Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Аз не критикувам airbnb за политиката им, естествено че няма да възстановяват сумата на ваучера. Ако го правеха иначе първата работа на доста хора ще е да си пуснат фиктивен апартамент, да го резервират сами на себе си, после да отменят резервацията от акаунта на хоста и да си кешнат сумата от кода :)

Разликата между моя и твоя пример е в процентното състояние на кода към цялата изхарчена сума. В твоя пример кода е 10% и лесно може да си намериш да речем 10% по-тъпо място, което също да те задоволи. Проблема е, когато кода е 95% от нощувката, тогава няма какво да направиш освен да търсиш нещо ласт минит, когато повечето читави апартаменти в airbnb ще са заети, а хотелските стаи също ще са на надути цени. На практика кода, който е причината за цялото пътуване изчезва и за капак на всичко от почти безплатна стая изведнъж ти се налага да плащаш много скъпа такава. 

Връзка към коментар

Според мен поведението на airbnb при при пропадане на нощувки с код си е ок, но когато хостът се откаже при изцяло платена поръчка от госта, са нелоялни. Както ако се откажа аз като гост, губя парите от таксата за тях, така би трябвало да ме компенсират, ако хостът, за когото те все пак по някакъв начин гарантират (колкото и да се дистанцират от него в "Правила и условия"), се откаже и очевидно ме постави в по-трудно положение, отколкото съм била преди сделката. Минималното би било според мене да ми предложат 2-3 подобни (или малко по-скъпи) квартири без доплащане. Или пък ако толкова не могат да се занимават с това, да връщат таксата, която съм им платила, в двоен или троен размер - просто от уважение към моето доверие в тях. Но от друга страна, клиентите сигурно ще измислят сума ти хитри номера и врътки, ако се приложи подобна мярка.

Връзка към коментар

Според мен поведението на airbnb при при пропадане на нощувки с код си е ок, но когато хостът се откаже при изцяло платена поръчка от госта, са нелоялни. Както ако се откажа аз като гост, губя парите от таксата за тях, така би трябвало да ме компенсират, ако хостът, за когото те все пак по някакъв начин гарантират (колкото и да се дистанцират от него в "Правила и условия"), се откаже и очевидно ме постави в по-трудно положение, отколкото съм била преди сделката. Минималното би било според мене да ми предложат 2-3 подобни (или малко по-скъпи) квартири без доплащане. Или пък ако толкова не могат да се занимават с това, да връщат таксата, която съм им платила, в двоен или троен размер - просто от уважение към моето доверие в тях. Но от друга страна, клиентите сигурно ще измислят сума ти хитри номера и врътки, ако се приложи подобна мярка.

Ами те компенсират, но не знам в какъв размер. В конкретния случай беше платен апартамент с крайна цена 43 евро - 35 от ваучера и 8 допълнителни. Това, което предложиха от airbnb беше 8-те евро обратно + още 9, което прави 17 евро. Крайно недостатъчно да се резервира подобен апартамент след като вече няма достъп до кода, но пък от друга страна е удвояване на платената сума. 

Така, че компенсация има и вероятно е в достатъчен размер. Но не и когато ваучера е огромен процент от сумата на резервацията :)

Връзка към коментар

Възможно е, аз съм нова клиентка в airbnb с един-единствен опит, който беше успешен (в Милано). Но в описанието на използването на сайта не прочетох за никакви компенсации, изглежда не ги афишират.

Връзка към коментар

Ей това намерих във FAQ-a им: https://www.airbnb.com/help/question/170

Умишлено според мен не споменават цифри, само че предлагат малко екстра кредити за да може човек да си резервирал нещо "nicer" за тяхна сметка.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не е лошо. Не го бях открила тоя детайл. Благодаря, Жоро. Аз бодро съм резервирала при 4-ма хостове за близките 1-2 месеца и може да ми се наложи - така че ще знам какво да правя. :)

Връзка към коментар

На мен не ми стана много ясен случая с код и последващо канцелиране, която се дискутира - хоста при първоначалната комуникация се е съгласил, клиента е платил, но после канцелира защото с кода цената е станала неприемлива за него ли? Или няма първоначална комуникация с хоста, направо е направена резервацията и после е отпаднала, тъй като не е потвърдена от хоста?

После, като има такива кодове - хоста какво получава? Обявената от него сума или сумата с приспаднатия код? Защото ако е второто, на мен не ми се струва много коректно особено, когато кода не е процент от цената и крайната сума става неъсразмерно малка. Сайта като пуска кодове, това дали става със или без съгласието на хостовете?

Връзка към коментар

На мен не ми стана много ясен случая с код и последващо канцелиране, която се дискутира - хоста при първоначалната комуникация се е съгласил, клиента е платил, но после канцелира защото с кода цената е станала неприемлива за него ли? Или няма първоначална комуникация с хоста, направо е направена резервацията и после е отпаднала, тъй като не е потвърдена от хоста?

После, като има такива кодове - хоста какво получава? Обявената от него сума или сумата с приспаднатия код? Защото ако е второто, на мен не ми се струва много коректно особено, когато кода не е процент от цената и крайната сума става неъсразмерно малка. Сайта като пуска кодове, това дали става със или без съгласието на хостовете?

Не, хоста може да откаже поради ред причини, които нямат общо с кода - решава да ремонтира апартамента тогава, баба му идва на гости и няма къде да спи, ей такива битовизми :) Иначе той си получава цялата сума, кода се поема изцяло от airbnb. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Добре, а ако се резервира без код за 100 евро примерно, и хоста се откаже - 200 ли ти връщат, или 100 + някакъв малък процент ?

100+ процент, който колко е точно не се знае на тоя етап и никъде не успях да открия информация. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

btw, oще на кода за 100 евро се замислих дали някои не правят врътката... примерно познавам Пешо и карам приятели да резервират при него почти безплатно (додават по 20тина евро), Пешо "приема" гостите, а накрая Пешо се оказва, че съм аз...

:D

T'ва малко встрани от темата, но ми се струва странно, че до момента не са сложили минимална сума, за да са валидни кодовете...

Връзка към коментар

btw, oще на кода за 100 евро се замислих дали някои не правят врътката... примерно познавам Пешо и карам приятели да резервират при него почти безплатно (додават по 20тина евро), Пешо "приема" гостите, а накрая Пешо се оказва, че съм аз...

:D

T'ва малко встрани от темата, но ми се струва странно, че до момента не са сложили минимална сума, за да са валидни кодовете...

Всъщност точно тоя от 100 евро имаше минимална покупка от 150. Но в първите няколко часа не работеше минималната граница. 

Иначе си мисля, че може да имат защитен механизъм срещу пешовски трикове. Ако видят, че на някой всичките резервации му идват от хора в същата държава и всеки път с кодове... предполагам хич не е трудно да се направи скрипт, при който да светва някаква червена лампа някъде :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.