Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Отварям тази тема като нова, тъй като попаднах на изгодна оферта. Преди 3 години имаше един сайт, който предлагаше такъв тип оферти, но за съжаление той фалира. Сега мястото му е заето или по-скоро е преименуван на weg.de

Известно време проучвах и разглеждах и накрая резервирах за Ирландия, Дъблин. Офертата ми попадна края на януари, а периодът на пътуване бе 2 седмици по-късно.

3 нощувки, в централен хотел 4 звезди + самолетни билети - 279 евро.

Преди това въртях какви ли не комбинации - от Меминген с райън, но то само за хотел идваше по над 200 евро за 3 нощувки.

Всеки, който е пътувал из Шотландия, Ирландия, Англия знае, че цените на нощувките там са високи. Спомням си, че 2019 в Шотландия нощувахме в периферията на града, в бюджетен хотел и за същото време платихме над 380 паунда само за хотел.

Сега за ирландската оферта.

- полет - Луфтханза, излитане сутрин в 8, връщане привечер - така реално имахме 4 пълни дни при това с нормална самолетна компания, а не лоу кост; имах право на 8 кг багаж + допълнителна чанта, излитането бе от Мюнхен; признавам за първи път от много време насам с немския превозвач без забележки и закъснения; връщането бе с ирландския национален превозвач, явно е партньор на немците

- хотелът - в центъра, надмина очакванията ми; макар че пишеше, че е малка бюджетна стая, всъщност беше просторна и много комфортна, с климатик, кана за вода, кафе, чай и всички удобства, включително дъска за гладене и ютия; много добро ниво, в централната част на Дъблин, на метри буквално от всички нощни клубове - почти не ползвахме транспорт - не се наложи, макар че искахме да си вземем от техните карти, но на летището така и не открихме автомат, а после вече установихме, че с това местоположение не са ни нужни

- weg.de - търсачката е наистина добра; акцентът е върху сравнително кратките 2-5 нощувки тип "градски разходки" /Städte Reisen/, както са популярни; има за най-различни места в цяла Европа - за Сицилия, за Амалфи, за Рим, Барселано, Мадрид, Милано, Кьолн, Дюселдорф, Виена, Амстердам, за испанските острови, за Турция... наистина безкрайно много опции както като дни, така и като хотели;

Може да се избира както конкретно място, но ако някой не знае къде му се ходи 🙂 може да се остави просто да го водят офертите.

Разбира се има опции и само за хотели, само за самолетни билети или пък т.нар. паушалрайзен, което включва всичко.

Имаше изключително изгодна оферта за Париж. Мюнхен-Париж, 4 нощувки самолет+хотел нещо от порядъка на 270 евро. Избрах Ирландия, защото отдавна я бях набелязала и смятам, че за февруари е по-добра опция, отколкото за Париж, който бих посетила в по-пролетен месец.

Отивам да планувам следващото място - може би Флоренция или може Милано, но може би просто ще се оставя на някоя оферта 🙂

 

image.png.04e4575b0736b50ee1013f452aa11582.png

 

PS Допълвам 😃

 

image.png.c746aff6e03eedf6d43f5fd76a547933.png

  • Харесвам 11
  • Браво 3
Връзка към мнение
преди 58 минути , Pandurova каза:

билети - 279 евро.

 

преди 59 минути , Pandurova каза:

Меминген с райън, но то само за хотел идваше по над 200 евро за 3 нощувки.


 

Ще изразя скептицизъм :

 

1. Метода , по който сте описали целият пост , изглежда подвеждащ - сравнявате цена на човек с цена на хотел в двойна стая  за двама .
 

2. В общият случай , пакетната цена е винаги по-висока , от индивидуалната цена , постигната от човек , знаещ какво прави . Причините са ясни : агенциите си слагат марж , цената на самолетните билети са средно високи към високи при покупка от агенцията ( цените са динамични , но те нямат да ви продадат билет от нисък fare bucket ). 
 

Естествените изключения са от тур оператори , чартирали полети и същевременно собственици на хотели .


weg.de работи на приниципа на всички останали агрегатори , тоест събира цените на хотел + билет за удобство на клиентите . Няма “flash sale или изгодна пакетна цена “ , това са моментните цени към  момента на търсенето . Минимални разлики ще дойдат  от различаващите се маржове между различните OTA.

Има  начини за намаляване на цени или дори безплатни престои , но този не е един от тях …

 

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

От София няма, но и не всички живеят в София 🙂 но пък от Лондон излизат още повече оферти дори и от Мюнхен, а от Берлин никакви. Само споделих нещо, което на мен ми се стори, че може да е полезно и на други хора - нали е за това магеланци?!

Нито съм имала намерение да анализирам, нито да правя сравнителен обзор на различни сайтове. Не твърдя, че съм супер експерт - пътувам все пак обаче често и имам известен опит. Ествествено, че винаги всичко може да се намери и по-изгодно, и по-евтино, стига човек да има всичкото свободно време и по цял ден само това да прави. Тогава навярно ще намеря и за 1/3 от тази цена 🙂

  • Харесвам 8
Връзка към мнение

@Pandurova, благодаря ти, че споделяш полезна информация. Така разбирам идеята на форума и аз. Не бих обръщала внимание на негативни коментари от хора, които показват тук сновно луксозни ресторанти и хотели при пътуване до дестинации, известни с красива природа и гледки 🙂

Weg.de съм го ползвала преди като посреднически сайт за намаление на билети и на доста магеланци е свършил добра работа.

Може да ползваме тамата и за пакетни екскурзии до презокеански дестинации. Попадала съм на оферти от Италия, но не съм навлизала в детайли.

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Пиратите правят нещо междинно намирайки изгодни комбинации от полети + хотели,  за хора на които не им отделя или нямат много време за самостоятелно търсене :

 

https://www.holidaypirates.com/search/vacationType/Under 100

 

А иначе Kayak , Expedia ...всички предлагат пакетни оферти.

Самите weg.de са бранд под шапката на Lastminute Group.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 14 часа, Яничка каза:

@Pandurova, благодаря ти, че споделяш полезна информация. Така разбирам идеята на форума и аз. Не бих обръщала внимание на негативни коментари от хора, които показват тук сновно луксозни ресторанти и хотели при пътуване до дестинации, известни с красива природа и гледки 🙂

Weg.de съм го ползвала преди като посреднически сайт за намаление на билети и на доста магеланци е свършил добра работа.

Може да ползваме тамата и за пакетни екскурзии до презокеански дестинации. Попадала съм на оферти от Италия, но не съм навлизала в детайли.


Нещо си недоразбрала - weg.de е агрегатор като много други , няма нищо изгодно в ползването му. Дали ще е weg за немският пазар, дали ще е румбо за испанският , или волагратис за италианският , резултатът е същият. Никой от тях не е дискаунт сайт.

 

За хубави гледки , горещо ти препоръчвам темата за Южен Пасифик  или дори  Аржентина - стискам ти палци да имаш късмета да им се насладиш 😉

  • Смея се 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.