Прескочи до съдържание

Предложение за малка промяна във форума


Препоръчани мнения

Африка

Мадейра

 

Е, това вече не го разбирам :) Първо, като отделна част от Португалия. И второ, като част от Африка... 

 

Взимал съм я информацията от уикипедия. И не за първи път го дискутираме това, че не е съвсем изчерпателна. И със постоянно променящите се граници, непризнати независимости и т.н. няма как да стане иначе. Според уикито Канарските острови и Мадейра са в Африка. Същевременно са достатъчно специфични и отделени от континенталната част за да могат да бъдат признати като отделни в списъка, според мен. Както добавих и отделно Свалбард извън Норвегия. 

 

Сега, може да потърсиш някъде, където сам си противореча с тая логика и е напълно възможно да има такива места и например отделени острови да ги няма в списъка като отделна държава. Фолклендските сигурно липсват. Но пак, върховна изчерпателност не ми е била целта, а и не смятам че е необходима.  :)

 

Ако ти би се захванал да изчистиш проблемите с много строга методология пък ние да дюдюкаме отстрани бих ти гледал с кеф сеира :) За съжаление тия поленца вече са интегрирани доста в Атласа и не искам, ако променям нещо да счупя всичко освен ако не се налага в краен случай. 

Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

В случая се съгласих, макар и неохотно.

 

Тъпо! Като насила крием общите приказки, пропускаме важна информация за сбирки и бирки и прочие мили и хубави работи  :mad:

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Тъпо! Като насила крием общите приказки, пропускаме важна информация за сбирки и бирки и прочие мили и хубави работи  :mad:

 

За пореден път...

 

1. Разчитайки само на блокчето от първа страница, не само важна информация за сбирки, а и други неща се губят. Това място е може би най-неефективния начин да се следи форума. 

2. Идеята на това блокче е да даде груба идея за форума на някой нерегистриран или неопитен потребител. И при положение че са 10 теми не ми харесва дискусия за Рим да бъде изместена от "Каква музика слушате". 

3. С новия дизайн, който се надявам да дойде скоро вероятно общите приказки ще се върнат, но не обещавам.

4. Темата за тази форумна среща е доста стара и цели дни нямаше движение по нея. Дори да ги имаше общите приказки отпред силно вероятно пак щеше да я изпуснеш, след като не изскача отгоре в последни дискусии. 

5. Темата е пусната на 14 март и отбелязана като важна. Наистина съжалявам, че не си я видял, но не мисля, че дребната козметична промяна е отговорна за това. 

 

Препоръчвам на всеки, който иска да следи темите в детайли да се запознае по-подробно със всичките екстри, които предлага форума. "Ново съдържание" изписва абсолютно всички непрочетени теми. Горе вдясно на всеки форум/тема има бутончета за абонамент, чрез които може да се абонирате за известия. В личните настройки на профила пък може да настроите получаване на имейли ежедневно или всяка седмица със всички нови и стари дискутирани теми. 

 

Понеже забелязвам някакво брожение на тема "Общи приказки" срещу останалите форуми искам да отбележа, че въобще не разбирам спора. "Общи приказки" е неделима част от всеки форум. Докато останалите форуми са съдържанието, "Общи приказки" е душата и аз не бих си представил форума без душа. И за последно - единствения начин да подсигурите, че не пропускате нещо важно от интересен за вас форум е всъщност да влезнете в него, а не да разчитате на малкото блокче, което е супер динамично и постоянно се превъртат последните 10 теми, при положение, че дневно тук се коментират над 20.

Връзка към мнение

Колеги, за футболните първенства израел, грузия и пр. са в квалификационен цикъл европа, защото някак си няма как да играят израел - и ран, примерно....... обяснението е, както е посочено и по-горе чисто политически причини. Така ще продължи и занапред, а е възможно и още азиатски държави да се включат в европата

Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Не е ли възможно,когато има сбирки,бирки или друга важна информация касаеща регистрираните потребители,да се пуска по едно съобщение на лични или на мейл?

Връзка към мнение

Нали затова се пуска тема, в която се казва дата, място, час за срещата, а после се записваме или предлагаме нещо друго...

Незнам как ще стане това със съобщенията до всички регистрирани. Или поне до 500-700 човека? Не си го представям,но... Жоро да каже.

Връзка към мнение

Поли организира хората отрано, така че който влиза във форума сравнително редовно (поне веднъж на две-три седмици) вижда съответната тема.

 

Освен да се пусне една тема 'сбирки', в която да се обявяват само час и дата и да се абонирате за нея, като добавите опцията да ви известява за нови отговори по email.

Връзка към мнение

Абе то технологични варианти бол, може и в календара да се пусне събитие, може и да има съобщение над всички форуми... но все си мисля, че една тема отбелязана като "важна" за поне 2 седмици би трябвало да е достатъчна :) Ако тръгнем да го правим с пощи и лични съобщения със сигурност много хора, които не им се идва ще им е досадно и спамърско...

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Значи не четеш редовно "Общите приказки" :). Като се организира среща темата винаги е "важна" и е първа..та невярвам да има някой, който да не я виждал..

Хайде да видим как ще е следващия път.

Връзка към мнение
  • 3 месеца по-късно ...

Относно европейските и неевропейските държави, едва ли ще се правят промени. И Атласа и други неща са вече взаимосвързани и една промяна на държава ще доведе вероятно до верижни проблеми. Но иначе си действайте по темата, ако искате ще ви я отделя някъде :)

Във връзка със спора азиатски/европейски държави, който се е състоял преди месеци и който сега привлече вниманието ми - според Атласа Кипър е в Западна Азия (където реално се намира географски). :rolleyes: Щом се търси интеграция между Атласа и поленцата в профила, защо да не се добави тази държава в съответния азиатски раздел? :rolleyes:

 

post-47-0-72771000-1405604311_thumb.jpg

Редактирано от tonik
Връзка към мнение

Защото геологията и географията са само един от възможните инструменти за такова разграничение. Другото според мен е в цивилизационно и социално устройство на обществото.

 

Туй, с граничните случай си е голяма дилема:

 

Някъде бях чел, че Малта от геоложка гледна точка е африкански остров?! От културна гледна точка Малта е приета като европейска държава - история обвързана с Европа, християнска религия и т.н.

 

Ако зарди 3-те % водим Турция в Европа, но няма ли Египет да ни се разсъди, че не сме ги причислили като държава в Азия заради Синайския полуостров.

 

Панама - каналът разделя страната на почти 2 равни части - източна и западна. Ако се приема, че именно Панамския канал е условната граница между Северна и Южна Америка, то къде да я причислим тази държавица. Панама сити е на източния бряг на канала и по този начин по - близко до бившите им управници (до 1903 г.) от Колумбия. Иначе, като големина на територията, Панама перфектно се вписва до съседните малки държавици, които са част от Северна Америка.

 

Та за Кипър - бих причислил гръцката част към Европа, поставяйки възприетата европейска цивилизация като водещ фактор. На Азия оставям севрната (турска) част от острова именно заради доминацията на азиатския начин на формиране на живота и социално - политическо управление на населението на тази територия.

 

Турция - азиатска държава. До 90 - те години доминиращо влияние на военните, от 2000 г. насам - умерен политически ислямизъм в процеса на преговори за бъдещо влизане в ЕС.

 

По същата логика Индонезия може да се претендира да се числи към Австралия и Океания, заради владеенето на половината от втория по големина остров на света - Папуа - Нова Гвинея. В този ред на мисли - Казахстан е европейска държава, заради малкото територия, която се намира на запад от река Емба - част от условната граница между Европа и Азия. Но политическата и икономическата тежест на тези 2 страни (нации) е в Азия.  

 

Русия - европейска държава на 100%, дори и с по-голяма част от територия на изток от Урал. Защо? Заради доминацията на руската култура (+официален език+ православна религия+ етнически състав) над автентичната култура, чиито носители са по - малобройните местните сибирски народи. Тежестта на западна Русия (политически, демографски, икномически, културно) е определено по-определящ за цялостния облик на страната.

 

И тук да подчертая: при Турция няма противоречие! Тя и като географско разположение и като избран цивилизационен модел си принадлежи на Азия.

 

Панама ми е по-голяма главоблъсканица от Кипър и Турция! Там ще е важен всеки квадратен метър!

Редактирано от Valley
  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Във връзка със спора азиатски/европейски държави, който се е състоял преди месеци и който сега привлече вниманието ми - според Атласа Кипър е в Западна Азия (където реално се намира географски). :rolleyes: Щом се търси интеграция между Атласа и поленцата в профила, защо да не се добави тази държава в съответния азиатски раздел? :rolleyes:

 

attachicon.gifATlas MG.jpg

 

Valley общо взето е показал колко е сложна темата. А в конкретния случай това разделение се прави от Google, чиято карта за атласа ползвам почти наготово :)

Връзка към мнение

Върнах последните албуми да са най-отгоре във форума. По начало ги бях махнал, защото се повтарят, след като същата информация я има и на главната страница, освен това водят до минимално забавяне в зареждането на страницата. 

 

Но самия аз забелязах, че по-рядко поглеждам към албумите, когато не са ми отгоре във форума, а според мен не е лошо да ги има на повече от едно място извън галерията. Кажете ако пречи

Връзка към мнение

Не се появява всеки път. Изчезва за по 3-4 рефреша.

Иначе, ако пречи: едно цъкване на минусчето вдясно на реда и готово :)

Връзка към мнение

Не се появява всеки път. Изчезва за по 3-4 рефреша.

Иначе, ако пречи: едно цъкване на минусчето вдясно на реда и готово :)

 

Заради кеша е, мързи ме да го чистя ръчно, но през няколко часа се обновява и в един момент ще спре да изчезва :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.