master_of_germs Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 преди 19 минути , ДиянаВ каза: По-нагоре, преди тази на Таньо Опера-театър, по твоята част @AlexandraKo Точно 🙂 И по-точно - сградата на националната опера и балет в Тбилиси По-тоз повод се сещам един стар виц. Радио Ереван обявява награда за тоя, който се престраши да измери, коя е най-дългата оперна сцена в света; дали в Тбилиси или в Ереван... Както е всеизвестно, нито един истински грузинец, нито пък истински арменец би приел да седи на втория ред 😄 3 2 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 Тук сте ... повече от енциклопедия 👏 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 преди 24 минути , ДиянаВ каза: По-нагоре, преди тази на Таньо Опера-театър, по твоята част @AlexandraKo Дайте я, моля, че не я намерих. преди 2 минути , ДиянаВ каза: Тук сте ... повече от енциклопедия 👏 Ми, нали, за това търчим по света, с отворени очи 3 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 1 hour ago, Lorette said: Коя е сградата и мястото? 9 minutes ago, master_of_germs said: Точно 🙂 И по-точно - сградата на националната опера и балет в Тбилиси По-тоз повод се сещам един стар виц. Радио Ереван обявява награда за тоя, който се престраши да измери, коя е най-дългата оперна сцена в света; дали в Тбилиси или в Ереван... Както е всеизвестно, нито един истински грузинец, нито пък истински арменец би приел да седи на втория ред 😄 Късно е, вече е разгадана 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 преди 11 минути , ДиянаВ каза: Късно е, вече е разгадана Е, мога да добавя името: Палиашвили.... 3 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 Може ли да пусна нещо, което открих на служебния си компютър, докато ми е под ръка, че в телефона само популярните Сицилия и Париж. Тук сте толкова печени, че не знам дали загадката ще издържи и половин час 😀 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 Пускай, да му се нахвърлиииим! 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 преди 33 минути , AlexandraKo каза: Дайте я, моля, че не я намерих. Ми, нали, за това търчим по света, с отворени очи Освен очи си трябват и бръчки … в мозъка: преди 40 минути , master_of_germs каза: Точно 🙂 И по-точно - сградата на националната опера и балет в Тбилиси ... 😄 преди 19 минути , AlexandraKo каза: Е, мога да добавя името: Палиашвили.... 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 преди 30 минути , ДиянаВ каза: Може ли да пусна нещо, което открих на служебния си компютър, докато ми е под ръка, че в телефона само популярните Сицилия и Париж. Тук сте толкова печени, че не знам дали загадката ще издържи и половин час 😀 По принцип само чаках @Lorette да ми даде реда, за да ти го прехвърля. И ако искаш да знаеш, ползвах гугъл 🙂 Бях убеден, че е или от Тбилиси, или от Ереван, макар никога да не съм бил в тези два града. Но изобщо не бях сигурен, че е опера или театър. След твоето мнение написах в гугъл Opera Tbilisi и първата снимка, която излезе, беше почти идентична. Така че ти си най-виновна за отгатването 🙂 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 Ето пускам. Част от коя сграда е този интериор? 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 18 minutes ago, master_of_germs said: По принцип само чаках @Lorette да ми даде реда, за да ти го прехвърля. И ако искаш да знаеш, ползвах гугъл 🙂 Бях убеден, че е или от Тбилиси, или от Ереван, макар никога да не съм бил в тези два града. Но изобщо не бях сигурен, че е опера или театър. След твоето мнение написах в гугъл Opera Tbilisi и първата снимка, която излезе, беше почти идентична. Така че ти си най-виновна за отгатването 🙂 Аз пък след като написа, че е Операта в Тбилиси, също се насочих към чичко Гугъл, за да разбера кой е архитекта. Има нещо руско в тези дантели по фасадата. И така Уикипедиа казва: Архитект е Victor Alexandrovich Schröter руснак от Санкт Петербург с немски произход. Архитект е също на Националната опера на Уркайна, и ЖП гарата в Одеса. Браво на нас 🤗 Няма да чакаме @Lorette да се произнася тържествено, защото работният ден върви към края си и трябва да се уплътни подобаващо 😆 1 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 преди 22 минути , ДиянаВ каза: Част от коя сграда е този интериор? Palácio de Monserrate? Връзка към коментар
Фил Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 преди 21 минути , ДиянаВ каза: Ето пускам. Част от коя сграда е този интериор? Джамията в Абу Даби ... 2 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 Точно така. Фичо позна джамията в Аду Даби. Предричах, че за няма и половин час ще падне загадката и печелившия отговор дойде на 27-та минута 😀. Браво! ето още малко снимки, които бяха за жокер 5 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 преди 39 минути , ДиянаВ каза: Аз пък след като написа, че е Операта в Тбилиси, също се насочих към чичко Гугъл, за да разбера кой е архитекта. Има нещо руско в тези дантели по фасадата. И така Уикипедиа казва: Архитект е Victor Alexandrovich Schröter руснак от Санкт Петербург с немски произход. Архитект е също на Националната опера на Уркайна, и ЖП гарата в Одеса. Браво на нас 🤗 Няма да чакаме @Lorette да се произнася тържествено, защото работният ден върви към края си и трябва да се уплътни подобаващо 😆 Да те светна, че Виктор Шретер е архитекторът и на Маринския театър в Питер. И да те изпитам - какво показва този часовник в Шейх Ал Зайед? 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 преди 9 минути , AlexandraKo каза: преди 28 минути , Фичо каза: Джамията в Абу Даби … И дза те изпитам - какво показва този часовник в Шейх Ал Зайед? @Фичо , много си бърз! А пък и @ДиянаВ много смотана снимка беше сложила. ЖиСиЕмска... преди 9 минути , AlexandraKo каза: Да те светна, че Виктор Шретер е архитекторът и на Маринския театър в Питер. И дза те изпитам - какво показва този часовник в Шейх Ал Зайед? Тя, @AlexandraKo .. тъй и тъй ще те "скъса". Но ето един по-лесен въпрос: Нещо за полилея да кажеш. Даже виж как, така, отворено ти го задавам. 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 Джамията в Абу Даби, Бялата джамия или Шейх Зайед е сравнително нова сграда. Фунционира от 2007 г. Умишлено не е построена да бъде най-голямата джамия, защото емирските шейхове не са искали да засенчват джамията в Свещения град Мека. Нито една джамия няма право да бъде по-голяма от тази в Мека. Затова шейховете решили да бъде най-скъпо струващата - полилеите са с кристали сваровски, белият мрамор от Италия, керамика, килими от Иран, злато, всичко събрано от най-доброто качество по света. Какво научих при посещението си, а дали е така ... не съм проверявала. В мюсулманските храмове по стените не се изобразяват животни, хора и т.н. Алах е само един и всяко друго изображение е грях. За това се използват само флорални мотиви. По стената арабските надписи са хвалебствия към Алах. Психолози са анализирали, че когато молещият се мюсулманин изрече поне 12 хвалебствия към Алах, отмятайки топчета на броеницата, той се настройва само позитивно и не само душата, но и мозъкът му се причиства. На едната от снимките горе е часовник, който показва часовете за молитва. По начало не съм почитател на арабската показност, пищност и "фукария", но тази джамия ми хареса. Скъпа е, личи си от всякъде, но има изящност в интериора. Харесвам тази черта на арабите - да извличат и търсят най-доброто от целия свят. 2 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 12 minutes ago, ven62 said: @Фичо , много си бърз! А пък и @ДиянаВ много смотана снимка беше сложила. ЖиСиЕмска... Тя, @AlexandraKo .. тъй и тъй ще те "скъса". Но ето един по-лесен въпрос: Нещо за полилея да кажеш. Даже виж как, така, отворено ти го задавам. Полилеят е с кристали Сваровски. Това помня от преди 5 години. Часовникът показва часовете за молитва 😀. Сегашната дата и датата според арабския календар. 4 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 преди 6 минути , ДиянаВ каза: белият мрамор от Италия Струва ми са да ни казаха, че мраморът е македонски, от Прилеп. 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 @Фичотържествено си обявен си за победител. Моля те затрудни максимално тез всезнаещи магеланци 😉 1 minute ago, Фичо said: Струва ми са да ни казаха, че мраморът е македонски, от Прилеп. Да имаше и македонски мрамор наистина. Мисля, че отвън е македонски, защото е много бял, чак ослепително. А вътре няма начин да няма и италиански мрамор 😉 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 преди 5 минути , ДиянаВ каза: Моля те затрудни максимално тез всезнаещи магеланци 😉 Това е задача почти непосилна, особено когато АlexandraKo се навърта наоколо - само веднъж "успях" с едни морски вълни и хълмче в далечината от Бразилия , ама не беше много коректно от моя страна, понеже такъв пейзаж може да има на хиляди места по света, ама тогава нещо бях в кофти настроение Отивам да изровя нещо от фотоархивите 1 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 Полилеите са 7, произведени са в Европа, от немската фирма Фаустиг. Тоя, дето @ven62 Венчо пита за него, е най- големият, 10-12 тона / ако не се лъжа/. То, само, златото по полилеите им е къде 50 кила. Даааа, ама Катарците след тях, си турИха почти два пъти по тежък, в техното моске и станаха първи, при меренето на.... 3 1 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 4 minutes ago, AlexandraKo said: Полилеите са 7, произведени са в Европа, от немската фирма Фаустиг. Тоя, дето @ven62 Венчо пита за него, е най- големият, 10-12 тона / ако не се лъжа/. То, само, златото по полилеите им е къде 50 кила. Даааа, ама Катарците след тях, си турИха почти два пъти по тежък, в техното моске и станаха първи, при меренето на.... И мен нещо немско ми се въртеше в историята за полилеите, но се чудех дали германец е дизайнерът им. Замълчах да не изцепя глупост☺️ Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 преди 1 минута , AlexandraKo каза: … от немската фирма Фаустиг. ... Е, този отговор чаках. Демек - християнски е. 2 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 27 minutes ago, ven62 said: А пък и @ДиянаВ много смотана снимка беше сложила. ЖиСиЕмска. Можеш ли да ми кажеш защо е смотана снимката. Може и да не е жисиемска, не помня. Декемри 2014 нямах смартфон, даже и айфон🤪. Май с Нокиа бях. Намерих тези снимки на флашка на работа, събирани от няколко фотографски източници. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега