Прескочи до съдържание

Титлите под прякорите, дайте да ги раздвижим?


Препоръчани мнения

Сигурно сте забелязали текстчетата под името на профилите ни, там където моето е "Директор на Водопад". Всеки от вас може да си сложи лична титла там, негов си избор, ако не си сложи му се назначава служебна автоматична титла на базата на бройката мнения, които има:

 

0 - 10 мнения: Новобранец

11 - 100 мнения: Май не знае, че може да си смени титлата?

101 - 300 мнения: Мързи го да си смени титлата

301 -...: На пук не си сменя титлата

 

Тези служебни титли са... ами тъпички. Когато ги правех беше с идеята нарочно да дразнят хората, така че да се мотивират да си ги сменят, но май не се получава добре :) Искате ли да сменим скалата с някаква по-оригинална, някой има ли идеи?

 

Нещо от рода на: Нов Магеланец >> По-магеланец >> Най-магеланец...и да не добавям следващата степен в българския език, че е нецензурна :)

 

Или: Непътуващ >> Рядко пътуващ >> Често пътуващ >> Обиколил света

 

Или... дайте малко фантазия, какви ставаме като пишем повече тук, освен по-големи клюкари :) Да отбележа, че това няма да се отрази на възможността сами да си сменяте титлите, просто да променим служебните. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

11 - 100 мнения: Май не знае, че може да си смени титлата?

101 - 300 мнения: Мързи го да си смени титлата

301 -...: На пук не си сменя титлата

 

Тези служебни титли са... ами тъпички. 

 

Ами... Аз не споделям мнението ти. Много си ги харесвам даже. Сега ако се направи връзка между тъпички и харесвам ще стане интересно, но истината и само истината.  :rolleyes:

Връзка към мнение

Абе титлите са си добре и така, но ето и моите пет стотинки, така набързо измислени:

1 - 10 мнения Магеланец, новобранец.

10-100 мнения - Натрупва опит

100-300 мнения - Опитен Магеланец

300-1000 мнения - Мързи го да си смени титлата

1000 + мнения - Ветеран Магелан или само Ветеран.

Моите звучът супер дебилно, наистина, обаче според мен, ако искаш да накараш повече хора да си сменят титлите, това е начинът. :) Но дори и да си останат както са, пак става!

 

П.П. Това с по по най ми е гадно, лично на мен, де да знам. Както и идеята с обиколил света и т.н. Аз може и 50000 мнения да съм написал, но да не съм видял и една страна, така, че също ми се струва идиотско.

Редактирано от djgeorgie
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Двете ми предложения са много груби, просто докато пишех темата, а преди да пусна форума сигурно няколко часа го мислех как да е по-хитро :) Нормално е да не са перфектни... примерно в разните му геймърски форуми за тези титли се слагат различно ниво бойни единици, примерно. И пасва добре. Чудя се при нас какъв може да е точния контекст...

Връзка към мнение

Всеки тук мечтае да обиколи света. Иначе ще е в друг форум. Някои се чудят как други обикалят света, откъде такова време, пари, възможности....та според мен не бива да има деления. 1000 мнения, 5000 мнения, кой могъл-писал,...

Най-лошото на един форум може да бъде "тежестта на мнението на старото куче"...т.е. за да върви един форум, всички трябва да са равни или поне да се чустват такива. Имам си понятие от форуми и съм се нагледал на мишоци, които върху клавиатурата са лъвове. Книжни, ама лъвове. Иначе мишоци, ама истински...Или пък безработолози - при живи родители, за какво да работим, я дай да харчим само...

Редактирано от Sun4o
  • Харесвам 16
Връзка към мнение

Представям си първото мнение на Домосед с титла "новобранец".

 

Аз затова винаги сам си слагам титла, настоящата....

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

0 - 10 мнения: Печатар

11 - 100 мнения: Нелегален

101 - 300 мнения: Партизанин

301 -...: Член на президиума

!

Редактирано от Брани
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Искам да уточня, че идеята хич не е да възнасяме хората с много постове и да ги "награждаваме". Напротив, кажи речи от началото се старая да няма някакво класово разделение. В много форуми се дават "бонуси" за хората с много постове във вид на повече лични съобщения, по-голямо пространство за прикачени файлове, по-големи профилни снимки, редовни класации на хората с най-много мнения и т.н. Не съм ги въвел тук, защото смятам, че са излишни и че мнение на току що регистрирал се може да носи много повече ценна информация от всички мнения накуп на някое старо куче.

 

В тоя ред на мисли за да няма никакво объркване е най-добре титлите наистина да са крайно неутрални и да не са обвързани с тематиката на форума, нещо подобно на предложеното от Сара. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Моето предложение:


 


0 -- Магеланец-ембрион


1 - 10 -- новороден Магеланец


10-100 -- прохождащ (или проходил) Магеланец


100-300 -- Магеланец-първолак


300-1000 -- Магеланец-средношколец


1000-3000 -- Магеланец-магистър


5000-10000 -- доктор на магеланските науки


10000-100000 -- Член на Магеланската академия


100000+ -- Член на Академичния съвет на МА


 


Границите на степените са условни :)


Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Според мен така титлите са си достатъчно добри. Който има какво да сложи като титла го прави, който няма (напр. като мен) си стои със сложената автоматично. Тя не се набива дразнещо на очи, но все пак подсеща, че можеш да я промениш. Стриктно обвързване с броя на мненията може да доведе до многословие дори, когато няма какво да се каже и форума да бъде залят с какви ли не "мнения" включително и само емотикончета. Това е нещо, което много ме дразни при някои други форуми и не ми се ще да го допускаме и тук.

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

0    Просто читател

1-9    Умее и да пише

10-500   Пътуващ читател и писател

501-3000  Страстен пътешественик

над 3001   Жител на форума

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Аз лично съм дори за премахване на брояча на мненията под аватарите : )

 

Всеки сам си преценява колко тежест да влага в брояча на мненията, но това е общо взето един от най-силните фактори във всеки форум за борба със спама и рекламата. Когато някой влезе и публикува първо мнение със много силна препоръка за нещо винаги трябва страничния наблюдател да има начин да прецени дали човека наистина е възхитен или просто прави реклама. Така че брояча ще стои, полезен е.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Е, както решиш, просто изразявам мнение. :) За мен повече негативи носи, отколкото позивити, а относно спам/реклама - според мен датата на регистрация е с най-голяма тежест, а не броят мнения (в случая първото/второто мнение). По рядко се среща някой да рекламира нещо няколко месеца след регистрацията. Предпочитам да мога да виждам кога е регистриран даден човек (което става лесно в този форум де), а не броят мнения.

 

А относно самата тема - твърдо против титлите да са свързани с пътешествията (магеланци и т.н.), за да няма "класово разделение". Дори да си призная - никога не ги и гледам - свързам хората с аватарите/подписи и дотам. С времето става механично. Дори покрай темата ти се зачетох в твоята титла, както и на останалите. Заради това и моята титла не съм я пипал, т.к. не мисля, че хората отдават няк'во значение на тях, а само могат да ги разделят. За мен са ненужни.

 

п.п. иначе си прав, че всеки сам трябва да преценява каква тежест да влага. Отдавна съм се научил да отсявам и броячът при мен не влияе, но при неопитните в.. да ги наречем "форум средите"... влияе.

 

Е, може би чат-пат и при мен влияе да съм честен, но от години е в отрицателна насока - колкото повече мнения - толкова повече отсявам :D Както казах - за мен е важна датата на регистрация/мнения.

Редактирано от SeeKnDestroY
Връзка към мнение

Отиваш на профил, горе вдясно има редактиране на профил, после ти отваря страничката и има надолу там потребителска титла, можеш да пишеш свободен текст в полето.

Редактирано от Тони
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Вярно,че това е форум и ако никои не поства,то просто форумът няма да съществува.От друга страна не ми се вързва титлите да са обвързани с броя мнения.Може да имаш два-три поста и да си допринесъл много за развитието на форума и обратно-двеста с празни приказки.Не си мисля,че моите са от най-смислените.

Даже на моменти се дразня,че някои от "старите кучета" превръщат форума в място за чатене,което надали интересува много потребители освен тях двамата или тримата-заяждане,уточняване,извинения и пр.

По-скоро титлите може да се дават за брой харесвания на постовете-просто идея!

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Идеята на Емил много ми харесва. Ще е хубаво титлите да се дават за харесани мнения. А ако това не е възможно (по технически или други причини), броячът поне да не включва мненията от подфорум Общи приказки.

Връзка към мнение

Титлата не е награда, бе хора, колко пъти да го спомена :) Всеки може да си я смени, и нищо не пречи някой с 2 мнения да си сложи титлата същата, каквато е на последното ниво от 1000 мнения например :)

 

Ако махна брояча от общите приказки това ще валидира един вид, че мнения в един форум са по-ценни от мнения в друг форум, което не мисля че е така. И въобще, напекло ме е слънцето и не искам да се отплесвам в размисли в момента, всеки е свободен да интерпретира брояч и титли както намери за добре. Някой ги интерпретират като спам, други ги интерпретират като човек, който редовно пише и може да му се разчита, че диалог с него във форума ще върви. Не преча на никой да си ги разбира както си иска :) Та, за сега ще заключа темата, ще прегледам пак предложенията и ще избера някое от тях. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.