Прескочи до съдържание

Къде можем да отседнем в близост или до язовир?


Радика

Препоръчани мнения

Здравейте, реших да пусна тема, защото с търсачката ми излизат стари и не толкова полезни постове.

Поради разни причини тази година отпуската си я ползваме април, и аз не съм готова с плановете, защото с нас ще идва млада майка с бебе.

Търсим нещо до вода (язовир, река, езеро), с достатъчно удобства (заради детето) и с възможност за пешеходен туризъм (екопътеки, паркове, знам ли и аз). Другият нюанс е, че сме с куче - малък размер, но все пак някои хора се притесняват от такива гости.

Досега сме били на бунгалата на язовир Сопот (Голяма Желязна). Сега може и хотел, и бунгала и къща за гости, да е удобно и приятно.

 

Ще съм благодарна на съвети и препоръки за подходящо място, защото аз се лутам и не мога да намеря вариант - където ми харесва, не приемат домашни любимци, където приемат - пък не е за 3 + дете или не е с подходящи условия. Ако има и гледка към водата - ще е върха! 

Връзка към мнение

Били сме с деца на Вили Илиеви до язовир Батак (по-миналото лято), нямаме куче, но съседите бяха с такова, вероятно приемат. И гледка имаше, но не е на самия бряг (близо е иначе). Доволни останахме, има си всичко необходимо, единственият минус за нас тогава беше, че правеха басейнче отзад и беше разкопано, но сигурно са го довършили отдавна...

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Отсядали сме на Цигов чарк до язовир Батак няколко пъти, има много места за настаняване може да потърсите и ако харесате нещо да видите допускат ли домашни любимци. Самият район е хубав и е много приятно. Не сме ходили по конкретна екопътека, но места за разходки има много.

Друго приятно място е язовир Въча, но не зная как стои там въпросът с настаняването. Не сме оставали с нощувка. Имаше едно място Чилингира май се казваше, изглеждаше добре, когато минавахме покрай него. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
На 7.04.2024 г. в 15:14, tara каза:

Друго приятно място е язовир Въча, но не зная как стои там въпросът с настаняването. Не сме оставали с нощувка. Имаше едно място Чилингира май се казваше, изглеждаше добре, когато минавахме покрай него. 

Да, Въча и на мен ми е от фаворитите, но там само Чилингира като вариант за настаняване намерих, а не го хвалят много - лошо отношение и занемареност. Във Фотиново също не откривам добър вариант за няколко нощувки, а ми се иска да пообиколя района.

 

Сигурно ще търся край язовир Студен кладенец (поради близостта до Кърджали е най-намираемо), то там потънали кораби, въжени мостове, ще се кефят младежите.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.