Прескочи до съдържание

Въпроси за Сингапур и Тайланд


Препоръчани мнения

Здравейте съфорумници!

Имам няколко въпроса относно предстоящото ми първо пътуване е този район. Уточнявам, че летя до Сингапур и от там влизам в Тайланд (първо Пукет, след това Банкок)

1. Нужна ли е виза за Сингапур? Ако да, къде се прави, надявам се да има възможност да се закупи/направи на летището. След това от Сингапур летя за Пукет - там ще ми трябва ли отделна виза и може ли и тя да се закупи от летището на Пукет?

2. Има ли интернет карта която да важи едновременно за Сингапур и за Тайланд? Някакви препоръки .. ако се налага да се закупят отделни, как и от къде?

3. Има ли някакъв вид транспортни карти важящи за няколко дена за Сингапур и Банкок?

3. Всякакви други съвети ще са ми от голяма полза. Примерно: Сайт за резервация на хотели .. четох, че Агода е по-добре за този район, но приемам и други предложения. Преторъчителни квартали за настаняване в Сингапур и Банкок (за Пукет като, че ли се насочих към Патонг или Ката). Възможни трансфери от летищата на Сингапур, Пукет и Банкок и т.н. и т.н .. страшно много въпроси към момента, но мисля, че това са основните 🙂

Благодаря предварително на всички отговорили!

Връзка към мнение

За Сингапур не е необходима виза, но се попълва една декларация. Можете да си свалите приложението MyICA Mobile и там да си я попълните.

Аз ползвам карта на Surfroam, която важи за цял свят и я зареждам периодично. Ползвам еSim, но може и да се поръча обикновена, но пък доставката до България е скъпа.

Други мобилни карти има в Airalo, но не съм ги ползвала.

В Сингапур се ползва метро, като билета може да се плати с дебитна/кредитна карта. Едно време можеше да се закупи и специална карта, но не зная, дали се издават все още такива. В Банкок се ползват Grab, тук-тук, корабчета. Има и нещо като надземно метро, железница, но не помня как се купуваха билети. Мисля, че имаше някакви автомати. 

Хотели могат да се запазват и през Букинг. В Сингапур аз харесвам Китайския квартал, защото е на пешеходно разстояние от почти всичко. Единственият ми съвет е да си откриете хотел, който е в близост до спирка на метрото.

 

Връзка към мнение

Метрото в Бангкок може да се ползва дирекно дебитна карта. Но за надземното не става, там ще трябва да си купите билет.

Двете ползват различна система.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.