ven62 Публикувано: 1 април, 2020 Публикувано: 1 април, 2020 преди 35 минути , домосед каза: Karl-Heinz Rummenigge 🙄 Не се подигравай. (Изобщо, Вие - енциклопедистите ( @домосед , @AlexandraKo , ... ), не се обаждайте. ) За едни е лесно, за други не съвсем. Този Румениге съм го чувал … от Мичмана, но едва ли ще остане в историята, подобно на този дето търсим. Румениге има ли принос в обогатяването на няколко езика !?
AlexandraKo Публикувано: 1 април, 2020 Публикувано: 1 април, 2020 Начииииии, @домосед има нюх - това сигурно е някой замък в Германия.Така ли е? Да познаваме едно по едно, докато измисляме следващото. 1
Фил Публикувано: 1 април, 2020 Публикувано: 1 април, 2020 преди 42 минути , ven62 каза: Не се подигравай. (Изобщо, Вие - енциклопедистите ( @домосед , @AlexandraKo , ... ), не се обаждайте. ) А неенциклопедистите може ли да се обаждаме? Това трябва да е свързано с Карл, ама не Румениге, а един велик Карл (или Шарлеман, както му казват франсетата и англетата) и това трябва да е някъде в Аахен, където с тези бронзови плочки се отбелязва туристически маршрут, трябва да проверя дали го имам снимано. А, ето тук се виждат три броя пред входа към съкровищницата на катедралата: 4 6
домосед Публикувано: 1 април, 2020 Публикувано: 1 април, 2020 преди 21 минути , Фичо каза: а един велик Карл и това трябва да е някъде в Аахен, Начетен Фичо! Аз пробвах гугъл със зададените в монограма инициали и ми върна един друг Карл от Барцелона 😂 Carles Puigdemont (@KRLS) 2 1
ven62 Публикувано: 1 април, 2020 Публикувано: 1 април, 2020 Знаех си аз, че бързо ще познаете. Браво Фичо. Градът е зимна резиденция на Карл Велики. Построява дворец, става един от любимите му градове, ... В Аахен са коронясани над 30 императора. Но това, което мен ме впечатли най-много (от познавателна гледна точка) е, че думата крал, не само в българския език, произлизала от неговото име. А от чревоугодническа гледна точка: Магазин само за шоколади с размерите на супермаркет. Разтърсващо! А, и последно: Някъде на баира е "границата" между три държави Германия, Нидерландия и Белгия - Les Trois Bornes. В покрайнините на Aachen и Vaals (селце/градче/квартал на Аахен, но в Нидерландия): @Фичо, заповядай, ти си наред. 9
Фил Публикувано: 1 април, 2020 Публикувано: 1 април, 2020 И още една бронзова плочка от Аахен с малкия Карл и някакъв комикс-герой Barki преди 2 часа, домосед каза: Начетен Фичо! Мерси. И не е толкова от начетеност (историята ми е много слаба област ), ами понеже съм ходил там и съм видял. Извадих късмет с едно пътуването покрай някакъв ремонт на летището в Айндховен през юни, 2016-та, поради което Wizz бяха преместили за кратко полетите си от София вместо до Айндховен, до Маастрихт. Рекох си - я бързо взимай билети, че на тоя Маастрихт не се знае кога ще му дойде ред. А Маастрихт се комбинира идеално с Аахен (около час с пубилчен транспорт) и ето ти приятен удължен уикенд. А късметът ме споходи за още няколко неща: - първо, че въпреки течащите реставрационни работи, известната катедрала не беше затворена и всъщност нямаше проблем за разглеждане, но освен това на площадчето пред катедралата имаше много хубаво организирано представяне в различни павилиони на реставрационния процес с множество табла, чертежи, снимки и демонстрации на живо от различни участинци в реставрацията - каменари, дърводелци, железари, ковачи, зидаро-мазачи, бояджии, витражисти, художници, а също и инженери и архитекти, които са участвали в изготвянето на проекта и технологията на реставрацията. Беше много интересно. - второ - оказа се, че точно този уикенд в Аахен се провежда парад на олдтаймери, а пък аз много си падам по ретро-автомобили. Това беше едно от най-хубавите и богати на коли ралита, които съм виждал. (ако ми остане време може да направя едно отделно фотописче, че имам доста снимки ) - и трето - случих на най-готината airBNB-хазяйка - студентка по медицина, сутрин ми правеше кафенце и го пийвахме на терасата в сладки приказки, после аз излизах да обикалям, а девойката залягаше над учебниците, че беше точно юнската сесия. Отивам да търся снимка за следващата загaдка. 5 4
ven62 Публикувано: 1 април, 2020 Публикувано: 1 април, 2020 преди 52 минути , Фичо каза: ... - и трето - случих на най-готината airBNB-хазяйка - студентка по медицина, сутрин ми правеше кафенце и го пийвахме на терасата в сладки приказки, после аз излизах да обикалям, а девойката залягаше над учебниците, че беше точно юнската сесия. Аз си спомням за една друга "най-готина" твоя Airbnb-хазяйка в Дания ли беше, в Швеция ли. Шведка ще да е била. Около обиколката ти на Øresund. Да ти вдигна малко акциите пред магеланки (то има ли накъде, а и да върна жеста с таблата. ) 2
Фил Публикувано: 1 април, 2020 Публикувано: 1 април, 2020 преди 3 минути , ven62 каза: Аз си спомням за една друга "най-готина" твоя Airbnb-хазяйка в Дания ли беше, в Швеция ли. В Швеция, обаче не ми правеше кафе. 1
Фил Публикувано: 1 април, 2020 Публикувано: 1 април, 2020 Следващата загадка - къде се намира този мост и допълнителен въпрос за отличен - кой е проектантът? 2
ven62 Публикувано: 1 април, 2020 Публикувано: 1 април, 2020 Ако е Лондон е твърде лесно ? A-a-a, Калатрава, сетих се Билбао 2 1
Фил Публикувано: 1 април, 2020 Публикувано: 1 април, 2020 преди 5 минути , ven62 каза: Калатрава, сетих се Билбао Правилен отговор! 2
ven62 Публикувано: 1 април, 2020 Публикувано: 1 април, 2020 преди 2 минути , Фичо каза: Правилен отговор! Шведка -> Малмьо -> Калатрава -> Зубизури Колко пъти на ден мъжете мислеха за секс? 1
AlexandraKo Публикувано: 1 април, 2020 Публикувано: 1 април, 2020 Преди 1 час, ven62 каза: Аз си спомням за една друга "най-готина" твоя Airbnb-хазяйка в Дания ли беше, в Швеция ли. Шведка ще да е била. Около обиколката ти на Øresund. Да ти вдигна малко акциите пред магеланки (то има ли накъде, а и да върна жеста с таблата. ) Ти недей да се мериш с @Фичо, той е волна птичка)))) Ти си, както се жалва сър Антъни: “ ...бях, волен планински орел- лешояд, размахвах криле, накъдето си исках, пък ме направиха, домашен любимец...” Надявам се, познахте, думите на Остап Бендер:)))))))) 1 5
ven62 Публикувано: 1 април, 2020 Публикувано: 1 април, 2020 преди 1 минута , AlexandraKo каза: Ти недей да се мериш с @Фичо, той е волна птичка)))) Ти си, както се жалва сър Антъни: “ ...бях, волен планински орел- лешояд, размахвах криле, накъдето си исках, пък ме направиха, домашен любимец...” Надявам се, познахте, думите на Остап Бендер:)))))))) Остави го ти Сър Антъни какви жалостиви цитати ползва. Сигурен съм, че е доволен да го галят по главичката като "домашен любимец"... както и аз де. 1
AlexandraKo Публикувано: 1 април, 2020 Публикувано: 1 април, 2020 преди 10 минути , ven62 каза: Остави го ти Сър Антъни какви жалостиви цитати ползва. Сигурен съм, че е доволен да го галят по главичката като "домашен любимец"... както и аз де. Ми, то си ви личи, че си ви е добре:)))) Ама, тъй се жалва, за авторитет:)))
Goal & Boss Публикувано: 1 април, 2020 Публикувано: 1 април, 2020 преди 2 часа, ven62 каза: Аз си спомням за една друга "най-готина" твоя Airbnb-хазяйка в Дания ли беше, в Швеция ли. Шведка ще да е била. Около обиколката ти на Øresund. Да ти вдигна малко акциите пред магеланки (то има ли накъде, а и да върна жеста с таблата. ) Те на Фичо готините хазяйки една и две ли са...
Фил Публикувано: 1 април, 2020 Публикувано: 1 април, 2020 преди 1 час, Goal & Boss каза: Те на Фичо готините хазяйки една и две ли са... Сега като каза и се замислих - може би 5-6. Ама и доста греди са случвали де, сещам се една вуйна в Рим, близо до гара Термини, която мязаше на съдържателка на бардак и изглежда да беше надрусана, ама това е друга тема ... @ven62 , хайде пускай нова загадка! 2
AlexandraKo Публикувано: 3 април, 2020 Публикувано: 3 април, 2020 @ven62Венчооооо, ги си наред! Къде отиде, ще те доложа на властите, че не седиш в нета
AlexandraKo Публикувано: 5 април, 2020 Публикувано: 5 април, 2020 На 3.04.2020 г. в 8:50, AlexandraKo каза: @ven62Венчооооо, ги си наред! Къде отиде, ще те доложа на властите, че не седиш в нета Начи, съмнявам се,че на @ven62 Венчо са му спрели , домашно, достъпа до сайта:)))) Така е, кат се заглежда по на @Фичо хазяйките.... Ей, на - от четвъртък го няма.:(( Пртесних се. 1
Pantelej Putnik Публикувано: 5 април, 2020 Публикувано: 5 април, 2020 преди 15 минути , AlexandraKo каза: Начи, съмнявам се,че на @ven62 Венчо са му спрели , домашно, достъпа до сайта:)))) Така е, кат се заглежда по на @Фичо хазяйките.... Ей, на - от четвъртък го няма.:(( Пртесних се. Може би ще трябва да пусне някой друг снимка, за да продължим играта. Все пак минаха около 4 дни. 🤔 1
AlexandraKo Публикувано: 5 април, 2020 Публикувано: 5 април, 2020 преди 2 часа, Pantelej Putnik каза: Може би ще трябва да пусне някой друг снимка, за да продължим играта. Все пак минаха около 4 дни. 🤔 Може би, така ще е добре. Да се включи някой, който има желаниеч пък не се е доредил.:)) 1
Zaro Публикувано: 5 април, 2020 Публикувано: 5 април, 2020 Айде, както се казва, една лесна. Ма наистина е лесна... за който е бил.
Barfly Публикувано: 5 април, 2020 Публикувано: 5 април, 2020 12 minutes ago, Zaro said: Айде, както се казва, една лесна. Ма наистина е лесна... за който е бил. Ронда ?
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега