AlexandraKo Публикувано: 7 април, 2015 Публикувано: 7 април, 2015 Нацели го от раз при положение ,че има толкова много фортове. Jodhpur , Раджастан , а това на стената до главната порта са отливки от дланите на вдовиците непосредствено преди да бъдат жертвани. Традицията повелявала при смърт на махараджата съпругите да го придружават в отвъдното. Жестоки времена ще да са били Няма да играя повече , както казах много сте добри !!! По повод на традицията, гледах един филм: вдовицата се окичва с най-скъпите си бижута, минават през портите на двореца, за последен път. Оставят червен отпечатък на стената, после заедно с цялото мълчаливо шествие отиват в храма и там всичките им накити се раздават. После вдовицата отива на кладата заедно с мъртвия си съпруг и не трябва да има нито плач, нито писъци, докато я горяха жива. Ужас не, ами ужасТ! Не съм се сетила да поровя дали го има още този обичай Ти пък - наместо да се радваш, че загадката ти е позната бързо, се мусиш Хайдеее, играй си пак с нааас, моляяяя! 1
Zaro Публикувано: 7 април, 2015 Публикувано: 7 април, 2015 не трябва да има нито плач, нито писъци, докато я горяха жива. Е, няма как и да има - горените на клада умират от задушаване с дим, а не от огъня.
cck Публикувано: 7 април, 2015 Публикувано: 7 април, 2015 Това ми прилича като да е у нас. Не. Ето жокер с интереснен обект от околията
AlexandraKo Публикувано: 7 април, 2015 Публикувано: 7 април, 2015 (редактирано) Да не е Япония? С покрив от оризова слама? Редактирано 7 април, 2015 от AlexandraKo 1
cck Публикувано: 7 април, 2015 Публикувано: 7 април, 2015 Да не е Япония? Там е. Ще се пробва ли някой с точното място или да издавам
AlexandraKo Публикувано: 7 април, 2015 Публикувано: 7 април, 2015 (редактирано) Нара или Никко? По-скоро залагам на Никко, че там имаше стръмни места. Редактирано 7 април, 2015 от AlexandraKo
cck Публикувано: 7 април, 2015 Публикувано: 7 април, 2015 Нара или Никко? По-скоро залагам на Никко, че там имаше стръмни места. Не, посоката е другото море САВАУТИНАГАСЕНО 沢内長瀬野 Иие ("не", яп.) Посоката е на юг. Обектите са в известна долина.
cck Публикувано: 7 април, 2015 Публикувано: 7 април, 2015 Ивакуни, Долината на смъртта? Не На север от Нагоя. Характерният покрив на къщите и запазения традиционен бит на местните е причината района да бъде включен в списъка на ЮНЕСКО със защитени обекти.
AlexandraKo Публикувано: 7 април, 2015 Публикувано: 7 април, 2015 (редактирано) На мен ми се свършиха познанията, остана само районът на Канадзава. Редактирано 7 април, 2015 от AlexandraKo 1
cck Публикувано: 7 април, 2015 Публикувано: 7 април, 2015 Съвсем наблизо до Каназава, но в планините. Историческите селища Shirakawa-go и Gokayama в Япония.Намират се в планински район, който е бил откъснат от останалата част на света за дълъг период от времеСелата с къщи в стил Gassho са просъществували с отглеждане на черничеви насаждения и копринени буби.Големите къщи със стръмно наклонени сламени покриви са единствените по рода си в Япония. Селата Ogimachi,Ainokura и Suganuma са изключителни примери за традиционен начин на живот.http://whc.unesco.org/en/list/734Филмче по темата: UNESCO TV / © NHK Nippon Hoso Kyokai --- AlexandraKo, ти си на ход 2
AlexandraKo Публикувано: 7 април, 2015 Публикувано: 7 април, 2015 Ето нещо цветно: Къде и какво, обичайните въпроси
AlexandraKo Публикувано: 7 април, 2015 Публикувано: 7 април, 2015 (редактирано) Галери Лафайет - Париж Ееее, браво, traveler, точно това е! Куполът на Галери Лафайет! Заповядаи , моля, за следващата загадка. Забавих се, а ти си познал отдавна, ма нали днеска празник, купонче ;) Галерѝ Лафайет (на френски: Galeries Lafayette) е универсален магазин в Париж, разположен на булевард „Осман“. Той е собственост на компанията Груп Галери Лафайет, която води началото си от открит през 1894 година малък магазин на ъгъла на улиците „Лафайет“ и „Шосе д'Антен“, в съседство със съвременния магазин, построен през 1912 година. С търговска площ от 70 хиляди квадратни метра, 25 милиона посетители и 1 милиард евро оборот през 2009 година, днес Галери Лафайет е един от най-големите луксозни магазини в света, изпреварвайки подобни магазини, като Харъдс в Лондон, Блумингдейлс в Ню Йорк и Исетан в Токио.[1] източник:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8_%D0%9B%D0%B0%D1%84%D0%B0%D0%B9%D0%B5%D1%82 За мен това е много приятно място за разходка и пиене на хубаво кафенце, но не и за пазаруване. Даже при големи намаления ценичките там са толкова възрастни, че някои са даже нереални. Не че не се изкущавам с нещо дребно от време на време, само заради удоволствието да е избрано от там. Редактирано 7 април, 2015 от AlexandraKo 1
traveler Публикувано: 7 април, 2015 Публикувано: 7 април, 2015 Ееее, браво, traveler, точно това е! Куполът на Галери Лафайет! Заповядаи , моля, за следващата загадка. Забавих се, а ти си познал отдавна, ма нали днеска празник, купонче ;) Галерѝ Лафайет (на френски: Galeries Lafayette) е универсален магазин в Париж, разположен на булевард „Осман“. Той е собственост на компанията Груп Галери Лафайет, която води началото си от открит през 1894 година малък магазин на ъгъла на улиците „Лафайет“ и „Шосе д'Антен“, в съседство със съвременния магазин, построен през 1912 година. С търговска площ от 70 хиляди квадратни метра, 25 милиона посетители и 1 милиард евро оборот през 2009 година, днес Галери Лафайет е един от най-големите луксозни магазини в света, изпреварвайки подобни магазини, като Харъдс в Лондон, Блумингдейлс в Ню Йорк и Исетан в Токио.[1] източник:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8_%D0%9B%D0%B0%D1%84%D0%B0%D0%B9%D0%B5%D1%82 За мен това е много приятно място за разходка и пиене на хубаво кафенце, но не и за пазаруване. Даже при големи намаления ценичките там са толкова възрастни, че някои са даже нереални. Не че не се изкущавам с нещо дребно от време на време, само заради удоволствието да е избрано от там. На мен пък ми харесва ресторанта на самообслужване на последния етаж.
AlexandraKo Публикувано: 8 април, 2015 Публикувано: 8 април, 2015 (редактирано) съвсем случайно Хайде, разказвай, моля! Вече имахме загадка за руската колония там, това е друго интересно място. Редактирано 8 април, 2015 от AlexandraKo
traveler Публикувано: 8 април, 2015 Публикувано: 8 април, 2015 Това е лутеранската църква Фриденскирхе(църква на мира).Намира се в дворцовия парк Сан Суси,Потсдам.Кампанилата и е подобна на тази на църквата Санта Мария ин Космедин в Рим.Разчитах на архитектурата и да ви затрудни поне малко,но уви. Mu_ru ти си наред.
AlexandraKo Публикувано: 8 април, 2015 Публикувано: 8 април, 2015 Аз пък, много се кефя, като се познае от пръв път.
mu_ry Публикувано: 8 април, 2015 Публикувано: 8 април, 2015 ей, супер, ето и моя снимка от там а това е новата загадка, да видим колко бързо ще познаете тези стенописи
AlexandraKo Публикувано: 8 април, 2015 Публикувано: 8 април, 2015 Ах, как знам, как знааам, ама нека някой друг да каже. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега