Alexander Публикувано: 8 май, 2020 Публикувано: 8 май, 2020 Много странен обичай, не бях чувал за него.
Василена Публикувано: 9 май, 2020 Публикувано: 9 май, 2020 преди 21 часа, AlexandraKo каза: Ми питай де, имаме си хора във форума, дето, сигурно ще знаят: @Alexander и @Василена Била съм и там , но не знам нищо за тази статуя , иначе интериора типично канарски . Сега що се отнася за Карнавала празнувам го от едно 25 години и всяка година темата на карнавала е различна , но за пръв път чувам за подобни маски . Никога не е късно да научиш нещо ново за земите, в които живееш. 1
AlexandraKo Публикувано: 9 май, 2020 Публикувано: 9 май, 2020 Предлагам @Янко Велков да се яви на поправителен и да пусне нова загадка,с условието,да знае какво е. Че от тая,нищо не научихме и сме любознателно- недоволни. 1 1
Янко Велков Публикувано: 9 май, 2020 Публикувано: 9 май, 2020 преди 6 часа, AlexandraKo каза: Предлагам @Янко Велков да се яви на поправителен и да пусне нова загадка,с условието,да знае какво е. Приемам, но не се надявайте да е нещо твърде лесно, или такова, което да откриете с google image 😛 Но с повече подсказки този път;) Загадката е следната: кой град защитават тези стени? И за сериозен бонус точки: защо са разрушени на места? Ето ги и подсказките: 1. Карта на града: 2. Една от главните забележителности: 3. Част от картичка, която съм пратил от там: 4.Традиционен женски костюм: 6. Църковна служба в този град: С толкова много подсказки не приемам оправдания вече трябва да се справите;) 3
домосед Публикувано: 9 май, 2020 Публикувано: 9 май, 2020 преди 2 минути , Янко Велков каза: но не се надявайте да е нещо твърде лесно, или такова, което да откриете с google imag Защо ми е да търся с гугъл, като съм бил в Диарбекир 😎 2 2
Янко Велков Публикувано: 9 май, 2020 Публикувано: 9 май, 2020 преди 3 минути , домосед каза: Защо ми е да търся с гугъл, като съм бил в Диарбекир 😎 Аххх, това беше бързо! Надявах се, че ще е по--трудно и умишлено сложих снимката на асирийската църква, но и подсказка в картичката, където се споменава, че стените са вторите по-дължина след Великата Китайска стена:) Все още остава въпросът - каква е причината да бъдат частично разрушени? А аз ще подготвя още една загадка... 1
Янко Велков Публикувано: 9 май, 2020 Публикувано: 9 май, 2020 Следващата загадка е подобна на предишната: търси се кой град е защитавала тази крепостна стена? И тук подсказките включват църква: (май не е много посещавана) ...както и две местни къщи: Бонус въпросът е: как често е наричан този град заради някои от неговите отличителни черти?
AlexandraKo Публикувано: 9 май, 2020 Публикувано: 9 май, 2020 преди 17 минути , Янко Велков каза: Аххх, това беше бързо! Надявах се, че ще е по--трудно и умишлено сложих снимката на асирийската църква, но и подсказка в картичката, където се споменава, че стените са вторите по-дължина след Великата Китайска стена:) Все още остава въпросът - каква е причината да бъдат частично разрушени? А аз ще подготвя още една загадка... Не си го казал точно - втори са като цялост, на дължината. Щото, тия в Константинопол, са по - дълги, но не са непрекъснати, като тези. Една част разрушиха през 2015 в кюрдската война, а друга - по-късно, ама не се сещам защо.
домосед Публикувано: 9 май, 2020 Публикувано: 9 май, 2020 преди 1 минута , Янко Велков каза: Следващата загадка е подобна на предишната: търси се кой град е защитавала тази крепостна стена? Чакай малко, каква следваща загадка? Трябва първо да познаеш загадка, за да ти дойде пак редът
AlexandraKo Публикувано: 9 май, 2020 Публикувано: 9 май, 2020 Висбю, остров Готланд, Швеция, тази стена е там и катедралата е Висбю. Айде, Домоседко, ти си:))))) 1 2
Янко Велков Публикувано: 9 май, 2020 Публикувано: 9 май, 2020 преди 7 минути , AlexandraKo каза: а друга - по-късно, ама не се сещам защо. Имах кратка разходка с местен гид, който обясни, че през лятото жегата зад крепостните стени ставала непоносима, и това била причината да разрушат няколко секции от стената - да се проветрява:) Не се сдържах, и го попитах какво е станало с арменците в района, но той махна с ръка и не отговори... преди 8 минути , домосед каза: Чакай малко, каква следваща загадка? Трябва първо да познаеш загадка, за да ти дойде пак редът Ууупс - бях набрал инерция 😄
AlexandraKo Публикувано: 9 май, 2020 Публикувано: 9 май, 2020 преди 2 минути , Янко Велков каза: Имах кратка разходка с местен гид, който обясни, че през лятото жегата зад крепостните стени ставала непоносима, и това била причината да разрушат няколко секции от стената - да се проветрява:) Не се сдържах, и го попитах какво е станало с арменците в района, но той махна с ръка и не отговори... Ууупс - бях набрал инерция 😄 Нищо, нищо, познахме ти я и тази:)))) 1
Янко Велков Публикувано: 9 май, 2020 Публикувано: 9 май, 2020 преди 4 минути , AlexandraKo каза: Нищо, нищо, познахме ти я и тази:)))) Това е защото още опипвам почвата;) Следващият път (като ми дойде реда:) ще сложа снимка на релси и ще питам кой влак минава от там - ще трябва да познаете по камъните наоколо и храстите, прокарали между тях (примерно>:) Във Варна, а и не само, сега са много популярни викторините, които различни заведения редовно организират, а отделно от тях редовно има сбирки на "Клуба на знаещите", влючително и ежегодни национални състезания с награди - събирате си отбор от до 6 души и се подготвяте за големи разочарования, защото въпросите често са мнооого специфични. Сега малко да се похваля - веднъж след работа слязох в служебния ни бар да си взема една бира, но видях група приятели и седнах при тях - оказа се, че тъкмо започвала куиз-вечер! И така за 10-15 минути и 25 въпроса си спечелих едни лесни 100 паунда (1-во място) 😄 преди 29 минути , Янко Велков каза: Бонус въпросът е: как често е наричан този град заради някои от неговите отличителни черти? А иначе Висбю е наричан още "градът на розите" - ужасно красиви розови храсти изненадват приятно почти на всяка крачка:) 1
AlexandraKo Публикувано: 9 май, 2020 Публикувано: 9 май, 2020 преди 8 минути , Янко Велков каза: Това е защото още опипвам почвата;) Следващият път (като ми дойде реда:) ще сложа снимка на релси и ще питам кой влак минава от там - ще трябва да познаете по камъните наоколо и храстите, прокарали между тях (примерно>:) Във Варна, а и не само, сега са много популярни викторините, които различни заведения редовно организират, а отделно от тях редовно има сбирки на "Клуба на знаещите", влючително и ежегодни национални състезания с награди - събирате си отбор от до 6 души и се подготвяте за големи разочарования, защото въпросите често са мнооого специфични. Сега малко да се похваля - веднъж след работа слязох в служебния ни бар да си взема една бира, но видях група приятели и седнах при тях - оказа се, че тъкмо започвала куиз-вечер! И така за 10-15 минути и 25 въпроса си спечелих едни лесни 100 паунда (1-во място) 😄 А иначе Висбю е наричан още "градът на розите" - ужасно красиви розови храсти изненадват приятно почти на всяка крачка:) Сега трябва да поканиш @домосед да продължи, защото, позна загадката за Диарбекир. Такъв ни е редът, в тази игра. Другото беше офлайн:)))) 1
Янко Велков Публикувано: 9 май, 2020 Публикувано: 9 май, 2020 Предавам щафетата на @домосед със следващата загадка! А наградата за правилният отговор е тази епична картина: 3
AlexandraKo Публикувано: 9 май, 2020 Публикувано: 9 май, 2020 преди 46 минути , Янко Велков каза: Предавам щафетата на @домосед със следващата загадка! А наградата за правилният отговор е тази епична картина: Много ти евтина наградата, еле пък, ако е от най - малкият размер:)))) https://www.etsy.com/shop/sharpwriter Между другото, докато @домосед се готви, да ти кажа, ако не знаеш, че авторът на тази картина е същият, с многото смешни рисунки на американските президенти. Например: 2 1
ven62 Публикувано: 10 май, 2020 Публикувано: 10 май, 2020 преди 10 часа, Янко Велков каза: Това е защото още опипвам почвата;) Следващият път (като ми дойде реда:) ще сложа снимка на релси и ще питам кой влак минава от там - ще трябва да познаете по камъните наоколо и храстите, прокарали между тях (примерно>:) ... Пак подценяваш авторитетите в тази тема … една релса … изрязваш снимката и показваш само една релса. 1 10
AlexandraKo Публикувано: 10 май, 2020 Публикувано: 10 май, 2020 преди 4 часа, ven62 каза: Пак подценяваш авторитетите в тази тема … една релса … изрязваш снимката и показваш само една релса. Хехее, учи го, учи го, ще вземе да покаже една траверса, та ще те питам тогава:)))) 5
bulpa Публикувано: 11 май, 2020 Публикувано: 11 май, 2020 На 10.05.2020 г. в 0:34, Янко Велков каза: Предавам щафетата на @домосед със следващата загадка! @домосед чакаме да пуснеш загадка. 2
Фил Публикувано: 11 май, 2020 Публикувано: 11 май, 2020 преди 19 часа, AlexandraKo каза: Хехее, учи го, учи го, ще вземе да покаже една траверса, та ще те питам тогава:)))) А, стига да се четат годишните пръстени на дървото, от което е направена, може и да не е толкова трудно! На 10.05.2020 г. в 0:10, Янко Велков каза: след работа слязох в служебния ни бар да си взема една бира, но видях група приятели и седнах при тях - оказа се, че тъкмо започвала куиз-вечер! И така за 10-15 минути и 25 въпроса си спечелих едни лесни 100 паунда (1-во място) Я кажи, моля, де го тоз бар? 2 2
Янко Велков Публикувано: 11 май, 2020 Публикувано: 11 май, 2020 преди 24 минути , Фичо каза: Я кажи, моля, де го тоз бар? 2-ра палуба, FZ2, по стълбище 14 (задният вход е през crew gym-а). Ама достъпа е сравнително ограничен:) 1 3
Фил Публикувано: 11 май, 2020 Публикувано: 11 май, 2020 преди 41 минути , Янко Велков каза: 2-ра палуба, FZ2, по стълбище 14 (задният вход е през crew gym-а). Мдааа, на Spirit of Discovery не съм се качвал, а е и слабо вероятно някога да се кача ... 1
Янко Велков Публикувано: 11 май, 2020 Публикувано: 11 май, 2020 преди 49 минути , Фичо каза: Мдааа, на Spirit of Discovery не съм се качвал, а е и слабо вероятно някога да се кача ... То аз и не препоръчвам - пътниците са британци на средна възраст 75 години (при минимална 50), твърде голяма част са сноби (с оплаквания от сорта, че не сме ги предупредили, че ще има 4 гала-вечери, и си били взели само 3 официални вечерни тоалета). Дестинациите са скучни - Норвегия и Канарите почти постоянно, а цените са космически, сериозно. За сметка на това всички кабини са с балкон:) 2 1
домосед Публикувано: 11 май, 2020 Публикувано: 11 май, 2020 Новата загадка е Отмъщението на жакарандата. Да видим кой най-добре е следил новините, форума и ... магеланските zoom презентации! Търси се какво е това, къде е (с точност до град) и каквo интересно съдържа? В сила са следните четири жокера, които обаче са и част от загадката - трябва да се обясни връзката с всеки един от тях 1. 2. 3. X Æ A-12 4. UNESCO Ако се наложи фотофиниш, името на сградата и архитекта, ще носят боунс 😏
bulpa Публикувано: 11 май, 2020 Публикувано: 11 май, 2020 Да не би да се съхранява онова носоргче от праисторическата епоха, където са го намерили и станали обект на Юнеско?
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега