Прескочи до съдържание

Разни любопитни неща оттук-оттам

Препоръчани мнения

В Южна Корея няма повече да ядат кучета😁

Южнокорейският съд постанови, че убийствата на кучета за месо са незаконни, след повратното решение на активистите за правата на животните за забрана на храни от кучешко месо.

Месото отдавна е част от южнокорейската кухня, като около 1 милион кучета се консумират ежегодно. Но потреблението в последно време е намаляло, тъй като южнокорейците все по-често възприемат идеята за кучето като най-добър приятел на човека, а не като добитък, като практиката да се убива, вече е нещо като табу сред по-младото поколение......

http://www.nationalgeographic.bg/?cid=120&article=7617

• Харесвам 2
  • Шок 1
Връзка към коментар

Да ти кажа, аз кучешко в Южна Корея не видях. Ама във Виетнам и в Камбоджа -няколко пъти.

Севернокорейците май са по-големият консуматор.

Едни приятели, преди време ходиха на посещение в СК, в състава на правителствена делегация, не знам по какви въпроси. И се оплакаха, че умрЕли от глад, храната била много оскъдна. Последния ден им донесли някакво рулце от месо, което било много вкусно и повечко, та похапнали добре. Дорде не разбрали, че е кучешко.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 23.06.2018 г. в 19:53, AlexandraKo каза:

Да ти кажа, аз кучешко в Южна Корея не видях. Ама във Виетнам и в Камбоджа -няколко пъти.

Корейците ядат много повече кучета от Виетнам, просто са по-големи лицемери и се крият. Трябва да те познават, за да те "посветят" в тайната си. При нас покрай близкото минало е станало нарицателно с Виетнам. Реално би трябвало да е с Корея. Ако във Виетнам го ядат бедняците от немотия, в Корея из висшата прослойка се тачи също много, но никой не говори за това.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
4 minutes ago, Фичо said:

А всъщност защо да е по-неприемливо яденето на кучешко месо отколкото, да кажем, на конско, телешко, пилешко, агнешко, ярешко, заешко? 🤔

За съжаление в Азия има доста голяма чуждопоклоничество и приемат културата на европейците като по висша 😞 Не е случайна и масовата мода да си избелват кожата или да си оперират очите за да приличат повече на европейци 😞

plastic-surgery-ba8.jpg

Images of 20 Chinese women before and after plastic surgery draw eyes online

http://shanghaiist.com/2014/11/10/20-women-before-after-plastic-surgery/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Що се отнася до кучето, то например е по малко интелигентно от прасето. цък Така погледнато е по малко приемливо да се яде свинско от колкото кучешко...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 19 минути , Фичо каза:

А всъщност защо да е по-неприемливо яденето на кучешко месо отколкото, да кажем, на конско, телешко, пилешко, агнешко, ярешко, заешко? 🤔

Мен, ако питаш, все месце е. Кат не знаеш какво е и е вкусно, ядеш си.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Реклама на Ер Франс от 70-те години на 20-ти век...

ConcordeCaracas.jpg

В момента все повече авикомпании прекратяват въздушните връзки с Венецуела, поради икономическата и политическа криза и държавата става все по недостъпна със самолет 😞

• Харесвам 4
Връзка към коментар
1 minute ago, aleksandrina said:

Е, фейк е това. Камерите може да видите.

Сори

Публикувано във факти.бг: Зевзек "метна" сума медии, че в Родопите вали сняг

https://fakti.bg/bulgaria/312964-zevzek-metna-suma-medii-che-v-rodopite-vali-snag

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 часа, AlexandraKo каза:

А, то, като е такъв студ, та не е хич чудно и сняг да пребръска в планината.

Преди 5-6 дни във високите части на Рила се виждаха заснежени участъци. В момента там е 0гр. Нищо чудно пак да завали сняг. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 25.06.2018 г. в 20:25, AlexandraKo каза:

Мен, ако питаш, все месце е. Кат не знаеш какво е и е вкусно, ядеш си.

Така е, вкусно ли е яжте си, скоро един приятел така змия му бяха дали да яде и той си хапна доволно, но накрая попитал месото от какво животно е и те му казали, че е от змия!.... Каза, че е било вкусно поне. 😆 До колко знам в Италия много се яде магарешко месо, дали е истина не знам?...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Е, ти пък! Ми то и у нас се яде - такива вкусни кюфтаци стават!

И магарешко, и конско -  са  от най- чистите меса - те пасат само тревица, за разликата от прасето, дето плюска всичко.

А змията също е много вкусна, аз също съм яла, има вкус на крехко бяло пилешко месце.

И да, в Италия много се яде и конско, и магарешко.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Мисля спешно да се запиша на ускорен курс и двуразови тренировки по крикет при @домосед , ако бъде така добър да се съгласи... 🙄
Има доказателства, че той е правилният човек за целта:

HgAGTEdRIn-mmceuoLqrLyyTjxam7iwmO4OWJ8Xp

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 2
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 5 минути , Фичо каза:

Мисля спешно да се запиша на ускорен курс и двуразови тренировки по крикет при @домосед , ако бъде така добър да се съгласи... 🙄
Има доказателства, че той е правилният човек за целта:

HgAGTEdRIn-mmceuoLqrLyyTjxam7iwmO4OWJ8Xp

В Лондон дали има автобуси с лява дирекция? 😄

Връзка към коментар
На 29.06.2018 г. в 0:38, liliya каза:

Преди 5-6 дни във високите части на Рила се виждаха заснежени участъци. В момента там е 0гр. Нищо чудно пак да завали сняг. 

Това не бива да ни учудва ,тъй като обичайно по  северните части  на високите български планини си е ,,зима,, докъм август месец  .

И сега си има една пряспа на Витоша.

---------

А по отношение на кучешкото месо ,

като ви сервират някъде заек ,гледайте да е с лапичките си

защото само по това се различавал сервиран заек от сервирана котка

тъй като ,както твърдят запознати с материята -вкусът бил един и същ  .

______________________________________________________________________________________________________________________________

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.