Прескочи до съдържание

Място за спане в Лондон, от което се стига лесно до центъра :)


Гергана Пенина

Препоръчани мнения

Гергана Пенина

Здравейте :)))

Предстои ми пътуване до Лондон от 05.06 до 08.06. Основната цел на пътуването е концерта на групата One Direction, на която моята дъщеря е фен. Концерта е на 07.06 на стадион Уембли. Ще се надяваме да ги видим и по-рано, да вземем хубави места и т.н, така че, този ден го губим.

Остават ни 05.06, 06.06 и 08.06. За тези дни трябва да отидем до Станфорд Бридж и да разгледаме забележиетлностите в центъра, за друго мисля че няма да ни остане време. Ако се сещате да ни препоръчате място за хапване, нещо което не е популярно, пък ще ни е интересно ( като магазина на бонбонките М&М ), ще се радвам.

Проблема, обаче ни е спането. Имаме три нощувки. Надявам се да ми помогнете с район и място, което ще е удобно като транспорт и да не е на висока цена. Претенции нямаме, освен легло, топла вода и да сме в отделна стая.

Много ви благодаря!!!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Айде специалистите по Лондон, да видим дали ще може да измислим нещо задружно, че проблемчето не е много лесно. На първо време кои квартали на Лондон трябва да се избягват имайки предвид късно прибиране на майка с дъщеря, и кои са ОК? Бюджета има значение, така че Нотинг Хил отпада :) При всички положения ще е нещо до метро. 

 

Камден знам, че не е за препоръчване, но от другите?

Връзка към мнение

Ние бяхме сега април и спахме в 

Hotel Citystay

Това беше най-евтиното, с добра локация и денонощна рецепция място (последния ден си оставихме багажа и го взехме след обяд). Доволна съм, имаше и кухня, която може да се използва за хранене, кафе и чай. Друго предимство е, че е 2-ра зона. Tочно срещу него има денонощен хранителен магазин, има и пицария. Метрото и DLR са много близо. Резервирах от Booking.

Редактирано от slujitel
Връзка към мнение

Преди дни се върнахме от Лондон. Хотела ни беше Lilly в West Brompton, границата на 1-2 зона. Станцията на метрото е на 100 метра, а непосредствено пред входа на хотела има автобусна спирка. В Западен Лондон е и има връзка на север към Уембли с влак и надземно метро. Денонощна рецепция, чисто, топла вода, тихо, любезен персонал, английска закуска, такса за оставяне на багаж-5 паунда, 24 часа Wi-Fi - 5 паунда.В близост има заведения за бързо хранене и супермаркети. Двойна стая със собствена баня и включена закуска -65 паунда (резервация преди повече от 6 месеца! през Booking.)

Връзка към мнение

Спомням си, че бях много доволен от Central Park Hotel. Много близо до метро станция и до Хайд Парк, хоп-он хоп-оф автобуса и той май спираше наблизо, цената беше повече от прилична за Лондон.

Връзка към мнение

Последно спахме тук. http://www.oxfordhotellondon.co.uk Добро му е местоположението, не помня цената, но Лондон е много динамичен в цените, в посока нагоре, така че е добре да се провери актуална цена. Близо е до Стамфорд Бридж, ако се мине напряко през гробището е на 15 минути пеша. До Уембли се ползва метро, стига се бързо и удобно, но има смяна. Като гледам картата, най-добре ще е да се отиде до Earls Court - от там се хваща Пикадили - тъмносинята линия и се слиза на Green park. От там се лови сивата Jubilee, която отива на Уембли.

Кварталът е безопасен, има много пъбове, но ако детето е под 18, няма да разрешат да влезе вътре, дори и с майка си.

Има и много заведения за хранене и сладкарници, тип Коста и Стар Бъкс.

Хотелът не е кой знае какво, но аз след няколко ходения в Лондон, престанах да им забелязвам. Малки са стаите, баните са пристроявани обикновено, абе не е болка за умиране. Топла вода бол и парно да се издушим е обикновено. В този хотел закуската не е лоша. 

Ето и карта на метрото за ориентир

http://www.afn.org/~alplatt/tubemap.gif

Редактирано от danimarkova
Връзка към мнение

 

Мизерничък..нищо общо с центъра. Не бих отседнала там, пък било и то по-евтино.

Зависи къде в Източен Лондон. Canary Wharf и района около бившите докове си е все едно си в Manhattan или Brooklyn, Stratford също е ок, Shoreditch прилича малко на Амстердам като атмосфера и в момента там са едни от най-яките клубове и барове в Лондон, но за спане не става, тъй-като е много шумен и като цяло младежки. Определено не става за ходене с деца. Останалата част на Източен Лондон като Stoke Newington, Greenwich и т.н. варира от много, много зле, до супер добре, в зависимост от района. Като цяло няма нищо общо със Западен Лондон обаче, от където и да го погледнеш.

Предимството му е, че понякога има евтини хотели. Примерно, един доста добър хотел там е Holiday Inn London - Stratford City http://www.ihg.com/holidayinn/hotels/gb/en/london/lonsf/hoteldetail. Хотелът е в самият Westfield Shopping Centre, което особено за жените предполагам си е доста добра оферта като локация, нищо, че е в трета зона. :)

Иначе в центъра мога да препоръчам горещо Hilton-а, който е на Southampton Row в Holborn. DoubleTree by Hilton Hotel London - West End: http://doubletree3.hilton.com/en/hotels/united-kingdom/doubletree-by-hilton-hotel-london-west-end-LHRLBDI/index.html Това за онези малцина притежатели на кредитни карти Amex. Според мен, в Лондон това е най-най яката локация, от където и да го погледнеш, защото е точно в центъра на пешеходно разстояние от West End и City.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Разбира се, че зависи къде :) Там живеят доста българи и съм ходила да оставям пратки до тях и имам повърхностни наблюдения. Аз лично винаги отсядам в кварталите Кенсингтън и Челси, Уест Бромптън, а веднъж и в Хамърсмит и Фулъм, но там ни беше далечко. За Лондон е трудно да се обобщава, пък и вкусове всякакви ;)

Дописвам, че в Източен Лондон ходихме до един ужасяващо голям мол - http://uk.westfield.com/stratfordcity/

Но не можахме да го обиколим, след 3-4 часа се отказахме :)

Редактирано от danimarkova
Връзка към мнение

Аз също давам глас за Кенсингтън.

Там отсядам на едно място , но видях че нямат семейни стаи за тия дати. Иначе локацията е перфектна.

Meininger Hotel - London

 

 

Имах си и един хостел точно на гърба на Пикадили Съркъс , но за съжаление го закриха :)

Връзка към мнение

Спахме тук:

 

http://www.aquariushotel.co.uk/

 

Двойна стая с баня и закуска - 50 паунда. Запитване на сайта им. Отговарят бързо. На 200 м.от Earls Court станцията на метрото. 

Връзка към мнение

Тъй като имам постоянна база в Лондон не бих могъл да се включа с предложение за хотел. Във всички случаи за мен е най-добре да сте в централните райони (съгласен съм с предложенията за Кенсингтън, но не знам дали ценово ще ви понесат) или пък в района на "Уембли" (там е малко по-цветно, но в никакъв случай не считам за опасно). Като букнете хотел, моля те пиши къде се намира, за да се опитам да ви направя програма за всеки един от свободните дни. Като казахме свободни дни и се сетих за ето това:

 

Основната цел на пътуването е концерта на групата One Direction, на която моята дъщеря е фен...

 

Не разбирам след като вече се познаваме, защо е необходимо да се оправдаваш с дъщеря си при положение, че самата ти си дайхард фен на One Direction? :lol:

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Дописвам, че в Източен Лондон ходихме до един ужасяващо голям мол - http://uk.westfield.com/stratfordcity/

Но не можахме да го обиколим, след 3-4 часа се отказахме :)

 Този мол е точно същият в който дадох апокрифния Holiday Inn. Май беше най-големият urban мол в Европа или нещо от сорта. :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Спахме тук:

 

http://www.aquariushotel.co.uk/

 

Двойна стая с баня и закуска - 50 паунда. Запитване на сайта им. Отговарят бързо. На 200 м.от Earls Court станцията на метрото. 

Този хотел беше най-лошият, в който съм нощувала в Лондон. Не го препоръчвам. Единственото му преимущество е, че е евтин. Инак е ужасен. Пак ще уточня, мое мнение.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ето един хотел и от мен, който е добре да избягвате, въпреки локацията: http://www.hotelarriva.co.uk/

Въобще, струва ли хотела 50GBP на вечер, общото правило е, че не е за гледане, а камо ли за спане. Изключвам хотелите от разни вериги, които могат да са на промоция, Priceline оферти и от сорта. За тези пари дори и Airbnb не предлагат нищо читаво.

Връзка към мнение

Ох, Лондон с неговите дървеници... Пак ми става лошо, като се сетя колко химикали изпръскахме в стаята.

Така е, няма евтино, но няма и гаранция, че и скъпо да е, пак няма да има дървеници.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Хотелите от веригата Премиер Ин са добри и са в различни райони. Пробвай на линка по-долу, може да намериш нещо подходящо. Понякога имат и промоции.

http://www.premierinn.com/en/london-hotels.html

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Може да видиш easyhotel. Аз лично бях в Earls Court и съм много доволна! Близо до метрото и до Tesco, евтино и чисто. Е, да стаята беше миниатюрна, както и банята, но на мен ми трябваше колкото да дремна и беше перфектно. Има и luggage storage, срещу заплащане (не помня колко беше, но прилично :)).

Връзка към мнение

Нашия беше за 60 GBP и при това в източен Лондон и аз не се оплаквам нито от хотела, нито от района. Явно е до претенции. За мен легло с чисти чаршафи, баня с топла вода и отопление (климатик) са достатъчни и на първо място добрата локация, от там започвам. Тоест за Лондон близо до спирка на метрото и понеже ходихме до Гринуич, предимство беше и спирката на DLR от Гринуич точно до хотела. А, в случая беше важно и денонощната рецепция, че си оставихме и багажа последния ден.

Редактирано от slujitel
Връзка към мнение

http://www.travelodge.co.uk/hotels/318/London-Central-Covent-Garden-hotel

 

Бяха ми го препоръчали, точно в този сайт:) Ние спахме около Ватерло и не съжалявам. Добри комуникации, много готин рибен ресторант (и доста евтин), точно насреща и на пешеходно разстояние до Лондонското око:)

Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...

Fly Traveler, имам въпрос към Вас, във връзка с нощувките Ви в Лондон в хотел- Central Park Hotel. Разбирам, че сте останали доволен, но напускането ни на хотела ще стане в нощните часове - 2,00 и в тази връзка питам: Опасно ли е да се ходи пеш от хотела до Marble Arch, посред нощ. Или да се ориентираме към общественият транспорт. Освен това, удачно ли е да резервираме стая с включена закуска. Имате ли впечатление от предлаганата закуска в хотела.

Връзка към мнение

Централен Лондон е един от най-безопасните райони в цял свят! Хотелът ви е на 15 минути пеша от Marble Arch, а Bayswater Rd е бъкана с хотели и шоурумове на бутикови автомобили. Това с оглед да си представите колко камери на квадратен метър са разположени в този район. Никакъв проблем няма да се разхождате нощем в централната част на Лондон, включително Сохо и Китайския квартал...

Редактирано от Duke
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.