianonthego.blog/bg/zabelejitelnosti-vuv-viena/

 

  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.