Прескочи до съдържание

Брой хора в хотелска стая - Priceline.com


maybe

Препоръчани мнения

Виждам, че  опциите Name Your Own Price и Express Deal на priceline.com са само за 2 души в стая. Искам да използвам тази опция, но ние сме 3-ма възрастни. Става въпрос за хотели в САЩ и там обикновено за допълнителен човек в стаята се доплаща на място от 0 до максимум 40$, като е указано дали се ползват наличните легла или допълнително. (Поне от booking.com и някои други сайтове си правя тези заключения). Що се отнася до удобството ни, едва ли ще има проблем, защото леглата в САЩ са огромни спрямо това, което е обичайно в България. Имате ли идея дали обаче ще допуснат 3-ти човек в стаята, като уважат опцията Name Your Own Price (евентуално с доплащане, подобно на това, което посочих по-горе), или ще ни накарат да платим за 3-ма по цени на рецепция?

Връзка към мнение

Уфф, това с повечето хора в една стая ми е болна тема напоследък, но не знам.

Примерно както сме с две малки деца, всякакви възможности за такива сделки и промоции отпадат, просто няма. Ние прекрасно се събираме в стая за трима, но дали като отидем там и ни видят четирима няма да кажат "не" не знам. Веднъж след обсъждане по мейла, което не доведе до никъде, букнах две стаи, а после по тяхна грешка се оказа, че платих само една, но това е изключение. Да не говорим, че прекрасно се събирахме в едната стая.

Може би е най-добре да се обадиш/пишеш, защото все пак може да са различни стаи (да позволяват допълнително легло или да не позволяват, като само едната да е налична с тази опция). Или пробвай без тази опция и виж в описанието дали пише, че може да се добави или не, и дали са два вида стаи или само един...

Редактирано от neuromancer
Връзка към мнение

В условията на сайта (по принцип, не в моя случай), пише:

All rooms will accommodate up to 2 people. Requests for bed types (King, Queen, 2 Doubles, etc.) or other special requests (including preferences for smoking or non-smoking rooms) should be requested through your confirmed hotel and cannot be guaranteed by Priceline.

 Аз като се обадя в хотела, вече ще съм платила. Защото нали при опциите Name Your Own Price и Express Deal разбирам името на хотела след плащането. Така че преди това трябва да реша.

2 Queen beds ни уреждат отлично. Ако се падне 1 King, ще му мислим. Но се опасявам да не излезе, че принципно нямаме право да сме 3-ма при тази цена (плюс евентуалната лека добавка).

Връзка към мнение

Да, вярно, че не знаеш кой е хотела... Аз в такива случаи приемам, че няма да ме огрее и толкова. То проблема, поне в Европа доколкото знам, е, че заради изисквания за безопасност примерно не може да се превишава бройката, т.е. бюрокрация, "такъв е закона" и край.

Връзка към мнение

С две думи - не разчитай. Освен, ако не възнамеряваш третия човек да не е регистриран, а да влиза контрабандно в хотела, което на практика може да го правиш навсякъде или подобни дивотии.

 

Има много подобни питания специално с тези опции на priceline, повечето отговори, които съм чел са категорични, че рядко се правят изключения и в крайна сметка могат да излезнат по-скъпо от спестеното. 

Връзка към мнение

Мда, май не трябва да рискуваме. Не си падам по контрабандите и по излагациите. Просто се чудех може ли да стане по нормален начин, ако има достатъчно място. Според сайта не е сигурно, но не е и изключено: 

Rooms reserved through priceline are guaranteed to accommodate up to 2 guests comfortably. Some hotels may charge an additional fee, payable at the front desk, for bedding requests and/or extra people. All bedding requests are based on hotel availability and are at the discretion of the hotel...

Accommodations for additional guests or requests for specific bed types must be made directly with the confirmed hotel and are not guaranteed by priceline.

Връзка към мнение

Да, и там е номера. Получения хотел на теория не го знаеш дали дори разполага с тройни стаи и дали по начало може да пусне трима възрастни на две легла. Подозирам, че това дори може да не зависи от тях, а да е държавна/щатска регулация.. А когато го разбереш вече е късно да ги питаш тепърва. 

 

Има и друго, резервациите през priceline name your price са си доста пипкава работа, ако нямаш щатска кредитна карта. Има и начини да разбереш какво ще ти се падне с голяма доза сигурност, има форуми които публикуват бидовете и получения хотел. Но пак нищо не е сигурно.

Връзка към мнение

Ох, явно засега нямам нужната класа за такъв висш пилотаж. Лошото е, че сме цели 4 дни в Бостън, и то точно по време на промоциите на безбройните им университети, Харвард и МІТ вкл., и е трудно да се намери нещо евтино. И квартирите, които харесах от airbnb, все не са свободни за всичките дни и ще трябва да се местим, което не ми се ще. Както и да е, благодаря много за напътствията и продължавам още да търся. :)

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.