Прескочи до съдържание

Възможна измама с booking.com


Георги

Препоръчани мнения

Човекът накрая категорично изплю камъчето във фейса. Ето това ми е писал:

I need I get a deposit for the booking and 14 days before afixi can if you want to cancel by taking the deposit back

Още не съм му отговорила, но не мисля да пращам пари по банков път. А не ми се иска да кажа на буукинг какви ги върши той, защото писах на една българка, която му беше сред приятелите и тя много ми похвали къщата и хората. Ако не беше тя, отдавна да съм отказала точно тази резервация...

Връзка към мнение

Ами не е редно така да правят хотелиерите, ако в резеревацията на хотелите пише, че не се изисква депозит, значи не се изсква . Това според мен е много важно и  е дразнещо след това да получаваме е-мейли с подкана за плащания . Какво печелим ние от факта, чеа трябва да платим депозит предварително ?????? . Ако гръцките хотелиери са толкова хитри , то и аз бих се направил на тарикат и бих написал няма проблеми да платя депозит макар и с пълно нарушение на правилата на резервация но искам да бъда компенсиран в цената . Мисля, че букинг им предлага възможност да публикуват достатъчно много и гъвкави цени за настаняване за да хитруват така на дребно. 

Връзка към мнение

Днес получих втори мейл със същото съдържание. Няма съмнение, човекът иска пари. Отговорих, че има детайлите на кредитната ми карта и да си дръпне от там. В крайна сметка, това е законния начин на плащане, а с банков превод (както той иска) на мен ми е скъпо. В резервацията наистина пише, че депозит може да бъде поискан, но си е с безплатна анулация. Не искам да анулирам, мястото ми харесва, а и се целя в магеланските тагчета за багаж :P

Връзка към мнение

Не знaете зa кaкви сaги стaвa въпрос при резервирaне през booking в Брaзилия около кaрнaвaлa. Тогaвa зaдължително всички искaт предплaщaне нa цялaтa сумa (нормaлно зa кaрнaвaлен период), aмa и те със SWIFT и бaнков превод. С Ромaнсерa ги нищихме тогaвa няколко дни поред. Писaх им директно, че нямa дa се зaнимaвaм с междунaродни бaнкови преводи, които ми струвaт повече от нощувките. Нaкрaя им обясних и aз, и той, че със сигурност ще ги ползвaм, и те склонихa дa им плaтя кaто отидa. И товa с google translate и aз и те, щото никой не говори езикa нa отсрещния. Тук отново блaгодaрности нa Ромaнсерa, и той хвърли труд в рaзяснениятa помежду ни. Имaх чувството, че си пишa с хорa, които никогa не бяхa чувaли, че нa Земятa имa и други държaви, освен Брaзилия.

Вaжното е, че нaкрaя се опрaвихa нещaтa, и се рaзбрaхме без междубaнкови преводи. A един PPal би свършил рaботaтa бързо и чисто, aмa явно и той им е непознaт в някой чaсти нa Брaзилия.

 

П.П. DJ, мейлa нa гъркa може дa се рaздели и нa други две, още по-фрaпирaщи думички o_O , aмa дa не ги пишa тук, че сa много дълбоко против прaвилaтa :lol:

Aко не се сещaш, почвaй дa делиш след всякa буквa нa две думи, докaто получиш смислено съчетaние :D

Редактирано от wilks
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.