Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Публикувано:
В момента, AlexandraKo каза:

007

Цифрите са правилни!

Имаш ли обяснение или си ги налучкала при вероятност 0.1% ?

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, домосед каза:

Цифрите са правилни!

Имаш ли обяснение или си ги налучкала при вероятност 0.1% ?

Ми, това е стената на един язовир, дето може да се скача с бънджи, така се наричат скоковете - "007 бънджи",  както в един от филмите за Джеймс Бонд.

Той се смъкна по тази стена.

Публикувано:
преди 1 минута , AlexandraKo каза:

Ми, това е стената на един язовир, дето може да се скача с бънджи, така се наричат скоковете - "007 бънджи",  както в един от филмите за Джеймс Бонд.

Той се смъкна по тази стена.

Да!

А другото?

(отговорът е признат за правилен, просто трябва да го доразнищим)

• Харесвам 1
Публикувано:

Като човек, който е скачал с бънджи (профилната ми снимка е доказателство), бих казал, че начинът, по който ластикът се опъва и Бонд продължава леко спускане надолу, е АБСОЛЮТНА нереална измислица. На практика ластикът след като се опъне до краен предел се свива, което те изстрелва нагоре ... и така няколко пъти.

Стената е Verzasca Dam, а ските са спускане от Schilthorn предполагам?

Публикувано:
преди 14 минути , Gentleman Basta каза:

начинът, по който ластикът се опъва и Бонд продължава леко спускане надолу, е АБСОЛЮТНА нереална измислица. На практика ластикът след като се опъне до краен предел се свива, което те изстрелва нагоре ... и така няколко пъти.

Е той затова изстреля тая джаджа, с помощта на която се "закотви" за долната площадка, че да не се изстреля пак нагоре, като почне да се свива ластикът.  :grin:

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , Gentleman Basta каза:

Стената е Verzasca Dam, а ските са спускане от Schilthorn предполагам?

Да, това са местата. На скиорския кадър на хоризонта се вижда Шилтхорн със заведeнието Piz Gloria, от което Бонд бяга в следния епизод

Въпросът беше за трите цифри, така че @AlexandraKo е на ход!

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , домосед каза:

Да си призная, откакто спряхме да караме ски, в снежна планина не съм ходила. Много го мразя снега:((((

Ама, на тоя язовир, по лятно време  сме ходили, то не е далече, с кола от Милано, през Лугано.

Нека @Gentleman Basta, ако няма против, той да сложи следващата загадка.

Публикувано:
преди 14 минути , домосед каза:

Като рече за трите цифри, та първото, което ми изникна, беше 007, от " бънджи 007", за това питах, дали е скок или катерене.:)))

• Браво 1
Публикувано:
преди 14 минути , Gentleman Basta каза:

Какво е това, къде е и откъде снимам?

Питам Google за "сграда летяща чиния", а той ми връща ... Бузлуджа 🤪

• Смея се 4
Публикувано:
преди 13 минути , домосед каза:

Питам Google за "сграда летяща чиния", а той ми връща ... Бузлуджа 🤪

Е питай го на полски! :grin:

Публикувано:
преди 29 минути , Gentleman Basta каза:

Какво е това, къде е и откъде снимам?

"Сосиерата":) И би трябвало да е снимана от върха на кулата "Варшава II", до колкото успях да преценя от Google Maps:)

Публикувано:
преди 40 минути , AlexandraKo каза:

Може би, е снимано, от някоя от кулите на Минния музей?

Да

преди 40 минути , Янко Велков каза:

"Сосиерата":) И би трябвало да е снимана от върха на кулата "Варшава II", до колкото успях да преценя от Google Maps:)

Да

С фотофиниш @AlexandraKo е победител

Това е спорната зала на Катовице - Spodek, а снимката е правена от кулата Варшава 2. Градът е индустриален и очакването ни беше да е сив и скучен. Всъщност центърът е малък, но приятен, а самият град се развива разумно - проектират се "ансамбли" от жилищни постройки. Бих казал, че е нещо като София, ама обратното. Разведоха ни мой приятел румънец и приятелката му - полякиня и всъщност имахме един много приятен ден, за който нямахме никакви очаквания.

• Харесвам 6
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Нека @Янко Велков пусне следващата загадка, че съм по улиците:)))

Хай, благодаря! Силно се надявам никой да не е питал за същото преди, но ми се струва малко вероятно, така че - да видим:)

IMG_2735.JPG.7303617b48a1b4ca88a396c49a6fb842.JPG

Къде се намира тази любопитна статуя и какво изобразява?

Ако ви позатрудни - ще пускам жокери:)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , Янко Велков каза:

Хай, благодаря! Силно се надявам никой да не е питал за същото преди, но ми се струва малко вероятно, така че - да видим:)

IMG_2735.JPG.7303617b48a1b4ca88a396c49a6fb842.JPG

Къде се намира тази любопитна статуя и какво изобразява?

Ако ви позатрудни - ще пускам жокери:)

Нямам представа каква и къде е тази статуя. Прилича ми визуално на хора, които "веят" зърно. 

Публикувано:
преди 15 минути , SLX каза:

Нямам представа каква и къде е тази статуя. Прилича ми визуално на хора, които "веят" зърно. 

преди 6 минути , bulpa каза:

Танцът със захарен памук 🤪

Май че е доста по-трудно, от колкото си мислех, но ще изчакам още малко, като пусна и една подсказка - ето така изглежда районът, в който се намира статуята, на дневна светлина:

IMG_2726.thumb.JPG.43b26d321f543139d778b05084009643.JPG

• Харесвам 1
Публикувано:

Тези пискюли над чорапите ми напомнят за гърците,а това не е ли някакъв силно видоизменен английски спорт.Кипър?

Публикувано:

Хехе, а знаете ли, че захарният памук е измислен от  американски зъболекар?

В съдружие с един сладкар. Но идеята си е негова, вероятно, за осигуряване, на повече развалени зъби:))))

Та, какво изобразява статуята?

Ох, извинете, не разбрах, че трябва да познаем:(((

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 26 минути , Мари Николова каза:

Кипър?

преди 2 минути , AlexandraKo каза:

Да не би да е в Америка

Не е в Америка, не е и Кипър, но пак е остров доста по-близо до Африка, макар и от всякъде погледнато - европейски:) Става въпрос за о. Ланзароте, част от Канарските острови, а статуята - издигната в централната част на Аресифе - е в чест на фестивала Los Buches de Arrecife.

До колкото разбрах с моят меко казано посредствен испански, част от участниците в карнавала се обличат с тези специални дрехи, слагат си маски и се въоръжават с въпросните захарни памуци - а всъщност - надути рибешки мехури, и танцуват с тях под акомпанимента на стари морски песни (в някои моменти май и че се налагат символично с тях:).

Сега ще си призная, че нищо не знаех за тази статуя и се надявах някой да ми спести ровенето - цялата информация в интернет се оказа на испански 😅

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

На мене ми приличаха на баски, които играят техния си спорт pelota vasca, дето беше забранен, заради многото фатални случаи. Че те май и без предпазни шлемове го играеха преди... Обаче се затърсих и видях, че ръкохватките, с които изстрелват ония топки с няколкостотин км/ч не са чак толкова тумбести 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Янко Велков каза:

Не е в Америка, не е и Кипър, но пак е остров доста по-близо до Африка, макар и от всякъде погледнато - европейски:) Става въпрос за о. Ланзароте, част от Канарските острови, а статуята - издигната в централната част на Аресифе - е в чест на фестивала Los Buches de Arrecife.

До колкото разбрах с моят меко казано посредствен испански, част от участниците в карнавала се обличат с тези специални дрехи, слагат си маски и се въоръжават с въпросните захарни памуци - а всъщност - надути рибешки мехури, и танцуват с тях под акомпанимента на стари морски песни (в някои моменти май и че се налагат символично с тях:).

Сега ще си призная, че нищо не знаех за тази статуя и се надявах някой да ми спести ровенето - цялата информация в интернет се оказа на испански 😅

Ми питай де, имаме си хора във форума, дето, сигурно ще знаят:

@Alexander и @Василена

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.