Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

преди 3 часа, Травеолани каза:

И аз бих могла да пусна снимка, ако е ок или ако master of germs e зает 🙂

Бях зает да пиша в други теми. 😂

Но съм на село с половинчат обхват и само с телефон и не разполагам с изобилие от снимки в него. Нов ми е и не е никак трудно с минимум ровене във форума да се разбере, къде съм бил през последния месец. 

Така че, пускай ти следващата загадка! И без това ти ми подаде ключа за разшифроването на предишната 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Часовата разлика с Ванкувър май забави играта още повече...

Затова ще си продължа аз:

А) от каква надморска височина са снимани следните 4 снимки?

1.

DSC02294.thumb.JPG.084ea58c4c74529078ab64273acf7f33.JPG

2.

DSC02299a.thumb.jpg.d8314d40de9db050e878466c8cc368d3.jpg

3.

DSC02303.thumb.JPG.e0938a18b47f79f9dcc0ce3758e1f909.JPG

4.

DSC02310.thumb.JPG.7acb38a62a56faec80b073e2944ffd64.JPG

Б) На тези снимки са представени някои от най-известните върхове в Доломитите. Подредете снимките по низходящ ред на надморската височина на най-високия връх, който се вижда ясно на всяка от тях! (т.е. заснежената планинска верига на хоризонта на снимка 3. да не се взема предвид)

В)... Извън играта 😉 Така и така скоро ще е време за магелански календари. Дали някоя от тези снимки заслужава да участва в надпреварата, или да търся нещо още по-така 😄 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 16 часа, master_of_germs каза:

Бях зает да пиша в други теми. 😂

Но съм на село с половинчат обхват и само с телефон и не разполагам с изобилие от снимки в него. Нов ми е и не е никак трудно с минимум ровене във форума да се разбере, къде съм бил през последния месец. 

Така че, пускай ти следващата загадка! И без това ти ми подаде ключа за разшифроването на предишната 🙂

Благодаря - ще пусна :). Не бях сигурна дали е ок и да не нарушавам някое правило :). Малко се позабравихме, но сега си имаме две загадки :).

Как се казва това езеро и къде се намира? 

68D1368A-05BB-49FC-BC30-2E6F992775DF.thumb.jpeg.7e99d73e613d65103f4f2f66056928bf.jpeg

🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
3 minutes ago, master_of_germs said:

Аз имам 2 отговора:

• от позитивна - над морското ниво са
  • от голяма надморска височина 😄
  • Харесвам 2
  • Браво 3
  • Смея се 6
Връзка към коментар
преди 1 минута , Травеолани каза:

Благодаря - ще пусна :). Не бях сигурна дали е ок и да не нарушавам някое правило :). 

Как се казва това езеро и къде се намира? 

68D1368A-05BB-49FC-BC30-2E6F992775DF.thumb.jpeg.7e99d73e613d65103f4f2f66056928bf.jpeg

🙂

Май писахме едновременно 😄  Предлагам магеланците да се разделят на отбор "ябълка" и отбор "черешка", да видим кой ще се справи по-бързо 🙂 

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 15 часа, master_of_germs каза:

...

Затова ще си продължа аз:

1.

DSC02294.thumb.JPG.084ea58c4c74529078ab64273acf7f33.JPG

2.

DSC02299a.thumb.jpg.d8314d40de9db050e878466c8cc368d3.jpg

3.

DSC02303.thumb.JPG.e0938a18b47f79f9dcc0ce3758e1f909.JPG

4.

DSC02310.thumb.JPG.7acb38a62a56faec80b073e2944ffd64.JPG

Б) На тези снимки са представени някои от най-известните върхове в Доломитите. Подредете снимките по низходящ ред на надморската височина на най-високия връх, който се вижда ясно на всяка от тях! (т.е. заснежената планинска верига на хоризонта на снимка 3. да не се взема предвид)

В)... Извън играта 😉 Така и така скоро ще е време за магелански календари. Дали някоя от тези снимки заслужава да участва в надпреварата, или да търся нещо още по-така 😄 

Все пак … не се удържа! :wink:

Отговор на В):

Аз не бих гласувал за нито една от тези снимки, не защото са лоши. Напротив, особено последната.:good:

Причината е чисто егоистична - Комплексират ме. … И да рискувам да си докарам някоя депресия, като ги (я) гледам цял месец.

:grin:

--------------

Аз ще съм от отбор "зелка". (Ще стоя и ще гледам...)

Нямам никакви идеи за езерцето, освен че може би да е някое канадско, а пък за твоите … ептен.

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 17 минути , Травеолани каза:

Не е канадско 🙂

На мене едно балканско ми седи пейзажчето около езерото, ама се чудя кой ли балканец би се захванал да го огражда с мрежа...

Връзка към коментар

Разбрах, че тук гугъл е забранен. Не видях, обаче в 429-те страници на темата забрана за шпионаж из други теми на Магеланци. Ако пак съм в нарушение, ще се откажа от познаването🙂

Давам отговор за отбора по надморските височини:

На 04.08.2019 г. снимките са правени от 3225 м надморска височина, връх Tofana di rozes 🙂

• Харесвам 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 19 минути , ДиянаВ каза:

Разбрах, че тук гугъл е забранен. Не видях, обаче в 429-те страници на темата забрана за шпионаж из други теми на Магеланци. Ако пак съм в нарушение, ще се откажа от познаването🙂

Давам отговор за отбора по надморските височини:

На 04.08.2019 г. снимките са правени от 3225 м надморска височина, връх Tofana di rozes 🙂

Това беше идеята 🙂 Жокерите  от по-предишния ми пост насочваха да се погледне точно там 🙂 

За да съм много гаден, познайте коя от четирите снимки не е правена баш от върха 😄 😄 

Не е забранено да се ползва гугъл, а само google images или ggogle street view (поне аз не ползвам стрийт вю никога), но защо да не се порови човек за информация в нета. С тая цел съм пуснал снимки и на околните върхове. И нямам нищо против да се проверява в уикипедия или където и да е. Стига да не е автоматично разпознаване на снимката от компютърна програма. Идеята на играта е да стимулира научаваме нови неща, като активно намираме информацията сами, поне аз винаги така съм го приемал. Надморската височина не е нужно да я знаете, тя е дребна подробност. Винаги може да се провери. Но сниманите върхове са красиви и наистина много известни.

Не ми се струва нормално стотици хора в темата да могат да различават примерно катедралата в Шартър от тази в Амиен или някое друго френско село или да посочат разликите между тая и оная часовникови кули, а да няма достатъчно хора да различат кое е Вихрен и кое - Кутело, примерно. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Харесах много снимките ти. Прав си за мисловната идея на играта. На мен това ми е много забавно - да се мъча да позная места, на които не съм била, чрез различни източници. Освен това се запаметява и образа, макар и през чуждите очи.

Май снимка 4 не е правена от върха🙂. Нисичко ми се вижда.

• Браво 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, master_of_germs каза:

На мене едно балканско ми седи пейзажчето около езерото, ама се чудя кой ли балканец би се захванал да го огражда с мрежа...

Не е балканско :).

преди 57 минути , ДиянаВ каза:

Ама цвета му е като за канадско. Тогава да не е от съседите САЩ? 

Може ли жокер за континент, държава?

Американско е! Май месец ходихме в Калифонрия, та е от там снимката :). Това са силни жокери, сега надявам се ще е по-лесно да се познае името на езерото 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Мислех, че е по към севера на САЩ. Хм, да видим 🙂. Хайде американците от българо-магелански произход да помагат. Аз съм чувала само за Солт Лейк😆 покрай Сити

Връзка към коментар
Преди 1 час, Травеолани каза:

Американско е! Май месец ходихме в Калифонрия, та е от там снимката :). Това са силни жокери, сега надявам се ще е по-лесно да се познае името на езерото 🙂

Тахо? 🙂

Само гадая...

Връзка към коментар
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Мислех, че е по към севера на САЩ. Хм, да видим 🙂. Хайде американците от българо-магелански произход да помагат. Аз съм чувала само за Солт Лейк😆 покрай Сити

Солт Лейк е в Юта 🙂

преди 4 минути , Стоянка каза:

Тахо? 🙂

Само гадая...

На северозапад от Тахо и там видяхме следи от горски пожари по гората.

Езерото има странна форма и има и връх със същото име.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Травеолани каза:

Езерото има странна форма и има и връх със същото име.

Donner Lake?

В даден момент просто ще изчерпим възможностите 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Хм, заблял съм се. Бях написал отдавна, че изобщо не прилича ми на Тахо, ни на Моно, и съм забравил да го постнa. 

С последния жокер бих казал Lake Davis.

П.п. обаче съм далече от истината...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Травеолани каза:

Още един жокер - магистрала I-5 минава през това езеро. Снимката е правена на рест ерия.

Shasta lake

Определено е с шашава форма

Че и в момента има голям горски пожар точно при това езеро 😡

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 3 часа, master_of_germs каза:

Shasta lake

Определено е с шашава форма

Че и в момента има голям горски пожар точно при това езеро 😡

Точно така - Шаста Лейк 🙂

Браво 🙂

Връзка към коментар

3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. 

Съобщението е автоматично. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.