Прескочи до съдържание

Седмица в Кипър през юни


Препоръчани мнения

Здравейте,

импулсивно преди няколко дни купихме билети до Пафос през втората половина на юни. Сега се включва и разума и следва избиране на град/район и конкретно място за настаняване, кола под наем и подобни детайли.

Групата ни е от 4 възрастни и 3 деца (11г, 4г и 4г) и предвид децата приоритет ни е плажуването. Гледах препоръките в нета и видеа в Youtube и голяма част от пясъчните плажове са около Агия Напа и вероятно ще се насочим натам. Но все пак първо се допитвам до форума с няколко въпроса:

1. подходящи градове/райони за настаняване по възможност близо до плажове или макс до 30 мин от тях?

2. фирма за кола под наем - във форума видях няколко препоръки за https://www.cyprus-car.com/, проверих и предлагат опция за 7 местни коли, каквато най-вероятно ще наемем. Други проверени фирми?

3. препоръки за плажове 🙂

4. турската част - бързо ли се минава в северната част? Приемат ли евро или само турски лири? Роумингът предполагам се променя също към турски оператор. 

5. препоръки какво да посетим - Лимасол, Ларнака, Курион?

 

Всякакви други съвети са добре дошли.

Благодаря предварително!

Връзка към мнение

По т.1 бих препоръчала района и плажовете от Fig tree bay до Ая Напа. 

По т.3 винаги съм го казвала , но за мен там най-добрият плаж е Ниси бийч. По това време е твърде вероятно да е по препълнен... Друг, който бих ви препоръчала Fig tree bay.

По т.4 , да, бързо се минава. Ние минахме пешеходно за не повече от пет минути, дори не са ни проверявали багажа нито от южната, нито от северната страна, а багаж имахме. Там сме плащали само и единствено в турски лири. Да, роуминга се променя. 

Средата на юни ще в разгара на сезона, времето ще е много горещо и ви препоръчвам висок фактор слънцезащита. Спрямо времето си направете и програмата за обиколки. Фирмите за коли под наем пък ги питайте дали позволяват преминаване в северната част. Вероятно застраховката ще е по-висока. Имайте предвид, че движението е от ляво (английско) и че ще са ви нужни адаптери за зареждане на телефони, таблети, апарати ( става и с лъжички 🙂 ) . 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Благодаря за препоръките и насоките.

Значи правилно сме се ориентирали за югоизточната част на острова. От прочетеното и изгледаното за Ниси бийч останах с впечатлението, че е доста посещаван и препълнен, но със сигурност ще отидем. Освен препоръчания Fig tree bay набелязах Агия Текла и Макронисос. Евентуално и Силвър бийч до Фамагуста в турската част.

 

За обратното движение сме подготвени на теория, но никой от нас не е шофирал на практика. Това е и причината да се насочим към една 7 местна кола, вместо 2 макар и всички възрастни да сме активни шофьори в България. Дано няма много кръгови, че те изглеждат най-плашещи сякаш :).

 

За адаптерите не се бях сетил до момента. Имам няколко универсални, така че ще ги сложа в списъка с багаж заедно със слънцезащитата. Благодаря за напомнянето :). 

Само не схванах частта с лъжичките. Предполагам е шега, но ако идеята е да се използват вместо адаптер ми звучи като предпоставка за пожар и болница :).

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.