Прескочи до съдържание

Седмица в Тайланд (Краби)


Препоръчани мнения

Планирам (скоростно) първо пътуване на изток - Тайланд. Целта е края на март - началото на април. 
Идеята е някое по-романтично място, не големи партита, шум и яко купони.

Търсим хубави плажове с близки  места за шноркелинг и други интересни морски места за посещение (кратки екскурзийки със спийд боут). 
По-местен тип места за хранене. 
 

Краби ми казаха катомдестинация, но това явно е цяла област и ми е трудно да се насоча към по-конкретен остров например. Затова се обръщам към Вас 🙂

В Букинг харесах например тези вили, моля за мнение и за тях - цените такива ли са или може да се намери по-евтино, пак да са отделни вили и да са близо до плажа? 😳

Благодаря!

Връзка към мнение

В близост до Аонанг е Райли бийч, до където возят дългоопашати лодки. От другата страна на Райли има един много красив плаж Phra nang Cave Beach и някакси остава в страни от всички тълпи, защото хората от дневните турове, които минават от там в повечето случаи стигат до пещерите, снимат се и така не им остава много време за да стъпят там. Също така Райли е най известния плаж и повечето хора, които идват от Аонанг просто си остават само там за през деня.

Тъй като Аонанг и Краби таун са доста туристически места може да се спи някъде настрани, а придвижването да става с моторчета под наем. Спахме в едни вили на 3-4 км, а до града ходихме вечер за масажи, моткане, хапване и съответно от там вземахме всички турове. Не мога да си представя как може да си прекараме времето в някой от големите бетонни комплекси. Хубавото на Аонанг, е че основните дестинации за шнорхелуване и плажуване, които са достъпни чрез дневните турове са много близо и няма нужда от дълго пътуване с бързи лодки.

Ние като хора, за които храната в Тайланд е едно от нещата за които ходим там е много важно да имаме достъп до автентична тайландска кухня. В околовръст има локален пазар, където цените на плодове, зеленчуци и хапване са много по ниски от нощните пазари, защото там туристи много рядко се мяркат. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Благодаря! А всички тези островчета наоколо, на тях има ли места за настаняване или са малки и само се посещават? 
 Също ме насочиха към острови Фи-Фи-нещо-си - започващи с Фи-Фи. Те също били в този район. Някакви наблюдения? 
Благодаря?

IMG_2888.png

Връзка към мнение

Здравейте! Побутвам темата за съвети 🙂 Дали да предприемем посоката Ао Нанг-Ко Ланта-Ко Липе или Ко Тао-Ко Самуи? 
откъм логистика как стоят нещата? Сравнение на двете дестинации откъм летене, трансфер, цени, изобщо всичко! 
Благодаря!

Връзка към мнение

Благодаря! 
Някакъв ориентир за бюджет за 12 нощувки без самолетните билети и хотелите. Да, зная, че може 2 и 200, но все пак може да се даде някакъв ориентир. При хранене със стрийт фууд+непретенциозни локал места. Ходене на стандартните екскурзии до различните островчета, ходене до места за шноркелинг и масажи 🙂

Връзка към мнение

С дневните екскурзии за шнорхелинг и масажите се вместихте двама в бюджет $1000 за 12 дни при цените от последната година по най-туристическите места?

 

Това става ако има дни и във вътрешността и част от триповете/масажите са в Чианг Май и Патая.

 

Аз бих планирал двойно на това надолу по скъпите места.  Морските екскурзии ядат доста от бюджета, масажите по морските курорти са на двойна цена. 

Връзка към мнение

7 дни в Ао Нанг с три дневни трипа по островите. Сега като си погледнах записките за трите екскурзии с бързи лодки сме платили общо 6 200 бата.

5 дни в Банкок също с три дневни трипа до Аютая, моста на река Куай и линията и плаващия пазар и този на жп линията общо за 5 300 бата.

Останалото за храна, 2 пълни раници с джунджурии от Чатучак, по един масаж и входни такси за храмове.

През цялото време сме се хранили на улицата и някои неща от 7/11.

Горе-долу 1 000 $ , но държа да подчертая, че годината беше 2019. Сега не знам какви са точно цените.

А и не малка част от дневните отиваха за бира. Chang-а ми стана любима. Тогава в магазините вървеше 40-50 бата, а в заведение или по нощните пазари 80-90 бата  бутилката от 600 мл.

Пример: вечеря, купена от някои нощен пазар, гарнирана с 4 бири, купени от магазин, и консумирана на верандата пред стаята до басейна и красивата градина, след тежък и уморителен ден, за 300 бата.

Но пак подчертавам 2019 година.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

За съжаление, цените са много различни сега и тук говорим (ако е както се пита по-горе) само за морски трип с най-скъпите екскурзии с лодки, масажи често.

 

Поне аз така го разбирам, 12 дни на макс с ежедневен трип и масаж. Ако е само някой друг трип и просто да се пробва масажа, стигат. Храната не качва цената и да е по ресторанти, ако не се ядат омари или е в някой от тези с Мишлен звезди в Банкок.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здравейте, благодаря за ориентира. Вече взех билетите и горе-долу направих план за местата, но са ми нужни още насоки 🙂
Планираме 4 нощувки в Ао Нанг. Там да посетим различни плажове, други интересни места (още не съм набелязала, но разбрах, че име, ако някой даде препоръки кои забележителности си заслужават). 

- Екскурзиите без преспиване - от Ао Нанг ли са по-близки и изгодни или от Ко Ланта (където също смятаме да направим 2-3-4 нощувки). Говоря за Bamboo Island и там стандартните островни екскурзии.

- На Phi Phi Island  се чудя до кой плаж да отседнем или до нещо друго, просто как да избера добра локация там, като смятаме да сме примерно само за 1 или 2 нощувки. Доколкото разбрах там има един view point и добри партита (ако все пак искаме една вечер да посветим на парти, не релакс)

- Ко Липе - И там мислим 2-3 нощувки. В случай, че там плажовете са най-хубави, някоя от останалите дестинации не е нужно да се водим по плажовете като критерий. 
И конкретни въпроси:

- Измежду посочените места (Ao Nang, Phi Phi Island, Koh Lanta, Koh Lipe) къде е най-близко и впечатляващо за шноркелинг, кой плаж?
- Къде може да се види светещ планктон?

- Кои са най-хубави плажове не само откъм пясък, но откъм вода? Да няма много скали, водата да е кристална и без вълни, искаме да посетим някой точно такъв плаж със спокойно море (мъжът ми много се впечатлява на такова море като езеро 🙂 )
 

Кои неща (без значение място/плаж/забележителност/дейност/пещера) бихте препоръчали на всяка цена да не се пропуснат?

 

Много благодаря!

Връзка към мнение

Плажът се казва Рейли Бийч и се стига до него само с лодка. От Ао Нанг до Рейли е 10-15 минути в посока и струваше 100 бата на човек. Зад плажа има и капанчета, където можете да обядвате, ако сте решили да прекарате там цял ден. Но вие ще сте в края на горещия сезон и следобеда може да стане нетърпимо, въпреки че има сянка от разни палми. А и отлива започва.

Като еднодневен трип от Ао Нанг препоръчвам остров Хонг. Има хубав плаж, лагуна, може да се кара каяк и мисля, че спираха на риф за шнорхелинг.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.