Прескочи до съдържание

Здравейте и от мен


Препоръчани мнения

Здравейте,


 


регистрирах се да споделя нашите пътувания с приятелката ми (която се регистрира преди време). Намираме много полезна информация тук. 


 


За септември планираме пътуване до Тоскана. А сега и проучваме билетите за Банкок за догодина (от последните дискусии) - засега сме намерили оферта за под 800Е (и започнахме да се колебаем и за там)


 


:)


  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Ами добре дошъл! :)  Тамън стенк беше писал днес за промоция на Еър Франс до Банкок за 499е :-). Може да я погледнеш.

Редактирано от Бръмбар
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Добре си дошъл! Спокойно, ще гледаме да те изпратим в Бангкок, (по най-евтината тарифа разбира се) ;):lol: Много прекрасни пътешествия пожелавам на теб и приятелката ти.

Връзка към мнение

Добре дошъл.

Предполагам сте проучили нещата и всичко под 1000 евро до Банкок за двама от София е добра сделка.

Оттам нататък ако може още малко надолу още по-добре :)

 

Тази промоция е само за есента , но неминуемо Qatar ще извадят нещо изгодно за зима 2014/2015 към септември или най-късно през октомври.

 

П.С. Гледам Ирак ... малко са хората били там , ще те чакаме да разказваш ;)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

линк към галерията - прехвърлих няколко снимки от ФБ към галерията :)

В Ирак основно бях в Багдад през втората половина на 2011 (до изтеглянето на военните през декември). Много се замислям колко места съм пропуснал да видя там, но в крайна сметка не може да се види всичко :) 

Със сигурност е интересна дестинация и хората са добронастроени към чужденци. Личи си, че е богата държава (сравнение с БГ) и даже пътищата им са по-добри от нашите. :)

 

След като пренощувахме и решихме да чакаме Катарците :) иначе картата беше на масата и ахааа да я източим :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здрасти и от мене, Тоскана през септември ще е чудна за снимки, така че си подготвяй фотографската техника. Флоренция не е голяма по размер, но като културно наследство само Рим й съперничи в западноевропейската култура, и никак, ама никак не пропускай Сиена. То бива, то може, ама толкова хубост на едно място като в Сиена - няма. Макар и филмите доста да послъгват, не лошо гледище за начало е тосканската филмография, вж. на: http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Films_set_in_Tuscany

Лично аз започвам с изящния филм Manuale d`amore 3, има го тук-там в родното пространство, а и добре се виждат тосканските ферми: http://en.wikipedia.org/wiki/Manuale_d%27amore_3

 

Тоскана е истинско предизвикателство за пътешественика и проблемът е какво точно да пропуснеш. За щастие тя не е толкова далеч от БГ и всички ние трябва да се самоизпращаме много пъти там. Един път не стига. Поздрави и успех!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ще ги изгледаме филмите. :) От Тоскана вече сме били в Флоренция (със сигурност ще я посетим пак). Там бяхме през декември и лично на мен ми хареса малко повече от Рим (не че не искам отново да посетя вечният град). При Пиза помня голямото ходене от гарата до кулата... а освен площада там нищо друго не си заслужаваше.

 

Запазили сме апартамент м/у Флоренция и Сиена и ще пада здраво обикаляне. :) Искаме да обиколим и винарните и малките градчета за да усетим духа на Тоскана. И найстина въпроса е от какво да се откаже човек... много ни е голям списъка :) 

Връзка към мнение

Като му дойде време, а и ако си на кеф, помести в "магеланци.ком" програмата си, да я пипнем тук-там. Скоро се върнах от Тоскана и все още очите ми дават заето. Каквито и цветове, програми за обработка и фотоапарати да използваме, а в Тоскана доста се прекалява в търсене на съвършения фотос, - действителността е още по-красива. Хеле онез червени вина...

 

Я един бърз поздрав с една тосканка от Сиена, Джана Нанини, и не забравяйте, че скоро в София ще е пее още един тосканец от Лаятико, синьор Бочели:

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Публикувано: (редактирано)

Щя я публикувам непременно. Имаш ли съвет за винарните (кои непременно трябва да се посетят). Засега като гледам.. страшно голям избор има, а сигурно няма да можем да посетим повече от 10-15 винарни.

Редактирано от Калин
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Препоръчвам посещение на Monte Bernardi

 

www.montebernardi.com

 

http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g635878-d4563090-Reviews-Monte_Bernardi-Panzano_Greve_in_Chianti_Tuscany.html

 

Попаднахме случайно там на път от Флоренция към Сиена, но останахме очаровани от собственика, дегустацията и гледката, като в крайна сметка си тръгнахме с два кашона първокласно кианти...

 

 

Връзка към мнение

Макар и да имам известни виждания по въпроса, ще оставя на теб да избереш.

 

Любим мой източник за Италия е вестник "Кориере дела Сера", има всичко. В приложения линк има сиенски енотеки, да ги огледаш. Ако избереш друго селище, впиши името му, за да ти даде местните резултати.

http://siena.corriere.it/siena/aziende/search?cosa=enoteche&dove=53100+Siena+%28SI%29&provinciaCheck=on&lat=&lon=&tpRic=L&oa=

Връзка към мнение

Ще ги вкарам сайтовете и винарната в списъка. Няма да пазарувам с кашоните, че да не ме помислят за търговец в Сърбия и да вземат да ме обмитят :)

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.