Прескочи до съдържание

Fuel dumping или финтиране на горивната такса


Препоръчани мнения

Съгласен, с този си обхват инструментът определено няма да доведе до ръст, защото основната работа все пак е извън него. Хората, които стигат до този (напреднал) етап, според мен вече си имат подобни инструменти :)

Връзка към мнение

Съгласен, с този си обхват инструментът определено няма да доведе до ръст, защото основната работа все пак е извън него. Хората, които стигат до този (напреднал) етап, според мен вече си имат подобни инструменти :)

 

Абсолютно е така. На този "туул" целта му е да ръчкаш търсачките, които плащат на SF, улеснението е минимално. Не съм сигурен и до колко momondo е подходящ избор за FD търсачка.

Връзка към мнение

Защо няма за каяк... там в повечето случай ми излизат най-добри цени. Интересно ми е защо все още тук не е започнала дискусия за конкрени примери за FD, при положение, че определено има как да се случват нещата и от България.

Връзка към мнение

Заради това, може би: http://magelanci.com/topic/3006-fuel-dumping-или-финтиране-на-горивната-такса/?p=53548

 

Повечето хора тук са "семейно" пътуващи, залагащи на сигурността, в комбинация с оптимална цена.

 

Иначе, momondo, kayak, skyscanner ... всичкото мета търсачки, които имат мулти-сити, са подходящи за целта, защото ти спестяват ровене в конкретните ОТА, колкото да видиш дали нещо сработва изобщо. Уви, много дъмпове не се хващат така, т.като зависят от конкретна агенция, но е повече от нищо.

Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Пръкна се нов сайт за търсене на дъмпове: http://www.fueldumpstrike.com

Изглежда обещаващо, дори имат приложение за сваляне, с което да търсите по-ефективно. Когато намерите 5 трика, получавате ъпгрейд и пълен достъп до базата им данни.

 

Изглежда целят crowdsourcing на търсенията.

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Идеята за сайта е страхотна. Не знам защо обаче всичките полети, които проверих, ползват 1х или 3х с Брисбейн -> Брисбейн. Никой ли не знае друга по-неподозрителна двойка за дъмпене?!

Редактирано от petko
Връзка към мнение

Това с Бризбейн няма общо с дъмпа. На безплатните обикновените акаунти реалната отсечка е скрита с xxx и се разпознава като Бризбейн от експедиа.

Редактирано от macf1an
Връзка към мнение

Да, прав си.

С малко reverse engineering горе долу разбрах как работи апликейшъна и имам списък с всички 1х/3х отсечки, които са зададени за проверка. Дори открих два 1х fuel dump-a: тук и тук. Знам, че не са приложими, както би бил един 3х, но като за начало съм много доволен от напредъка :)

Редактирано от petko
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Тоя първия да го беше видял Матеев миналата седмица :)

Ако искаш пусни скрийншот на 1х/3х двойките, които си открил.

Връзка към мнение

Имам някакво предусещане, че Емиратите лесно се дъмпят... Иначе листата с тези, които изкарах за няколко минути, е достъпна тук. Когато се стартира апликеъшъна, той приема в некрипритан вид заявки от всякакви юзъри, за да използва процесорното време на компютъра.  Предполагам по подобен начин се правят и заявките към ОТА-та.

От трейсовете е лесно видимо кой е потребителския емайл, както и какво е търсено. 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Да се намеся и аз в тази болна тема :)

 

Освен цената на тарифата, трябва да гледате и да не позволява HIP, т.нар. Higher intermediate point. Тогава каквото и да търсите, винаги ще плащате по-високата цена.

 

Ако сте си купили билета през агенция, никоя авиокомпания не можа да ви задължи да плащате разликата. Всички претенции се отнасят към агенцията. Вие винаги може да кажете, че сте искали просто обикновения маршрут и представа си нямате защо имате допълнителен полет в резервацията. Ако искате да сте сигурни, че няма да имате проблеми, търсете някакъм подобен или поне близък къс полет.

 

Ето един fuel dumping за Лима. Трябва да помолите, обаче, да ви чекират багажа до Мадрид. Или да пътувате само с ръчен. Или да изчакате да ви го доставят с няколко дни закъснене от Лондон.

 

 1 IB6651 09FEB TH MADLIM    1:10P  7:15P
 2 IB6650 22FEB WE LIMMAD    9:00P  2:35P
 3 BA7054 24FEB FR MADLHR    8:20A  9:50
 

 

Нова цена:

TICKET     BASE EUR       EV USD   TX/FEE USD       TKT TTL USD
 ADT01       112.00       127.00       490.64            617.64

 

Редовна цена:

TICKET     BASE EUR       EV USD   TX/FEE USD       TKT TTL USD
 ADT01       132.00       150.00       587.24            737.24


 

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
  • 3 месеца по-късно ...

След неколкомесечна пауза в опитите, възобнових вчера, и днес достигнах първи пробив. Паднаха 106 евро нетно, но има още много накъде! Поне съм хванал сериозна следа и действам в тази посока. Една единствена ОТА-та (никога не съм я чувал). Интересното е, че работи при две различни АК, на пръв поглед едната НЕ би трябвало да може, а то си може....явно трябва да си разбия всички представи, и да ги изградя наново :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Дали можеш да дадеш малко повече инфо като 3c,4c, нещо кодирано, може и на лично :) Аз следя flyertalk, там мачкат.

 

Ами то е от там, c2-c6 под 200 долара rt. Звучи много приятно, ако се намери.

Връзка към мнение

:O Че това е безплатно... има ли как да измислим да споделиш малко вече информация, като цяло съм много за такива неща и знам правилата на играта.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.