Прескочи до съдържание

Няколко бързи въпроса


Препоръчани мнения

Здравейте! Предстои ни пребиваване от 6 дни в Дубай. Изчетох доста, но моля за няколко мнения/потвърждения, от тези, които могат да вземат отношение:)

 

1. Дoколкото добих представа се спираме на NOL Silver карта за пътуване. Нужна е по една за всеки, купува се физически от будките в станциите на метрото предполагам? и се зарежда с пари на автомат с кредитна карта пак по станциите. Ако останат неизползвани пари в нея, може да се ползва и като "дебитна" на определени места. Правилно ли съм се ориентирал?

 

2. Колебая се между хотел 4/5 звезди в района на Business Bay  с хубав басейн, за да не се налага да ходим с трнспорт на плаж и да се връщаме песъчливи с метрото, или хотел в района на марината. Всички отзиви за втората локация са много добри, има метро наблизо, и на картинка изглежда приятно. Единственият проблем е, че повечето хотели там са или без, или с малък басейн и съответно зона около него. Business bay ме притеснява, че на картата ми изглержда отдалечен от  метрото. Какво е мнението ви?

 

3. Мъжете ок ли е, ако ходят по къси панталони или не? Не съм бил в арабския свят и не зная какви са порядките там. За жените май не или?

 

4. Какъв процент пари да обменя в брой от общо нужните предполагаемо или с други думи в каква част от заведенията/атракциите ще мога да плащам с карта? Чувам противоречиви мнения.

 

5. Струва ли си да отделим единия ден да отидем с новопуснатото метро/влакче/ до Абу Даби или не според вас?

 

Предварително благодаря за помощта и напътствията!

Връзка към мнение

2. Марината е в пъти по-добре , ако може да си позволите хотел в района , това е идеалният вариант . Ние бяхме в Бизнес Бей , но имахме автомобил под наем. Ако сте в района на Марината, май няма да ви трябва метро - а и такситата са на разумни цени. При избора на хотел , не се подвеждайте по брой звезди - те съвсем не са гаранция за качество .

 

3. Ок е и за мъже и за жени , ще имате късмета да видите най-голямата концентрация на рускини ( извън Русия ) и те няма да са навлечени с дълги панталони.

 

4. В 99% от ресторанти и атракции ще може да плащате с карта , единият процент е за някакво свръх локална кръчмичка .

 

5. Това само вие може да решите според собствените си интереси и темпо .

Връзка към мнение

Според локацията на хотела в Марината метростанцията е на 15-на минути пеш. Има и локален трамвай. Тарифата на такситата е долу-горе като в София , тоест придвижването не би трябвало да е проблем (компанията е държавна собственост и разбира се може да се плаща с банкова карта) .Късите гащи не правят впечатление  никому , всъщност в обществения транспорт едва ли ще видите истински местни , основно се ползва от туристи ,  работещи.в Емирствата и разбира се огромен брой рускоговорящи за които не се наемам да гадая всички какви са.Те и в Канада си говорят на руски , ама са украинци.

Връзка към мнение

Благодаря ви за бързите отговори! 

Говорим за този район, нали, няма грешка 🙂

https://www.booking.com/hotel/ae/delta-hotels-by-marriott-jumeirah-beach-dubai.bg.html?aid=304142&label=gen173nr-1FCAEoggI46AdIM1gEaBeIAQGYAQO4AQfIAQ3YAQHoAQH4AQyIAgGoAgO4Aovo_60GwAIB0gIkOTBhOTljZDQtYTQ2Ny00Mzc4LWI4YzktNDM3YzQyN2JmM2Zj2AIG4AIB&sid=05b509a95e1f9fe0772a131cf550c340&atlas_src=hp_iw_btn&checkin=2024-04-17&checkout=2024-04-23&dist=0&room1=A%2CA%2C11&sb_price_type=total&srepoch=1707430990&srpvid=8c209072d1dd0379&type=total&#map_closed

 

Другото, което исках да попитам, повечето хотели в booking излизат без да искат предплащане, а направо на място. Прочетох поне 5 отзива на хора, които са били запазили без предплащане, и на място са имали проблем  с ненамираща се резервация. Да търся ли задължително хотел, който мога да предплатя при буукването или няма такова нещо, освен ако не е частен слузай разбира се.

Връзка към мнение

Това е района на Марина-та, да. DMCC е близката метростанция.

Провери ли директно и през сайта на Marriott за по-добри условия от Букинг ?

Връзка към мнение
преди 40 минути , Avo каза:

Прочетох поне 5 отзива на хора, които са били запазили без предплащане, и на място са имали проблем  с ненамираща се резервация.

При овърбукинг на хотел в пикови сезони първите , които остават зад борда , са гостите резервирали недиректно , и особено тези през Букинг ( заради по-високият комисион). Хотелът ( съвсем по ориенталски ) им казват , че не виждат тяхната резервация …

Връзка към мнение

няма такова нещо за предплащането, особено ако резервираш директно от сайта на Мариот, почти никога няма предплащане, а само даваш карта за гаранция. Въобще това е най-добрата опция, а ако случайно някъде другаде цената е по-ниска за същите условия можеш да направиш Price match

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.