Прескочи до съдържание

Лондон с деца


neuromancer

Препоръчани мнения

Ще имам един ден престой в Лондон, ще спим в хотел на летището за да избегнем на мъкнене на багажа. Какво е добре да видим с децата, на 3 години без 1 ден?

Гледам има London Zoo и Battersea Park Children's Zoo, коя е по-интересна? Някакъв начин да получа намаление на билетите за London Zoo (2в1 примерно май няма да стане директно, защото няма National Rail гара на Хийтроу)? Половин ден добре ли е или ще загубим и няма да успеем да видим всичко? Казвам половин, за да включа пътя до центъра, и малко мотаене за настаняване... Алтернативно, за да не влизаме чак до центъра от летището, има Legoland. Там бил ли е някой? Момичетата харесват да играят с Лего, но не знам там какво е, пък и вероятно ще трябва да ходим с такси. 

Връзка към мнение

Няма national rail на Heathrow. Трика е да намериш гара в центъра и да си купиш примерно еднодневна карта за транспорта в Лондон. Но трябва да внимаваш да я купиш от офис на National Rail, а не на метрото. Важното е логото върху картата. 

 

Не съм бил в зоо парковете, но в центъра на Лондон има доста шарен огромен магазин на М&M's. Ако попаднете в центъра сигурно ще им е забавно.

Връзка към мнение

Ние ходихме без детето, но доста проучвах възможностите и за с дете -пиша ги, като пак казвам - не е личен опит, а само препоръки от други хора - в крайна сметка пътувахме без детето и не мога да дам никакви конкретни отзиви.

Леголенд е ясно - всички деца, които са го посетили оставали очаровани

http://www.legoland.co.uk/

но все си мисля, че това е за малко по-големи деца, освен това си е доста далече, но може да се комбинира с уиндзор - има едни автобуси, които ходят до там

http://www.greenline.co.uk/uploadedFiles/Services/South_East/SELN701,702_311011_311011M.pdf

 

Тук съм си извадила няколко сайтове за атракции, похдодящи за деца, но пак ми се струват за по големи дечица

 

http://www.timeout.com/london/kids

 

http://www.visitlondon.com/things-to-do/sightseeing/tourist-attraction/museum/best-london-museums-for-kids

 

Това пък е една площадка - ако помня добре - дори някъде в информацията, пишеше, че е забранена за възрастни без придружител дете :)

 

http://www.royalparks.org.uk/parks/kensington_gardens/diana_playground.cfm

 

Зоо - то според мен ще е едно от най-подходящите  - аз разглеждах тази в Реджентс парк с Гугъл мапс - позволява да влезеш вътре и да се разходиш по алеите!

Връзка към мнение

Аз съм посещавала Лондонския зоопарк преди около 2 год. Отидох с много голями очаквания, тъй като бях чувала, че той е един от най-добрите в Европа, но останах със смесени чувства. Има какво да се види, но основно са животните от типа на змии, паяци, несекоми и др. от този тип. Има и аквариум, но не е нещо особено. Почти няма голями животни от типа на лъвове, тигри и слонове. Е видяхме тигър и лъв, но на мен ми се струваха като чели леко дрогирани или просто твърде стари и мързеливи. Интересни бяха пингвините. В зоопарка животните са разположени в естествени условия и понякога се крият из разстителността около тях, та е трудно да ги видиш.

За един следобед може да се разгледа целия зоопарк. Вътре има и барчета, в които може да се похапне. Ако обаче сте в Лондон само да един ден според мен на децата ще им бъде интересно и по парковете.Там има патици и гъски. 

Връзка към мнение

От моя гледна точка най-хубавото на London ZOO е парка "Queen Mary's Gardens" (част от "Regent's Park") пред него и близостта до "Little Venice"...

Редактирано от Duke
Връзка към мнение

Децата са три годинки, по-лесно се изморяват.

 

Мен ако питаш, заведи ги на езерото в Хайд парк да хранят патките и гъските, както и катериците наоколо. За половин ден няма каква детска атракция да посетиш за деца на тази възраст, за която да не се налага да препускаш със скорост, която не е по възможностите им.

 

Да, в зоопарка е по-интересно, ама тук ще спрат, там ще спрат, ти ще ги теглиш да им покажеш онова интересното зад завоя, 20-то поред, и накрая ще им писне. 

Редактирано от Zaro
Връзка към мнение

Мда, така погледнато парковете наистина са пълни с шарени патки и катерици че и са безплатни...

Зоо-то мислех да използвам, че е безплатно до 3 години, и следващия път ще е късно. Абе ще видим какво е настроението и колко време ще имаме. Аз не съм от тия, дето теглят напред, колкото толкова. Ама за 50 паунда може и да почна  :rolleyes:

Връзка към мнение

Мерси много, има много интересни неща. Бях позабравил, че в музеите в Лондон има места за деца да пипат и да си играят с експонати...

Връзка към мнение

Мерси много, има много интересни неща. Бях позабравил, че в музеите в Лондон има места за деца да пипат и да си играят с експонати...

 

Което ме подсети за приземния етаж на научния музей, който се намира отстрани на природонаучния и е пригоден изцяло за деца...

Връзка към мнение

Ние ходихме е Legoland миналия май, сина ми беше на 4 и малко тогава, има интересни неща за тази възраст, може би и 3 годишните, особено ако не са страхливи като моето, ще се забавляват, но според мен по-скоро не си заслужава пътя за 1/2 ден.

В самия Лондон, ходихме в природонаучния музей, за любители на динозаври и китове е много интересно! Посетихме и Аквариума, детето го хареса, особено акатовете и Немо-секцията, но той е доста скъп и трябва да се провери или за някакви комбинирани билети, или за безплатни за деца под Х години. Помня, че ни питаха малкоя на колко е, но не разбрах каква е възрастта за безплатен вход.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...
Инка_саторка

Емилия, можеш ли да споделиш за Леголенд нещо повече. Моят син е на 10 години. Ще ходим в Лондон през юни и решихме да включим и Леголенд в местата за посещение. Чудя се дали ще му е интересно там. По-специално ме интересуват атракциите - влакчета, лодки и т.н. Дали не са прекалено "бебешки" както той се изразява. Също не мога да се ориентирам от сайта дали билета включва тези атракции или е само вход за парка така да се каже т.е влизайки да разгледаме, ако решим да се качим на нещо трябва ли да платим допълнително? Има някакви устройства, /като дистанционни/ за които се плаща доста, но пък дават предимство при ползване на атракциите и не се чака на опашки. За тях също не ми е ясно. Ако вземем такова устройство и за билет ли плащаме или самото устройство е вход в Леголенд? Питам защото не съм много добре с английския език, а мисля да купя билет още от сега през интернет. Благодаря предварително за информацията.

Връзка към мнение

Според мен, ако детето си пада по такъв тип развлечения, ще намери подходящи за възрастта си. Има разни скоростни влакчета, лодки, стреляне с лазери и т.н. На сайта са показани всички май.

Билета ти дава право да се возиш на всичко, а "дистанционните" са един вид бърз достъп - отиваш най-отред на опашката. Има някои атракции, с доста големи опашки, но като цяло за мен бързият достъп беше неоправдано скъп.

Иначе стадионите и музеите са друга бира според мен, едното не изклюва другото, нито може да го замени!

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.