Прескочи до съдържание

Виена или Будапеща?


Надя

Препоръчани мнения

В кой от двата града може да се видят възможно повече красоти с възможно по-малко ходене?

И ако може да ми препоръчате (централен) район, в който да търся хотел. 

Била съм и на двете места, но не мога да преценя - аз ходя много и обикновено отсядам в хотел с удобен транспорт, не в център.

Клоня към Будапеща, но ми се иска да чуя/прочета вашите мнения и препоръки.

В началото на септември майка ми става на 80 години. Подаръкът й ще е пътуване с 2 или 3 нощувки. Сравнително здрава е за възрастта си, ходи, но не може продължително, иска си почивки.

 

 

  • Браво 1
Връзка към мнение

Въпросът не предполага еднозначен отговор. Виена и Будапеща са прекрасни, всеки по своему. При посещение на Виена, погледът следва да е почти постоянно нагоре, защото красотата на Виена е съсредоточено по покривите - фризове, корнизи и т.н. Не че самите сгради не са интересни, но в горната им част е скрита магията. Виена е компактна и лесна за възприемане и пешеходни разходки с уникалните рингове в нейната централна част. Будапеща от друга страна изглежда малко по-екзотично, защото съдържа повече различни архитектурни стилове и в същото време създава усещането за по-обновен град от Виена благодарение на развитието, което претърпя през последните тридесетина години. За първи път посетих Будапеща през 1982 г. и ми се стори интересна от гледната точка на 12 годишен хлапак, но тогава сякаш повече обърнах внимание на кубчето на Рубик в ръцете си. Следващото ми посещение на унгарската столица беше през 1992 г. и веднага след това през 1995 г. Тогава Будапеща ми се стори като застаряла красавица, но когато отново стъпих в града през 2011 г. бях изумен от настъпилите промени в посока обновяване и полиране. В същото време Виена е еднакво лъскава и естетически красива през всичките години в които посещавам австрийската столица и дори вече нямам търпение за предстоящото поредно тазгодишно посещение. Във Виена си имаме любим ресторант в средата на пазара Нашмаркт и не пропускаме възможност да го посетим, докато в Будапеща като цяло всеки път сядаме на различно място. Това последното иде да покаже, че Виена е някак традиционна и скучна по своему, докато Будапеща може всеки път да те изненада с нещо ново...

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Майка е на 82 ,но никога не се е качвала на самолет и не иска.Ходила е до Ленинград на екскурзия през 80-те с влак за 4 денонощия път.

Вземете си приорити да не чакате на опашката за самолета.Иначе бих препоръчал Италия или Испания ,вместо Унгария и Виена.

Връзка към мнение
преди 27 минути , dimitrov6 каза:

Майка е на 82 ,но никога не се е качвала на самолет и не иска.Ходила е до Ленинград на екскурзия през 80-те с влак за 4 денонощия път.

Вземете си приорити да не чакате на опашката за самолета.Иначе бих препоръчал Италия или Испания ,вместо Унгария и Виена.

Кой град в Италия или Испания е по-компактен от към забележителности от Виена? 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.