Прескочи до съдържание

Otel.com


Oshko

Препоръчани мнения

Здравейте,

сестра ми си букна през тях хотел в Малта вчера, беше съмнително евтин, на 50% от другите сайтове. След попълването на данните за плащане и е дало, че е успешно, но до сега няма нито мейл с резервацията, нито в профила си в Otel.com има резервация. Там има и графа анулирани резервации и там  е празно.

Сигурно трябва да провери в банката дали има плащане, но до тогава как ви изглежда това?

Връзка към мнение

Мисля че съм ползвал Otel.com само веднъж, но като цяло го смятам за надежден и добър сайт(дано и аз не съм се заблудил). На мястото на сестра ти първо бих проверил в банката а след това бих се свързал и с Otel.com. Стискам палци!

Връзка към мнение
Георги Матеев

Ползвал съм otel.com 4-5 пъти и досега никога не е имало проблем.

 

Твоята конкретна ситуация обаче определено не изглежда добре. Проверете в банката и ако плащането е минало успешно се свържете с otel.com за доизясняване. По принцип е възможно да е и чисто технически проблем от сайта.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ползвам сайта почти винаги за резервации, досега никога не съм имала проблеми, но пък винаги съм получавала мейл с потвърждение до 1-2 минути. По принцип като приключиш с плащането ти излиза веднага ваучер за принтиране, при нея как са протекли нещата?

Връзка към мнение

При нея, след надписа, че плащането е успешно и е излезнало, че ще я редиректне и след малко я е вкарало в началната страница. Днес е опитала още веднъж със същият резултат. Сега е ходила до банката - FIB, картата е VISA, казали са и, че всичко е наред с картата, явно няма минали плащания, може би е технически проблем или пък нещо с конкретната оферта, която е нереално ниска. Сега им писах и на Otel, да видим какво ще отговорят, но сигурно няма да е скоро.

Връзка към мнение

Колко нереално ниска? 1-2 пъти и на мен ми се е случвало цената да ми е около 50% по-ниска от останалите места.  Може би имат наистина някакъв технически проблем и според мен в момента няма направена резервация щом не излиза в профила.

Връзка към мнение

Колко нереално ниска? 1-2 пъти и на мен ми се е случвало цената да ми е около 50% по-ниска от останалите места.  Може би имат наистина някакъв технически проблем и според мен в момента няма направена резервация щом не излиза в профила.

Да, цената е на около 40-50% от сругите сайтове.

Връзка към мнение

Явно е технически проблем, но дали идва от конкретната ниска оферта или нещо сайта и картата не се разбират, не знам.

Ето и отговорът, много бързи са:

 

Dear Mrs ,

I have checked the details and see that the reservation had not gone through the first time at all due to system error and ideally you should not have been charged for this reservation.

However, in case you are able to see a charge on your card from us, I request you to check with your bank as to whether the amount has just been blocked or has it been charged.

Once confirmed by the bank that the amount has been charged. Please email me back with the card statement showing the charges for me to escalate this to the relevant team to get a clarification and request for the refund.


Kindest regards,


Customer Support
Otel.com

Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...

Простете ми невежеството, но за първи път резервирах с otel.com......

Бях убедена /и си го пише/ че правя резервация с възможност за безплатна анулация до 12.09, но от кредитната ми карта вече е дръпната цялата сума. Това какво означава? Че ако се откажа от резервацията в срок, ще ми възстановят сумата ли? И междувременно ми текат лихви по кредита, ако не го възстановя?

 

 

Връзка към мнение

Значи че ще ти върнат парите ако откажеш в срок. Лихви ще текат, ако не си платиш баланса по кредитната карта, т.е. най-добре си плати в срок, а ако откажеш резервацията ще имаш сума за харчене по картата.

 

Би трябвало да пише дали се плаща предварително. Дали е плащане или само блокирана сума?

Връзка към мнение

Благодаря, явно е така. Никъде не видях да пише, че се плаща предварително, но може и пропускът да си е мой - пак ще огледам сайта. А сумата си е дръпната и лихвите си текат, резервирах преди повече от месец... Нямам намерение да анулирам резервацията, но който не чете внимателно - хаби повече нерви.  :)

Връзка към мнение

При мен стана по същия начин - с безплатна анулация ми е резервацията, но ми дръпнаха парите може би седмица след като резервирах. Е, при мен няма лихви, но принципът е същия. 

Връзка към мнение

по принцип резервациите в хотел ком са с плащане веднага на цялата резервация, а не с блокиране на сума.

Затова и цените им обикновено са по-ниски от тези на букинг.

Ако направиш анулирането в срок ще ти възстановят много бързо сумата.

Два пъти съм правил анулиране на техни резервации и са възстановявали сумата в срок от една седмица.

За разлика от някои хотели, които по месец и нещо не възстановяват блокирани суми.

И то при положение, че в условията им за резервация не пише, че ще изискват депозит за първа нощувка и ще блокират сума от карта при резервацията.

Връзка към мнение

Това че е с право на безплатна анулация и , че са изтеглили цялата сума са аъвсем различни неща и изрично си го пише в условията.

Ако я анулираш ще ти върнат парите по картата.

Това за лихвите ...ами разбира се , че ще текат ако не си платш кредита в срок.

Връзка към мнение

В отел има възможност и за плащане в хотела, но тогава изрично пише pay at hotel, само че тези резервации са без право на анулация. Онзи ден направих такава резервация за Солун и между другото беше по-евтина от останалите опции.

Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...
Георги Матеев

Нека да споделя и моят опит с otel.com отпреди 10 дни.

 

Търсех хотел за 4 нощувки в Рейкявик, като единственото ми изискване беше да има самостоятелна баня. Когато направих първоначална проверка ми се изправи косата от цените на хотелите в Исландия като цяло.

 

В otel.com обаче намерих много приличен хотел (не хостел!) за 21 евро на вечер. Платих общо 84 евро за целия си престой. Цената на същия хотел за същите дати беше по 100 евро на вечер по всички други сайтове, тоест 5 пъти по-висока.

 

Не знам дали това беше грешка или някаква странна промоция, но нямах никакъв проблем при настаняването в хотела. Дори безплатно ме ъпгрейднаха до по-голяма двойна стая, тъй като в момента нямаха налични единични.

 

При резервация почти винаги дърпат пълната сума от картата, но това е ОК предвид добрите цени. Ако стаята е с free cancellation и отмениш - винаги връщат парите в рамките на 4-5 дни.

 

Това не е първия път, в който намирам нереално добри оферти в otel.com. Определено ги препоръчвам като надеждни.

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Резервирах хотел в Рим в Трастевере (толкова ми харесва, че от тогава все отсядам в този квартал)  от  otel.com през 2012 г. Цената предлагана от този сайт я нямаше никъде другаде, нямах проблеми с настаняването, но в мрежата има много лоши отзиви 

Направи ми впечатление, че постоянно се опитваха да дръпнат парите от картата. Сигурно имаше поне 10 опита да изтеглят парите. 

Връзка към мнение

За този сайт знам от 2010 година. Резервирала съм 2 пъти през него, като и двата пъти беше с възможност за безплатен отказ. И в двата случая ми дръпнаха парите след резервацията. Единият път канселирах резервацията и след 2-3 дни ми беше възстановена пълната сума по кредитната карта. Вторият път отседнахме в хотела резервиран чрез тях и нямахме никакви проблеми. Цените им бяха много добри и когато ми се налага да търся хотел редовно проверявам в сайта им :).

Връзка към мнение

И аз скоро резервирах от otel - цената беше уникално добра. Резервацията беше с право на безплатна анулация, но веднага си дръпнаха парите. НЕ съм анулирала, а изборът беше повече от сполучлив.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз също съм резервирала няколко пъти /поне 6/  от този сайт. Като летим през Мадрид,  на връщане винаги се налага нощувка. Не е имало проблем. Винаги веднага дърпат парите. Един път, пак бях резервирала през тях, бяха си взели парите. Но от авиокомпанията смениха датата на полета и трябваше нощувките да станат от една две. В сайта нямаше места за втора нощувка. Сменихме хотела, взехме новите нощувки през сайта на самия хотел. Писах им на отел.ком и веднага си ми върнаха парите в картата.

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.