Прескочи до съдържание

Кола под наем -проблем


Препоръчани мнения

Здравейте,

Взех си кола под наем в Израел от през сайта на economycarrentals.

Взех бейсик застраховки от Europcar и всички застраховки, който предлагат economycarrental.

Проблема е, че днес намерихме колата със сцепена гума по цялото продължение. Не можем да преценим дали някой го е направил или гумата се е сцепила в движение. Гумата не е спаднала, но е много стара видимо.

 

Някой имал ли е подобен проблем. Някоя застраховка поема ли го. Или ще се наложи да го плащаме? .

Нямам идея как да процедирам.

Ще съм благодарна за идеи и съвети. post-1645-0-50829700-1421944739_thumb.jpg

post-1645-0-54040900-1421944863_thumb.jpg

Връзка към мнение

Изглежда наистина стара, като саморазлепена. С такива гуми не е редно да ви предоставят автомобил под наем.

Линк за проверка на датата на производство (Гледаш DOT Седмица/Година).

Предполагам, че няма да се налага да доплащате за подобно нещо.

Връзка към мнение

Прочети си внимателно и двете застраховки. Гумите често са част от отделна застраховка, ако не са изрично написани, значи не са застраховани. А можете и да не го декларирате, не вярвам да го забележат. Задължително направете много снимки на гумите и проверете кога са произведени - изглеждат стари като възраст и още по-стари като километри. Мисля че в Бг нямаш право да караш с такива гуми ( дълбочина на грайфера под 3мм)

Връзка към мнение

Ние имахме спукана гума в UK, купихме нова с фактура. При връщането описахме всичко с фирмата за коли и всички документи, заедно със снимките изпратихме по ел.поща на застрахователите. Бяхме си купили пълна застраховка, която предлагаха Wizz,като посредници. Възстановиха пълната сума. Но трябва да имате допълнителна застраховка, която покрива гуми и др.

Връзка към мнение

Трябва да си проверите какво ви влиза в застраховката(ите), ако има допълнителна. Често, дори в допълнителната не влизат гумите...Ако не изпуска много и нямате покритие за нея, я надувате и връщате колата така. Ако има резервна гума, може да я сложите временно.

Връзка към мнение

Ако нямаш CDW застраховка, нямаш автокаско. Твоята застраховка покрива около 400 евро или долара. Което в случая ти върши работа.

Юръпкар на летището са готини и разбрани. Бая се хилихме с техния представител.

Не се коси, каквото има да се случва, ще се случи, гледайте си кефа:)

Връзка към мнение

Ами лошото е, че вече и аз не знам какво имам. В резервацията ми пише едно в договора друго. А и той е на иярид :) утре връщам колата и ще видим какво ще стане. Благодаря за съветите.

Поздрави от Йерусалим.

Връзка към мнение

Ти имаш бейсик, т.е. задължителна застраховка, няма какво да ровиш. CDW се плаща отделно, струва 20-30 долара на ден и ако го имаш, ще го усетиш и по сумата, която плащаш :). Иначе на документа за наем то фигурира в Тотала точно като CDW.

Връзка към мнение

Sun4o, мисля че бъркаш малко. CDW е задължителна и не може без нея, но има голям остатък и по традиция не включва гумите. А тези 400 евро не са покритието, което застраховката включва, а точно първоначалния остатък, който със сигурност не покрива. Каквото и да се случи си отговорен за първите 400 евро.

 

Трудно ще е да се каже какво точно се включва без да видим точната терминология, но ако си купила всички застраховки на economy car rentals, най-вероятно ще трябва да си платиш за гумата, а после от тях да си искаш парите обратно. 

Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.