Прескочи до съдържание

Въпроси за Couchsurfing


gajev

Препоръчани мнения

Да, доста прочетох за Тайланд :) Преди 5 минути се регистрирах в couchsurfing, някой друг да е регистриран и да има представа дали е надежден начин за пътуване ? 

Връзка към мнение

Аз съм регистрирана и имам пътувания по този начин, но не и до Тайланд.

Дали по принцип е сигурен начин на пътуване също има доста зависи....

Прочети цялото инфо, което самият сайт предлага относно сигурността и прегледай повече профили на хората на мястото, което планираш да посетиш. Би могъл и да им пишеш, спазвайки съответната форма и да питаш за нещата дето те интересуват. Като цяло хората, с които съм контактувала имат в по-голямата си част положителен опит, но не са изключения и неприятните изненади. Можеш да поканиш и у вас някой да преспи, за да имаш все пак някакъв опит. Аз в зависимост от конкретното място решавам дали да се ползвам от сайта или да наема хотел/хостел. За Тайланд не бих търсила хост, но това е само лично мнение. Задължително обаче избирай хора с опит и снимки, не че това ти дава гаранция, но все пак има повече сигурност. Имай пред вид, че азиатците са по-различни и като характер. Прочети им и референциите и виж дали си пасвате. Трябва обаче да знаеш, че хората без опит намират по трудно хост.

Връзка към мнение

Мерси за отговора :) За Тайланд бих си наел къща под наем, но по принцип питам за този сайт, тъй като ми се стори доста интересен :)

Че възможностите, които сайта CS дава са големи е безспорно, както и че преобладава положителната емоция. Всичко обаче зависи от хората, с които контактуваш и дали си ги избрал правилно. Аз съм имала много хубави положителни емоции в Италия и Испания с хостове, а у дома от около 45 човека, които са идвали поне едно 30 са били страхотни хора. Може би около 3-4 са ме изнервили, без обаче да имало някаква реална причина за това, а с 2-3 просто не сме имали допирни точни, но не са създавали проблеми.  

Освен горното можеш да се срещаш на място с хора без задължително да спиш при тях. Така би могъл да усетиш местната атмосфера. Тук също би могъл да се срещнеш с идващи чужденци и да упражняваш език, научиш доста за мястото откъдето си и да имаш страхотно прекарано време.

Успех.

Редактирано от mililia
Връзка към мнение

Добре дошъл "наборе"! Сайтът безпспорно ще ти е полезен, има изключително много инфо от първа ръка, нещо все още рядко на български и особено за по-екзотичните дестинации. 

Що се отнася до CS аз съм го пробвал няколко пъти, допада ми идеята, но съм по-стеснителен първоначално, та ми трябва малко време. То си е до характер, въпреки, че на ваканция човек се отпуска. Избирай хостове с възможно най-много отзиви (положителни!) и от възможно най-различни националности. Ако азиатец има референции само от други азиатци, много вероятно е да има културен шок и за двамата. Но пък то и за това се пътува. Като цяло е сигурно, в определени държави може би малко по-рисковано. Но пък гаранция да се докоснеш до местната култура по начин, който никой хотел няма да ти даде. 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.