Прескочи до съдържание

Нощ на музеите в Пловдив - полет със самолет за късметлии


Sju

Препоръчани мнения

Здравейте, магеланци!

 

В тазгодишното издание на "Нощта на музеите и галериите" в Пловдив на 12 септември (петък) се включва и Музеят на авиацията с. Крумово с безплатен вход за посетители и проект "Полет в нощта" 16.00-20.00 часа..

 

Гостите ще имат възможността да полетят със самолети на леката авиация от 17.00 до 19.00 ч. Няколкото машини ще повозят печелившите 10 човека, които трябва да са над 18 години. Шансът за полет ще се определи чрез изтриване на скреч карта, която всеки желаещ ще получи на входа на музея.

 

Тренажор с катапултна седалка КМ-1МУ от 16.00 до 20.00 ч. ще демонстрира учебно катапултиране на „пилот“. Участие в него ще вземат 50 човека над 16 години, избрани по същия начин със скреч карта.

 

От 16.00 и 20.00 ч. 30 участника ще извършат симулативен полет на самолет Л-410 в рамките на 10 минути. Участниците се определят отново на принципа на късмета – получавайки своята стреч карта на входа на музея.

 

В салона на пътнически самолет Ан-24 екипът на музея е подготвил прожекции на филми, свързани с историята на българската авиация и кадри от провежданите авиационни демонстрации в страната. Специално звуково устройство ще пресъздава звук на излитащ самолет Ан-24.

 

В Нощта на музеите и галериите – Пловдив, гостите на музея ще имат достъп до кабините на изтребителя МиГ-21 бис, бойния вертолет Ми-24 и самолет Ан-2.

 

От 16.00 до 20.00 ч. на всеки кръгъл час от паркинга на х-л „Тримонциум“ тридесет местен автобус ще извозва безплатно посетителите на музея.

 

Източник: http://www.airmuseum-bg.com/Arhiv/new_10.html

 

 

 

Освен с предвидените автобуси, до авиобазата на с.Крумово може да се стигне с пътнически влак или с автомобил от Пловдив. Предходни години, когато се организира авиошоу там, какъвто не е точно случаят, но все пак, се образуват големи колони и задръствания по Асеновградско шосе. Имайте предвид, че може да се случи и това и да не успеете да стигнете навреме до музея.

Редактирано от Сю_
  • Харесвам 7
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.