Прескочи до съдържание

дневник Гамбия, Сенегал и още нещо


Kaloyan89

Препоръчани мнения

преди 47 минути , Kaloyan89 каза:

Благодаря ти сега съм сам и карантинитан в  хотел в Ханои пред ново приключение, та се сетих за нашата общност. Много мили спомени изплуваха четейки ме преди 8 години, млад и зелен. И как върви времето! Не се чуди, виж санитарните условия. В резюме: Банджул е за плаж, около реката има резервати и природа, Сенегал е за култура и архитектува, но трябва френски или гид. 

Ние ще изберем страната заради птиците. Гамбия е доста достъпна и благодатна дестинация, а къде точно ще се позиционираме и какво ще посетим, тепърва ще проверявам. 

Много ми помогна с отзивите, че е безопасно и сега мога по-спокойно да се съсредоточа над интересите си, а не да се тревожа. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 15 минути , Lindt каза:

Ние ще изберем страната заради птиците. Гамбия е доста достъпна и благодатна дестинация, а къде точно ще се позиционираме и какво ще посетим, тепърва ще проверявам. 

Много ми помогна с отзивите, че е безопасно и сега мога по-спокойно да се съсредоточа над интересите си, а не да се тревожа. 

Птиците, освен в Гамбия ги има и в национален парк Джудж близо до Сен Луи според сезона. На мен не ми стигна времето за там, но казват, че е хубаво, проверете. Има дневни екскурзии от Сен Луи. Проверете си гида, че на мен на дневната екскурзия ми доведоха и момиче, без да съм искал, а шофьорът и гидът се изпонапиха с уиски и като цяло си беше едно плажно барбекю с пияни сенеглаци. 😃😃😃 

  • Смея се 3
Връзка към мнение

Аз бях на пляжен туризъм с приятели кайтсърфисти . Хубави плажове, но за моя обичаен вкус малко повече вълни, топла вода - около 25 C през февруари. Доста напомняше на Муи не - излиза един вятър около обяд и тогава става 90% за кайт сърф за приятелите, а такива като мен - в басейна:-))).  Моето посещение беше в 2015 или 2016 и определено много безопастно ми се видя за африканска страна. Знам, че много се говори за секс туризъм за застарели западноевропейки, но като че ли за мен това е преувеличен образ. Може да е виновна и компанията (покрай тях обичам и Мавриций, и Муи не, и Лимнос), но за мен страната си е плаж. Летяхме от Лондон с чартър и пакет и беше супер оферта. Птички - ами честно казано в Бразилия са многоооо повече, но не съм имала специалновнимание към този аспект на страната. 

Проверете как е сега, ако е и на 75% същото - много добра и спокойна африканска страна и то на западния бряг, а това си беше рядкост - мислете за посещение:-)  

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

@Роми, да, в Бразилия има 3 пъти повече видове птици, при това те вероятно не се срещат в Европа. Гамбия е по-скоро близка до Европа точка, която е по-екзотична и топла. Идеята ми е да си имаме хотел с градина, в която докато си почиваме около басейна или закусваме, да гледаме жълти и червени пиленца. И да можем да си организираме посещение или нощувки в лоджи покрай реката, където да се порадваме на нова обстановка. Докато видим 2-3 плажа ( на които кацат и ловуват други птици), малко маймунки и крокодили и то седмицата е минала. 

Връзка към мнение

Мисля, че за слънчево и топло място, Гамбия е перфектна. Птички има, но край морето най-вече крадящи закуската ;))) Знам,че има красив резерват за птици в Сенегал, а за том не трябва виза . Когато ние бяхме беше много близко до епидемията от ебола и затова не ходихме. Но сега сигурно ще е добре

  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.